Herşeyiyle harika olan oyunculardan birisi...
Herşeyiyle harika olan oyunculardan birisi...
Ölümünün 19. Yıl Dönümünde Taçsız Kral METİN OKTAY'ı Saygıyla Anıyoruz..
"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."
Taçsız Kral METİN OKTAY, tek aşkıydı GALATASARAY, senin gibi Cimbom'luyu, unuturmu bu taraftar...
Metin Oktay... 1936 - ∞
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
19 yıl oldu, dönemeyeceğin yere gittiğinden beri... Oysa sana o kadar ihtiyaç var ki...
Umarım gittiğin yerde rahatsındır...
Her zaman kalbimizde yaşayacak ve unutulmayacak bir efsane.İyi ki Galatasaray forması giydin Taçsız Kral.
Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür?
Metin Oktay'ı unutulmaz kılan sadece oynadığı futbol ve kırdığı rekorlar değildir. Metin Oktay her şeyden önce insan gibi insandır. Duruşuyla, aydın ve ilerici kişiliğiyle hafızalarımızdan hiç silinmeyecektir. Türkiye'nin asla unutmaması gereken evlatlarından bir tanesidir.
Kendisini saygıyla anıyorum...
...Eğer mücadele ettiğin noktaya varmayı ummuyorsan, mücadele edemezsin...
Ruhun şad olsun Taçsız Kral...Sana o kadar ihtiyacımız var ki 'formanın hakkını veren adam' ..
Acaba bugünkü maçta Metin Oktay anısına bi kareografi olurmu ?
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Bir hazırlık var onu duydumda kareografi olursa mükemmel olur .
Meksika 70'e gitmiştik. Brezilya turnuvaya özel olarak hazırlanıyor, bütün Meksika "Mehiko, Brazil" diye inliyordu. Brezilya, İngiltere maçını izlemeye Mexico City'e gittik ama oteller dolu. Metin ile yer ararken, Meksikalı ailelerin evlerini motel gibi kullandığını öğrendik. Kaldığımız evin sahipleri çok iyi insanlardı. Kahvaltı ve yemeklerden para almıyorlardı. "Türk turistler gelmiş" diyen bizi görmeye gelen İngilizce bilen mahalleli aracağılıyla anlaşıyorduk. Bir ara bir baktım Metin yok! Nerede bu adam bakınıyorum etrafa. Dışarı bir çıktım, Metin çocuklarla top oynuyor, birçok genç yaşlı Meksikalı onu izliyor. Hayran kalıyorlar çalımlara şutlara. Bir samimiler ki sormayın. Sonra onu da basın mensupları için düzenlenen maça çağırdılar. Pele falan izledi. Maç sonunda "Şimdi oynamıyor musun?" dedi. Metin "hayır" dedi. Pele de "Yazık, bu bacaklarda daha iş var" dedi... (Halit Kıvanç)
Taçsız Kral Metin Oktay
Tek aşkıydı Galatasaray
Senin gibi Cimbomluyu
Unutur mu bu taraftar !