Originally Posted by
perpetua5099
Rakiplerin birbirine transferine izin verdigi bir cok ornek var. Milan'a Inter'den giden Seedorf ve Pirlo. Milan'dan Juventus'a transfer olan Davids. Leeds Utd'dan Macnchester'e giden Cantona. Monaco'dan PSG'ye giden Rothen. Besiktas'dan Galatasaray'a giden Ayhan. Galatasaray'dan Fenerbahce'ye giden Tanju vs. vs.
Bu orneklerden Seedorf, Pirlo, Davids ve Ayhan kariyerlerinde daha yuksek noktalara ulasamayacaklari dusunulurken yaptiklari bu transferlerle basarili olacaklari takimlar buldular ve kariyerlerini ilerlettiler. Listedeki diger oyuncular ise formda olup transfer olan oyuncular.
Takimlar benim takimim icin en iyisi nedir sorusunu sorup ona gore hareket etmelidirler. Eger Okan Koc'u kullanma gibi bir niyeti yoksa Besiktas'in neden gittigi kulup fark etsin? Sorun esasinda eger "rakibimde basarili olursa, taraftar ve medya'dan cok laf isitirim benim beceriksizligim ortaya cikar" mantalitesi.
Simdi ayrilan ama Galatasaray'da oldugu zaman oynamayan Suat Usta'yi Besiktas veya Fenerbahce istese neden Galatasaray vermesin? Nasil olsa Galatasaray'in isine yaramiyor, o ortam degisikligi ile kariyerini gelistirirse helal olsun kariyerini yukseltmesini saglayan takima. Takimlar sadece rekabetin oldugu yerler degil ayni zamanda futbol egitimi yapilan yerlerdir. Bir ogrenci her ne kadar parlak olursa olsun hocalari ve sinif arkadaslari ile gecinemiyorsa baska okula giderek daha basarili olabilir. Bu ayrildigi okulun kalitesinin dusuklugunu degil o okulun ogrenciye uymadigini gosterir sadece.
Bana yaramayan baskasina da yaramasin mantalitesinin ortadan kalkmasi genc futbolcularimizin gelismesi icin gereklidir. Hangi takimda olursa olsun, umarim Okan Koc gelecek bir sene icinde gelisme saglar ve futbol hayatini rayina sokar. Bu tip transferler bazen oyuncularin, "bu son sansim, eger degerlendirmezsem artik o hayal ettigim noktalara ulasamayacagim" demesine neden olur ve futbolcular kendilerini gelistirmek icin buyuk caba sarf ederler. Eger bu gelismeyi yapacagi ortami bulamazsa Okan ne yazik ki elimizde sadece bir sezonluk kahraman olarak kalacaktir.