Quote Originally Posted by koray_FM View Post
Galatasaray'da benim gözlemlediğim eksikler şunlar :

1-Mehmet Topal'ın mevkisi- AMC yerine DMC-
Zaten 7.0.2 yamasinda MC olarak degisti. Ancak ben Topal'in DM olduguna inanmiyorum bu asamada. Hem ofansta hem de defansta olan, iki yonlu bir oyuncu oldugu icin tam olarak on libero olarak gormuyorum.

2-Arda Turan , Aydın Yılmaz , ferhat Öztorun , Ugur Uçar gibi genç yeteneklerin CA'sının yükselmesi.
3- Altyapı oyuncularına biraz daha önem verilmesi.-Galatasaray'ın gerçekteki altyapısı belki çoğu kulubumuzden bile iyi durumda ama pyunda böyle bir artısı yok ! -
Genc yeteneklerin CA yukselmeyecak buyuk ihtimalle ancak Turkiye ligleri genelinde bir indirim olacak. (Hatta butun ulkelerde bazi indirimler olacak)

Alt yapi kalitesi oyunda diger kuluplerden daha ust seviyede. Bu nedenle ozellikle Galatasaray alt yapi oyuncularina bir cok teklif geliyor ve bir kac sene icinde alt yapidaki oyuncularin bazilari Galatasaray, bazilari ise diger kuluplerde ilk 11'in banko oyunculari oluyorlar.

4-Pilot külüp olarak Beylerbeyi'nin seçilmemiş olması.
Bu eklenecek.

5- Taktiksal anlamda Galatasaray'da pek çok eksik gözüme çarptı. Örn: bazı maçlarda Cafercan'ı sol kanatta , Hasan Şas'ı MC'de oynatabiliyorlar.
Bu biraz yapay zeka'nin elinde olan oyunculara, kullanilan taktige vs. bagli. Ornegin Atep'de oynayan Ayhan bir sag kanat oyuncusu idi. Besiktas'da daha cok ofansif orta saha gibi oynadi. Galatasaray'da ilk basta defansif orta saha, sonra sol kanat sonra da orta saha ikilisinde ofansa daha yakin oyuncu olarak oynadi. Hasan Sas forvet olarak basladigi kariyerinde, sirasiyla sol acik, sol orta saha ve sag orta saha olarak devam etti. Yani bu tip degisiklikler teknik direktor tarafindan yapilabiliyor. Oyunun ilk sezonunda ben Hasan'in MC oynadigini hic gozlemlemedim ve hatta pek bir becerisi de yok yanilmiyorsam.

6- Kısa liste gözden geçirilmeli. - Saviola gibi GS şuanki transfer listesinbde bulunan oyunculara teklif götürülmeli -
Bu bizim kontrolumuzde olan bir sey degil.

7-Database değiştirilmeli. -Mondragon Köln'e koyulmalı. Lincoln,Linderoth gibi oyuncular GS'a aktarılmalı.
Bu gibi olacagi malum seyleri eklemenize gerek yok. Zaten konudaki eski mesajlari okursaniz bunlardan haberdar oldugumuzu gozlemlemekte pek zorlanmazsiniz.

8- Derbi maçlar öncesi sözlü düellolar artmalı bence !
Acikcasi ben her derbi oncesi soz duellolari ile karsilasiyorum. Ozellikle Zico ile.

9- 1-2 yıl içinde stad yenilenmesi olmalı.
Ilk kurek atilmasi bekleniyor bunu eklemek icin.

10 - Maddi zararlar gerçeğe uygun hazırlanmalı.
Butun Turkiye capinda finansal durumu elden gecirmeye calisacagiz. Ozellikle takim gelirlerinin onemli bir kismi tribun gelirleri degil sponsorluk ve hibe ve yayin gelirleri olmasi gerekli. Fenerbahce bu konuda tek istisna olan takim.

11- gerçekte olduğu gibi yönetim bazı planlamalara el atmalı.
Ne gibi?