Türker'den öğrendiğim belli başlı genel değişiklikleri makro düzeyde ele aldığı ve çok fazla ayrıntıya girmeye zaman bırakmadıkları için sıkıntı duyduğu ve bundan ötürü sigames'i protesto ettiğine dair bir email attığını öğrendim.

Kısacası neden böyle davrandıklarını ve neden kaynaklandığını anlamıyorum.

Tabi sadece TFF sitesi baz alınmıyordur. Yükü sadece ona atmak hata olur. Ama şu var Türkiye futbol kulüplerine ait web sitelerinin durumu ortada. Özellikle 2.lige ait bir futbol kulübünün yöneticisi ile görüşme şansım olmuştu ve federasyon sitesinde yer alan listede profesyonel takıma geçen yeni oyuncularını bile tanımıyorlar ki bu adamların web siteleri ne durumda olur. Hadi 2.ligi geçtim süper lig bari iyi olsun tamam diyeceğim ama durum ortada şöyle elle tutulur bilgi alınabilecek kaç tane süper lig takımının web sitesi var. Sonuç olarak bilgiyi edinirmiyiz, evet. Tek problem bu bilgiyi takip ve en güvenilir doğru şekilde almak. Federasyonun seçilmeside tamamen olayın son noktaya ulaştığının kanıtı. Federasyon eline geçen evraklara göre sitesinde değişikliğe gidiyor. Buda belli bir zaman alıyor. Ama eminki Türker zaten Trabzonspor'da ki ve UEFA daki görevi nedeniylede süper ligde diğer araştırmacılar ile iletişimini kurarak en iyi şekilde bilgi topluyor. Sigames'inde böyle bir karar alıp kısa bir süre içinde dosyaları istemesi sıkıntı yaratıyor. Özellikle transfer tarihleri sona ermeden.

Sigames'in kurallarına özellikle dikkat ediliyor ama bu yıl neden böyle bir çalışmalarında aksaklık oldu anlamış değilim.

Ben dosyalar çıktığı gibi test edeceğim ve gerekirse buna ait bir yama çıkartabiliriz. perpetua5099 sana ö.m atmıştım ama bir kontrol edersen sevinirim.