-
05.Ağustos.2006, 07:55
Trabzon'da rota Prica
Trabzonspor'daki transfer karmaşasına el koyan Başkan Nuri Albayrak, Teknik Direktör Ziya Doğan'dan rapor istedi. Doğan'ın yönetime Rada Prica'nın ismini verdiği, Galatasaraylı Orhan Ak'ı ise veto ettiği öğrenildi. Bu arada Fatih Tekke'yi geri almak için uğraşan yönetim, istediği sonucu elde edemedi.
PRİCA İÇİN YENİ TEKLİF
Yeni sezon öncesi İntertoto'dan elenerek yaşadığı hayal kırıklığını üzerinden atmak isteyen Trabzonspor'da yönetimin aldığı transfer kararı, camianın tepkisini susturmaya yetmemişti. Asbaşkan Haşim Sayitoğlu'nun yaptığı, "Şu anda transfer arayışımız yok" açıklamaları ise tepkilerin daha da artmasına yol açtı. Yaşanan bu kargaşa üzerine olaya el koyan Başkan Nuri Albayrak, Teknik Direktör Ziya Doğan'dan bir transfer raporu istedi. Raporu hemen hazırlayan Doğan yönetime, İsveçli oyuncu Rada Prica'nın ismini verdi. Bu arada Prica'nın forma giydiği Danimarka'nın Aalborg takımı, Trabzonspor'un kendilerine bir transfer teklifi yaptığını doğruladı. Teknik Direktör Ziya Doğan'ın Prica için yönetime, "Çok yönlü bir futbolcu. Tam benim aradığım özelliklere sahip bir isim" dediği, yönetiminde bunun üzerine Aalborg takımına yaptığı teklifi yenileme kararı aldığı belirtildi. Ancak kulübü ile 2009 yılına kadar sözleşmesi bulunan Prica'nın bordo - mavili takıma transfer olması için bordo - mavili yönetimin 1. 5 milyon dolar gibi bir ücreti gözden çıkartması gerekiyor.
ORHAN AK'A DOĞAN VETOSU
Bu arada ismi solbek için gündeme gelen Galatasaraylı Orhan Ak, Ziya Doğan engeline takıldı. Celaleddin'i solbekte alternatifsiz bıraktığı için sürekli eleştirilen Doğan'ın, Orhan Ak için, "Benim beklentilerimi karşılayacak bir futbolcu değil" dediği öğrenildi. Bunun üzerine solbek için yeniden arayışlara giren yönetim, Sivassporlu Hayrettin için temaslarını sürdürüyor. Bu futbolcunun transferi için Sivasspor'u ikna etmek için çalışan yönetim, Hayrettin'in istediği yüksek fiyat karşısında da şaşkınlık yaşadı. Bu arada Teknik Direktör Ziya Doğan'ın yönetime, "Celaleddin formda ve bu aralar çok iyi çalışıyor. Hem Celaleddin alternatifsiz değil. O bölgeye kolayca uyum sağlayabilen Çağdaş ve Tayfun var. Olası bir sakatlık durumunda bu futbolculardan yararlanabiliriz. Bu saatten sonra yapılacak transferlerin fazla bir katkısı olmaz. Bütçemizi sarsmamıza gerek yok" şeklinde rapor sunduğu, yönetiminde bunu "Şimdilik" kaydı ile kabul ettiği ifade edildi.
TEKKE RÜYASI BİTİYOR
Trabzonspor yönetiminin, Fatih Tekke'nin geri getirilmesi için, yaptığı girişimler sonuçsuz kaldı. Fenerbahçe'nin de bu futbolcu için devreye girmesinin ardından, Tekke'nin menajeri Ceylan Çalışkan'ı Rusya'ya gönderen ve transferin gerçekleşmesi için yoğun çaba harcayan bordo - mavili yönetim, 1 yıllığına kiralık olarak 2 milyon euro vermeyi kabul etti. Bu teklife rağmen Fatih Tekke'yi vermemekte kararlı olan Rus Zenit kulübünün, Fenerbahçe'den gelen 5 milyon euroluk teklifi ise değerlendirmeye aldığı öğrenildi. Daha önce Fatih Tekke'ye, "Zenit'i şampiyon yap, istediğin kulübe git" diyen kulüp yöneticileri, şimdi Fatih Tekke'den para kazanmanın planlarını yapıyor. Zenit'e yapılan son teklifin de kabul edilmemesi ile büyük hayal kırıklığı yaşayan Trabzonsporlu yöneticiler ise şimdilik beklemeye çekildi. Fatih Tekke'nin ise Türkiye'ye dönmeye sıcak baktığı ancak muhattap olarak Zenit kulubünü gösterdiği iddia edildi.
40. YIL ŞOKU YAŞANIYOR
Bu arada transfer çalışmalarını, gizli olarak sürdüren Trabzonspor'da yönetim yaşadığı 40. yıl şokunu üstünden atamıyor. Yapılan yürüyüşe 40 kişinin dahi katılmaması yönetime ve teknik heyete varolan tepkisinin bir göstergesi olarak nitelendirildi. Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas'ın eski yöneticiler hakkında yaptığı, "Bize destek olmaları gerekirken, bazıları bize haraket ediyor" açıklamaları, eski yöneticilerin 40. Yıl kutlamalarına katılmamasındaki en büyük etken olarak gösteriliyor. Dün başlayan 40. yıl etkinlikleri ise tam bir fiyaskoyla sonuçlandı. Fenerbahçe'nin Şükrü Saraçoğlu Stadı'nı tamamen ışıklandırması gibi bir etkinlik bekleyen taraftarlar, naylon bayraklarla yürüyünce büyük hayal kırıklığı yaşadı. Öte yandan Başkan Nuri Albayrak'ın dün sabah yapılan yürüyüşe katılmaması, akşam yapılan baloda ise yer alması, yönetim ile taraftarlar arasındaki soğukluğu bir kez daha gözler önüne serdi. Bu arada önceki gün sıcaklık nedeniyle sabah antrenmanını iptal eden Ziya Doğan'ın, 40. yıl kutlamalarının başladığı Perşembe gününe sabah idmanı koyması ise tepkiyle karşılandı. Trabzonsporlu taraftarlar, "Böyle bir günde bile takımımızı göremeyeceksek, kutlama olmasın daha iyi" dediği öğrenildi.
Kaynak : DHA
Mesaj Yetkileri