Quote Originally Posted by LeftEyeNine View Post
perpetua hayli tatmin edici ve gerçekçi cevapların teşekkürler.

Evet, aynen bunu isteidm forumlarda da zaten: "Bana uyarını yap oyunla ilgili, ama seçme şansını da bana bırak". Ben yüz altmış sekiz sene aynı takımı oynayan biri değilim zaten. Maksimum bir oyunum 4-5 sene sürüyor (kaç lig çıkmam gerekirse). O yüzden beni oyunun günümüze yakın kısmı ilgilendiriyor zaten. Rejen 'ler veya sonradan dünya devi olan ülkeler derdim değil. Ve şu konuda da bilgi sahibiyim ki, böyle benim tarzımda, yani kısa dönemli oyun oynayanlar da uzun oynayanlar kadar. O yüzden dikkate alınması gereken ve bizlere de seçim/tatmin şansı verilmesi gereken bir durum olduğunu düşünüyorum.

Teşekkürler tekrar.
Size kesinlikle hak veriyorum. Ancak tahmin ediyorum ki yeni oyuncu yaratım sistemi geçen sene ilk defa kullanıldığı için büyük ihtimalle beta test sürecinde oyuncu yaradılışında uzun dönemli oyunlarda sorun çıktığı son dakikada ortaya çıktı ve bu nedenle oyundan kaldırıldı. Hatta tam olarak da kaldırılmadı ve sadece oyun ile beraber gelen arayüzlerde kaldırıldı sadece.

FM 2006'da farklı veritabanı büyüklüklerini uzun uzun analiz etme şansı bulmuştum. Huge ile large arasında esasında çok basit bir fark vardı. Örneğin Türk liglerinde oynuyorsanız eğer Huge Database ile oyuna yüklenen oyuncu sayısı Large Database artı veritabanında bulunan tüm Türk oyuncuları teşgil ediyordu. Yani esasında Huge Database bana göre bir kandırmaca idi çünkü dünya çapında daha çok oyuncu yüklemek yerine oyun sadece oyunda açık olan liglerin ülkelerinin tüm oyuncularını Large Database'in üzerine ekliyordu. Bu da özellikle sadece en alt ligden başlayıp bir ülkede takımınızı zirveye çıkarma konusunda size yarar sağlıyordu. Zira eğer Süper lig'de oynuyorsanız Türkiye veritabanında bulunan binlerce serbest ve bir işe yaramaz oyuncu yükleniyordu ve oyunu yavaşlatmaktan başka bir işe yaramıyordu.

Bu yıl eğer huge database dönerse eminim ki SI bu konuda çok daha titiz davranacak ve sadece oyunda açık olan liglerin ülkelerinin oyuncuları ile oyun veritabanı büyüklüğünü şişirmeyecektir. Bence özellikle üst liglerde oynayacak kişiler için huge database her ülkenin birinci liginde oynayan tüm futbolcuları yüklemeli ve bunun yanında alt liglerdeki oldukça kaliteli oyuncuları yüklemelidir. Bu sayede oyuncu sayısında da denge olur ve uzun süreli oynanabilirliği de destekler.