Avrupada takımlarımızın başarısızlığını bu konuda tartışmak ne derece doğru olur bilmiyorum.
Ben de şunu diyorum, aynı şekilde olaylar bir UEFA maçında olsaydı Trabzon yeniyor olsa bile tur atlayamazdı ve en az 5 maçta ceza alırdı. Buna karşı çıkan var mı?
Ha olayı tetikleyenler, yanlış kararlar veren hakemler bunlar da ceza alırdı UEFA'da olsa. Tartışılacaksa bence bu tartışılmalı.
Maçın 1. dakikası veya 90+5. dakikasına göre kurallar değişmez. Maç yarım kalmıştır ve ona göre karar verilir. Sivas bence galip sayılmazsa o zaman federasyona daha çok eleştiri gidecek. Bu tür olayların önüne geçmek de kulüplerin elinde. Sahaya giren taraftar artık ömür boyu stada giremez diye açıklama yapsalar, sahaya giren adamı tekrar tribün yerine polis karakola götürse bak bakalım bir daha yapabiliyorlar mı?
Bence bunlar tartışılmalı, neden sahaya giren adam geri tribüne gönderildi. Avrupa'da olduğu gibi vereceksin cezayı, Trabzonspor'un maçı olduğpu günler karakola gidecek, maç boyunca tutuklu kalacak bak bakalım tekrarlıyabiliyor mu?
Bunun için de gerekli yasaların çıkartılıp uygulanması gerekir...