Bir Anadolu kulübü Türkiyede bir ilki yapıyor ve Türkiyenin en modern stadlarından birini 32000 kapasiteli üstü kapalı kışın sıcak yazın soğuk üfüren bir stad yapıyor neresini beğenmiyorsunuz, gsliler önce stadını yaptırmaya başlayın sonra gelin söyleyin bize maketi yapmak kolay inşallah sizde başlarsınız ama bizim stada kötü diyenler neyini biliyorda kötü diyor????
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Atatürk Spor Kompleksi ve Kadir Has Şehir Stadyumu

Kentimizde spor aktivitelerinin daha yüksek standartlarda gerçekleştirilebilmesi için Atatürk Spor Kompleksi ve Kadir Has Şehir Stadyumu projesi hazırlanmıştır. Diğer tesislerin daha sonra ihale edilmesi kaydıyla 32.864 kişilik Stadyum yapım ihalesi anahtar teslimi olarak 56.938.000 YTL + KDV bedelle gerçekleştirilmiştir. 450 Takvim günü olarak sürelendirilen yapım işinin 31.12.2007 tarihinde tamamlanması planlanmaktadır.

Proje hakkında bilgiler

TOPLAM ALAN : 196.000 M2
TOPLAM İNŞAAT ALANI : 90.000 M2 (63.517 M2)
TOPLAM SEYİRCİ SAYISI : 32.864 Kişi

24 ADET 16 KİŞİLİK LOCA
2 ADET 23 KİŞİLİK LOCA
1 ADET 80 KİŞİLİK CAFE
1 ADET 100 KİŞİLİK RESTORAN

26.867 M2 YEŞİL ALAN
5.000 M2 ALIŞVERİŞ MERKEZİ
1.000 M2 ALIŞVERİŞ MERKEZİ FUN CLUB
5.000m2 İDARİ BÜRO VE UEFA BÜROLARI

52.317m2 1785 ARAÇLIK OTOPARK

TOPLANTI SALONLARI
4 AYRI TAKIMIN AYNI ANDA KULLANABİLECEĞİ SOYUNMA BLOĞU
NAKLEN YAYIN VE BASIN ODALARI


Sözleşme doğrultusunda Büyükşehir Belediyemizce temin edilmiş olan (yaklaşık 249.000 m2) arsalar üzerinde;

1- UEFA Kriterlerine uygun en az 30.000 kişilik stadyum,

2- 7200 Kişilik Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi,

3- IAAF ( Uluslar arası Atletizm Federasyonu ) standartlarına uygun A1 tipi ( 1500 seyircili Genel Müdürlük tribün projesi) tribünü olan sentetik yüzeyli müstakil atletizm pisti

4- Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde 1 adet en az 3 katlı idari bina,

5- 1 Adet 1000 seyircili Hentbol, Basketbol ve Voleybol sporlarının uluslar arası standartlarda yapılmasına uygun spor salonu,

6- 1 Adet 500 seyircili Hentbol, Basketbol ve Voleybol sporlarının ulusal müsabakalarda kullanılmasına uygun spor salonu,

7- 1 Adet uluslar arası standartlara uygun, seyircili, olimpik kapalı yüzme havuzu,

8- Tribün ve soyunma odası olan uluslar arası ölçülerde çim yüzeyli futbol sahası,

9- 2 Adet uluslar arası ölçülerde toprak yüzeyli
(Tribünü ve soyunma odaları olan) futbol sahası



Kazanımlarımız

 Yapılacak spor tesisleri ile şehrimiz gençliği daha nezih ve donanımlı mekanlarda spor yapma şansına sahip olacaktır.

 Yapılacak olan spor tesislerinde Kayseri’liler daha hoş ve prestijli mekanlarda spor karşılaşmalarını izleme imkanı bulacaklardır.

 UEFA kriterlerine, IAAF (Uluslar arası Atletizm Federasyonu) kriterlerine ve bütün Avrupa standartlarına uygun olarak inşa edilecek tesislerde birçok uluslar arası organizasyonun gerçekleştirilmesi mümkün olacağından şehrimizin ticaretine ve sanayine olumlu katkıları olacaktır.

 Tesislerin tamamı ve mevcut Stad yerine yapılacak olan iş merkezi ülkemizin en prestijli binaları olacağından bu husus şehrimizin prestijini ve şehirciliğini olumlu yönde etkileyecektir.
 Mevcut stad yerine yapılacak olan iş ve yaşam merkezi sadece Kayseri’ye değil tüm İç Anadolu’ya hitap edecek nitelikte olacağından şehrimizin ticaret ve sanayiine olumlu katkıları olacaktır.

 9 Adet spor tesisi ve mevcut stad yerine yapılacak olan tesislerin yaklaşık maliyeti 500 milyon Avro civarında olacağından şehrimiz ekonomisine bu miktarda sıcak para girmesi söz konusu olacaktır.