Kötü gidişat hakkında yazılı bir açıklamada bulunan Özışık, açıklamasında şunları söyledi;
“Ligde uzun süredir kötü durumdayız. Sezona şampiyonluk hedefiyle başladık ama korkarım ki ilerleyen dönemde kümede kalmak için mücadele edeceğiz. UEFA Kupası’nda aldığımız başarılı sonuçlar bize kötü yansıdı, bir anda kendimize aşırı güven geldi. Zaten her kazanılan avruma maçı sonrasında ligde mağlup olduk.
Şimdi UEFA’a gruplardan çıktık, rakibimiz PSG. Elenmemiz halinde görevimiz bırakacağım. Ben dardanelspor’a geldiğimde Lig A’ya yeni çıkmış bir takımdı. Biz o günlerden bu günlere geldik. 3,5 sezonda büyük işler başardık. Dardanelspor’u avrupaya taşıdık ve kimsenin beklemeyeceği bir konuma getirdik şu an. Ben verebileceğim her şeyi verdiğimi düşünüyorum. Kan değişikliği daha da iyi gelecektir.
Kupa’da da çeyrak finale çıktık. O da Dardanelspor için büyük bir başarıdır. Casanova’nın uzun süreli sakatlığı takımı çok etkiledi. Onun yokluğunu kesinlikle hissediyoruz.
Sezon sonu takımdan ayrılmayı düşünüyorum ama dediğim gibi avrupadan elendiğimizde de görevi bırakabilir. Burada çalıştığım süre boyunca kimseye kırgınlığım olmadı, hep Çanakkale Dardanelspor’un başarısı için çalıştım. Görevimi yerine getirdiğimi düşünüyorum, buradan ayrılırken içim çok rahat olacak.”
Galatasaray’a 2 maçta yenildik 1 maçta berabere kaldık. Kupa’dan elendik. Ligdeki mağlubiyet de çok kötü oldu. Ruiz kırmızı kart gördüğü için 3 maç cezalı.