-
22.Ağustos.2006, 06:24
Her şey ne güzel günlük gülistanlıktı.Yunanistan'a dört atmıştık.Grupta liderlik.Norveç'le berabere kaldık.
Dünya Kupası'ndan sonra Milli Takım'da her yerde bir çöküş var.
İlk önce takımımızın bir oyun şablonu yok.Nasıl atak geliştirileceği hakkında hiçbir zaman belirli bir veriye rastlayamıyoruz.Diğer milli takımlara baktığımızda gördüğümüz birşeyler var.Adamların atağa kalkma şekli belli.Romanya'yı inceleyelim.İlk yarı ne yaptılar uzun toplarla defansın arkasına paslar çıkararak pozisyon aramaya çalışmalar ve başarılı da oldular.ama gol yemedik.ikinci yarı biraz daha kanatlara doğru yaymaya çalıştılar oyunu bunda da başarılı oldular.
Ben Milli Takımımızın doğru düzgün atak geliştirdiğini hatırlamıyorum Dünya Kupası'ndan sonra.Hele son zamanlarda tek yapılan bir şey.Yanlara pas;Başka birşey yaptığımız yok.Yahu biride arada top atmaya çalışsın,ceza alanına girmeye çalışsın.Kanatta bir iki adamı çalımlayıp orta atsın.Yok bunların hiçbiri yok.Çünkü bunlar Fatih Terim'in şu anki oyun şablonunda yoık.Zaten Fatih Terim'in oyun şablonu yok.
Şu an takımımız için en sorunlu bölge defanstır.Oda kalite oalrak falan değil.Defansı hırslandıracak bir adam yok.bülent Korkmaz gibi biri lazım defansa.Bağıracak,çağıracak,defansı toplayacak.Futbolcuların ruhlarını geri getirecek.Kalite olarak iyi futbolcular var ama hiçbiri bunu yapamıyor.Defansın 10 numarası yok
Diğer mevkilere baktığımızda çok çok iyi futbolcularımız var.Ama burada ben FAtih Terim'i suçluyorum.Eğer yanlış bilmiyorsam Halil 90 dakka oynamadı bir maçta.Hep sonradan girmeler veya ikinci yarıalrın ortalarında oyundan almalar.Halil gibi forvetimiz yok.Kafa toplarında iyi.Orta yapabiliyor.Pas atabiliyor.Adam geçebiliyor.Ama nedense hep yedek forvet.
Bide dikakt ettiğim nokta ya Fatih Terim futbolculara ceza alanına girmeyin demiş yada futbolcularımız girmiyor.Yahu biride alıp topu iki üç adam geçip ceza alanına girsin ama yok.Son yılalrda tek hatırladığım bi Gökdeniz'in golü var o şekilde.Bir iki kişi geçip ceza alanına girip gol atmak.Başka yok hep uzaktan şutlar.Duran toplar.
Bir an önce oyun şablonu ve oyuncular değişmeli milli takımda
Ayrıca Yunanistan'a dört atmak falan göz boyamasın.Şansımız yaver gitti.bu kadar açık.Norveç yine aynı
Mesaj Yetkileri