Anket Sonuçlarını Görüntüle: Yabancı Sınırlaması Kalksın mı Kalkmasın mı?
- Voters
- 295. You may not vote on this poll
-
Eski federasyonun bir önerisi vardı.
6 yabancı olsun.Ondan sonraki hr yabancı için federasyona astronomik rakamlar ödensin.
7. yabancı için 5 milyon dolar
8. yabancı için 15 milyon dolar.
9. yabancı için 40 milyon dolar
10. yabancı için 80 milyon dolar.... vs
Bu gelen para Anadolu kuluplerine dağıtılacak.Böylece onlarda gelişecekti.Daha kaliteli yabancı getirebilecekti.
Bu fena bir teklif gibi görünmüyordu ama kayıplara karıştı.Bazen diyorum da kşke olsaydı diye ama benim sesimi dinleyeceklerini sanmıyorum.
__________________________________________________ ________________
Birde bir arkadaş Hollanda futbolunnu gelişmiş olduğundan bahsetmiş.Evet öyle ama adamları otumuş sistemi var.Bizde o yok.Bu sadece futbolu gelişmiş ülkelerde var.Örenk olarak İngiliz Futbolu-İsveç Futbolu-Almanya Futbolu-Brezilya futbolu diyebilirim.Bu takımlar oturmuş taktiklerle (ulusal bazda) karşımıza çıkıyorlar.
Gelişmemiş ülkelerse iyi veya kötü olsun ligleri.Milli başarıları yok diyebiliriz.Örenk olarak: İspanya en başta olmak üzere-Türkiye-Kolombiya-Nijerya...
Şimdi karşıma Dünya Kupası ve Federasyon Kupası 3. lükleri neydi diyeceksiniz onada yanıt vereyim...
Onlar gerçek başarı değil.Çünkü birşeyi bir kere elde edersen gerçek başarı değildir.Eğer o başarını istikrara dönüştürüyorsan gerçek başarıdır.Nerede istikrar.Euro 2004 ün favorisi olduk bunlardan sonra.Ama katılamadık.Hemde Letonya yüzünden.Hadi şansızlıktı.WC 2006 ya da katılamadık.Eleme geçememe istikrarı tutturduk.
Şimdi kimse bana TÜrkiye milli takımının başarılı olduğunu söyletemez.
O zamandan bu yana ne değişti? 2002 yılında Yabancı sayısı 5+1 di.Şimdi 6 yabancı var.Türk futbolcusu da gelişti.Ama en başta dediğim Türk taktiği gelişmedi.Bir iki futbolcunun tekniği ve gayreti ile buraya geldik.Ordan da yuvarlandık elbette.
Ondan bana göre yabancı sınırı falan boş iş.Kalkmasın.Önce düzgün bir sstem gelsin. (Sonrada Avrupada Başarı isteyen kulübüme (FB) hırslı bir teknik direktör)
Kusura bakmayın uzun oldu.Ama hep söylemek isterdim bunları...
Mesaj Yetkileri