1 ile 23 arası toplam 23 sonuç

Konu: Futbolcu Özellikleri Rehberi

Hybrid View

Nesil
    2004
    Yer
    İzmir / İstanbul

Quote Originally Posted by demirhanbey1984
    Bu özelliğe ek olarak şunu belirteyim oyuncunun Teamwork özelliği yüksek olduğu zaman oyuncu genelde takımın gidişatına göre performans sergiliyor takım kötüyse oyuncu da kötü takım iyi ise oyuncu da iyi oynuyor...
    Hmmm, ben böyle bir şeye dikkat etmedim hiç. Bence bu özellik daha çok paslaşma/bencillik falan gibi olaylarla ilgili

Nesil
    2006
    Yer
    Her nerede bulunuyorsam..

Quote Originally Posted by Kerim Kerimov
    Hmmm, ben böyle bir şeye dikkat etmedim hiç. Bence bu özellik daha çok paslaşma/bencillik falan gibi olaylarla ilgili
    Murat teamwork kelime olarak "ekip çalışması" anlamına geliyor...Senin dediğin de doğru ancak ondan daha çok benim dediğim ile alakalı bir olay...

Nesil
    2005
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Kerim Kerimov
    İsimler üzerine değil de takım oyunu üzerine kurulu bir sistem için olmazsa olmaz bir şart, kollektif oyun anlayışının bir gereğidir teamwork. Teamworku düşük oyuncu bencildir, kaleci ile karşı karşıya kaldığında pas vermek yerine şut çekmeyi düşünür. Golcüler zaten genelde bencil olurlar, dolayısıyla çok teknik, defans oyuncularını ipe dizen ya da son vuruş ustası bir oyuncunun bencil olması işe yarayabilir. Örneğin M***med Zidan, Kone, Baros, Kalou gibi. Ama daha çok bir takım oyuncusu istiyorsanız o zaman teamworku yüksek oyuncular tercihiniz olmalı. Genellikle hava toplarında etkili, arkadaşlarına top indiren, rakibe pres yapan bir oyuncu da teamwork yüksektir. Örnek forvetler Koller, Charisteas, Luca Toni.

Aggression ise oyuncunun ikili mücadeleleri ne kadar sevdiğininin bir ölçüsüdür. Agressionu yüksek olan defansif oyuncular top kapma arzusuyla yanıp tutuşurlar. Bu sırada olmayacak müdahalelerde de bulunabilir ve kart görebilirler (oynadıkları pozisyon, hakemin karakteri gibi konular da etkili). Tatlı sert oynarlar. Aggression özelikle tackling, workrate, teamwork ve determination ile birarada müthiş bir savaşçı oluşturur. Fizik olarak da sağlam olursa bütün topları toplayacaktır. Topları topladıktan sonra dağıtması da lazım ama Bi de passingi ekleyelim. Hatta bi de ne zaman kime pres yapacağına, ne zaman topa dalıp dalmayıncağına, topu aldığında nasıl kullanacağına da doğru karar vermesi lazım. Decisions da önemli yani. Zaten geriye pek bişey kalmıyor

Positioningin hucüma yönelik bir özellik olmadığını söyledim. Top bir oyuncuda değil ve bu oyuncu savunmadaysa doğru yer almalıdır. Yani Positioningi yüksek olmalı. Ancak top kendi takım arkadaşında ise boş alanlara kaçmalı yani, off the ball özelliği yüksek olmalı. Zaten datayı incelersek 8bin küsür hücum oyuncusundan sadece 30küsüründe positioning özelliği 17 ve üzerinde. Bunlardan en tanınanları ise Okan Yılmaz, Rune Lange ve Llorente. Ancak Henry, Ibrahimovic, Ronaldo, Crespo, Cassano, Villa, Tevez, Anelka, Morientes, Charisteas gibi isimlerin hepsinde positioning özelliği 5 ve altında.

Bu arada Vanden Borrenin bendeki özellikleri positioning, decisions ve heading haricinde (ki 10 civarındalar) müthiş bir durumda:

ama Nigel De Jong'un yedeği olabiliyor sadece

Mesaj Yetkileri