Geçmişte bir gün...
Basın toplantısından sonra Luca ile şehri dolaşmaya çıktık. Luca bana, "televizyonlar senin Fiorentina'nın başına geçtiğini duyurmadan şehri gezelim, sonra gezemezsin" diyince hemen Luca'nın 4x4 Şahin'i ile bir Restaurant'a gittik. Vefasız aşkımla tanıştığım kafenin oturma düzenine çok benziyordu burası. Yemek yedik ve bir süre sohbet ettik. Ona yaşadıklarımı anlattım. Çok üzüldü ve dedi ki :
- Emrah ya senin başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir. Çok üzüldüm kardeşim.
-- Sağol Luca. Ben de bu sebepten geldim İtalyalara. Yoksa memleketimden ayrılır mıyım hiç?
- Haklısın. Ama bir açıdan da iyi olmuş. Şimdi orda olsaydın kafanı toplayamazdın. Burda biraz unutursun belki.
-- Ne unutması Luca? Benim gibi seven biri unutabilir mi?
- Şimdi hiç evlenmeyecek misin yani?
-- Ya nasıl evlenebilirim? Ben onu unutmadan evlenirsem bu, evleneceğim kişiye ihanet olmaz mı?
- Haklısın be Emrah ne diyeyim. Ben hiç o açıdan düşünmemiştim. Ama zaten bizim İtalya'da aldatmak, hava gibi, su gibi doğal biliyor musun?
-- Biliyorum ya sizinkiler de acayip. Ama ben yapamam. Ya Luca acaba başarılı olabilir miyim ligde? Korkuyorum biraz.
- Emrah takma kafana. Bizim Serie A'da her ağızdan bir ses çıkar, herkes kendini büyük görür. Sen çık futbolunu oyna, göreceksin ki herşey sahada belli oluyor. Şunlara bir ders verelim. Bak sen Atletico'da iken ben senin maçlarını TV'dan takip ediyordum. Çok şanssız olmana rağmen çok başarılı olmuştun. Şimdi kendini niye küçük görüyorsun?
-- Haklısın oynamadan üzülmek olmaz. Çıkıp oynayalım, görelim sonumuzu. Tek sorunum onu unutamadan maçlara nasıl konsantre olacağımdır.
- Emrah gel klübe gidelim. Beraber bir antrenman yapalım. Biraz silkeleyeyim seni, kendine gelirsin. Sen eski golcülerdensin. Gel bire bir maç yapalım. Akşam zaten takım antrenmanı var. Artık kendine gel ya!
-- Tamam Luca. Kendimi toparlayacağım ve bütün enerjimi takımıma harcayacağım. Çok başarılı olacağız. Luca, sen hep destekçim ol olur mu? Biz başaracağız.
- Ha şöyle ya, kendine gel biraz. Hadi gidelim. Garson hesap!
-- Olmaz ya ben vereceğim.
- Emrah dur sen misafir sayılırsın.
-- Olm bak ilk 11'e almam ha.
- Üff tamam ya öde.
-- Olm ülkenin adetlerinin dışına çıkmasana! Sizin burda hesap ödeme tartışması olur mu?
- Abi ayıp ediyorsun.
-- Şaka yaptım Lucacığım, hadi gidelim.
Devam edecek...