-
29.Temmuz.2006, 09:53
Evet arkadaşlar öncelikle hepinizden tekrar özür diliyorum. Madem yeniden başlıyoruz bilgileri de geliştirerek vereyim dedim. Hem yeni okuyacak arkadaşlar da bilgi edinirler.
Bu kariyer ' Her Kıt'a'da TEK Bir Takım ' kariyerlerinin ikincisi kısmıdır.
Orlando Pirates takımını yönetimim altına alıyorum. Kariyerime başlamadan önce sizlere takımım,şehrim ve ülkem hakkında bilgiler vermek istiyorum.
Öncelikle yeni durağım Güney Afrika;

Güney Afrika Cumhuriyeti yani Güney Afrika, Afrika Kıt'ası'nın en güney ucunda yer alıyor. Çevresinde Namibiya, Botswana, Zimbabwe, Mozambik, Swaziland ve Lesotho bulunuyor. Bu ülkelerden Lesotho ve Swaziland Güney Afrika sınırları içerisinde bulunuyor.

31 Mayıs 1910 yılında Birleşik Krallık'tan ayrılarak bağımsızlığını kazanmıştır. 31 Mayıs 1961'de ise Cumhuriyet ilan edilmiştir. Ama Güney Afrika'yı aslında tamamen bağımsız yapan ve orada yaşayan siyahlara karşı yapılan ırkçılığa karşı koyan isim Nelson Rolihlahla Mandela olmuştur.
Güney Afrika Dünya'nın en değerli, en zengin, en fazla miktardaki altın ve elmas madenlerine sahiptir. Fakat bu altın ve elmaslardan en çok dış kaynaklar faydalanmaktadır. Güney Afrika yerlileri ise bu altın ve elmas madenlerinde işçi olarak çalıştırılmaktadırlar.
Şuanki başkenti Pretoria'dır. En büyük şehri ise Johannesbug'dur.

Sıra geldi şehrim Johannesburg'a;
Johannesburg kenti Gauteng eyaletinin başkentidir. 1886 yılında yerleşime geçilmiştir. Şehrin Belediye Başkanı Amos Masondo'dur. Johannesburg ününü turizm ve altına bağlamıştır. Altın Johannesburg'da ilk olarak 1886 yılında bulunmuştur. Güney Afrika ekonomisinin % 16'sını, Gauteng ekonomisinin ise % 40'ını barındırmaktadır.

Johannesburg'da birçok büyük şirketin şubeleri, genel müdürlükleri ve gökdelenleri bulunmaktadır.

Johannesburg kendi içinde 11 adet yönetilebilir bölgeye ayrılmıştır. Takımım Orlando Pirates 6. Bölge dahilinde olan Soweto'da bulunmaktadır.

Takımım Orlando Pirates Batı Orlando, Soweto ( South Western Townships ) Bölgesi'nde bulunmaktadır. Soweto Bölgesi zamanında Güney Afrika'lı siyahları kapattıkları, topladıkları, gözetim altında tuttukları, toplama kampı gibi barakalarda yaşam mücadelesinin verildiği bir bölgedir. Şimdiyse fakir halk bu bölgede yaşamaktadır.

' Mücadele benim hayatımdır. Hayatımın sonuna kadar siyahların bağımsızlığı için mücadele edeceğim. ' sözüyle Güney Afrika'nın bağımsızlığının ve Afrika'lı siyahların uğradığı ırkçılığa karşı mücadelenin en önemli sembolü olan Nelson Rolihlahla Mandela'da Soweto'da uzun yıllar yaşamıştır. Ve şimdi yaşadığı ev turistlerin uğrak yeri olmuştur.

Gelelim spora; Johannesburg'da Premier Soccer League'de müacdele eden üç takım bulunmaktadır. Bunlar Orlando Pirates, Kaizer Chiefs ve Moroka Swallows takımlarıdır.
Stadyumlarımdan biri olan Ellis Park Stadium ise 1928 yılında açılmıştır. 59,611 koltuk kapasitesine sahiptir. Bu kapasite 2010 Dünya Kupası için arttırılarak 70,000 kişiye çıkartılacaktır. Bu stadyumda oynanan en önemli şampiyona ise 1995 ylında yapılan Rugby Dünya Kupası'dır. Ayrıca bu Şampiyona'nın Final Maçı bu stadyumda oynanmıştır.

Bir diğer stadyumum ise First National Bank Stadium'dur. Stadyum 1987 yılında inşa edilmiştir. Stadyum 78,000 koltuk kapsitesine sahiptir. Bu kapasite 2010 Dünya Kupası için arttırılarak 104,000 kişiye çıkartılacaktır.

Sıra geldi takımım Orlando Pirates'a;
Takımım 1937 yılında Orlando Boys Club adıyla kurulmuştur. Takımımın lakapları şunlardır; Buccaneers, Bucs, Sea Robbers, The Happy People, Amabhakabhaka, Ezimnyama Ngenkani - The Black Ones.
Kulübümüzün başkanı Irwin Khoza'dır. Kulübüm Batı Orlando, Soweto bölgesinin iki takımından biridir. Diğer takım ise ezeli rakibim Kaizer Chiefs'tir. Soweto Derbisi adıyla bilinen bu iki takımın karşılaştığı maçlarda durum şöyledir.

Takımımı tanıtmaya devam ediyorum. İşte takımımın kazandığı kupalar;

Takımımın Premier Soccer League'de aldığı dereceler;

Kulübümün Yönetim Kadrosu;

Oğuz Kağan
TROLLING MAKES PERFECT
Mesaj Yetkileri