Öncelikle Fenerbahçe'yi tebrik ederim, güzel bir galibiyet alındı.

Maçın 3 adamı var bana göre, biri Deniz Barış (ve en önemlisi), biri Volkan Demirel ve diğeri de Colin Kazım Richards...

Deniz Barış, rakibe pozisyon verilmemesini sağladı. Alex, Tümer ve Kezman gibi defansa yardım etmeyen adamların açığını kapattığı gibi hücuma da destek verdi, bir golün asistini yaptı. Bence taraftara en güzel cevabını verdi. Onu ıslıklayan kesim bence futboldan anlamıyor, bu adam var gücüyle savaşıyor, bu savaşması bile yeter, bence Fenerbahçe taraftarı giderek kalitesini düşürüyor. Hep destek tam destek deniliyordu ama şimdi her oyuncu ıslıklanıyor. Geçen yıl Ümit, Selçuk, Alex, bu yıl Kezman, Deniz, yani bunlar Fenerbahçe taraftarına yakışmayacak şeyler... Deniz daha ne yapmalı taraftara yaranmak için? Yabancı pasaportu mu alması lazım? Islıklanması gereken Deivid ıslıklanmıyor, 90 dakika savaşan Deniz ıslıklanıyor. En güzel cevabı verdi kendisi, bu takımın da vazgeçilmezi olduğunu gösterdi.

Volkan Demirel, en güzel cevabı o da verdi, Ahmet Çakar kaleci bile değil demişti Volkan için ama o bugün hatasız oynadı. Ben hep Volkan'ı savunan ve onun çok iyi bir kaleci olduğunu bilen biriyim, kendisi de beni mahcup etmedi ve harika bir performans gösterdi. Formayı bir daha bırakmaz.

Colin Kazım Richards'ın bugünkü galibiyette payı büyük. Tümer yerine oyuna girip, orta sahayı hareketlendirdi, topun rakip yarı sahasında oynanmasını sağladı. Sağ kanattan müthiş bindirmeler yaptı, Alex'e güzel de bir orta açtı ama Alex değerlendiremedi. Colin Kazım Fenerbahçe'nin uzun yıllardır aradığı sağ kanat adamı, Deivid yerine mutlaka o oynamalı... Bu adam çok önemli bir adam olacak, Beşiktaş maçından sonra da oyuna girip oyunu hareketlendirmişti. Oynadığı 3 maçta da çok iyiydi, bence banko oynamalı. Colin için "kapalı kutu, bu sene FB'nin fiyaskosu, bu adamdan bir şey olmaz" diyenlere de duyrulur... Bir adamı izlemeden yorum yapmayacaksın.

Acı gerçekler de var, bu onbirle işimiz ŞL'de çok zor. Sağ ve sol kanatların değişmesi gerek, Colin Kazım, Vederson ve Ali Bilgin kullanılmalı bu kanatlar için... 3'ünden 2'si banko olmalı, Zico Deivid ve Tümer ısrarından artık vazgeçmeli, ikisinden bir şey olmayacağını görmeli. Defansif anlamda çok sıkıntı çeker Fenerbahçe kanatlar böyle olursa...