-
eleştiriye tahammülü olmayan, lütfen okumasın !...
ben Fenerbahçe'yi, kıtlık yıllarındaki stokçulara benzetiyorum... anadolunun dört bir tarafında yetişen, belki kendi mütevazı takımında kalsa oynadığı kulüpte "kahraman" olabilecek, belki oynadığı takımda kalsa Türk futbolu için mükemmel bir yetenek ve kazanç olabilecek genç oyuncuları, sırf adı olduğu için alınan ve sırf daha çok para ödendiği için "oynatılması zaruri" yabancıların yedeği olarak kulübelerde körelttiği için böyle görüyorum...
arkadaşlar, Fenerbahçe'nin yedek kulübesi bile, ortalama bir Anadolu takımını ligde rahat bir konuma oynatmaz mı?... o zaman, bu futbolcular mı yedekte beklemeye razı oldukları için suçlu, yoksa onları yedek bekleterek çürüten -kimse artık- yöneticileri mi?...
Fenerbahçe'nin, yedekte beklemesi nerdeyse kesin olan -mesela- Colin Kazım'a ödediği bonservis bedeli ne kadardır?... Ve bu para, nerdeyse hiçbir geliri olmayan, hemen hemen hepsinin ipotekli, borçlu olduğu Anadolu kulüplerinin kaç tanesinin kadro toplamına denktir?...
herhangi bir Anadolu takımında, bir sezon iyi bir performans sergile, biraz da -yöneticinin, menajerinin işgüzarlığıyla- adın bi kaç kulüple anılsın, sonraki sezon hoooop Fener'e... bu böyle devam edip gidiyor, bireysel yeteneğiyle veya belki de adıyla bir takımı, belki de ligde tutabilecek bir futbolcuyu, -böyle böyle onlarca futbolcuyu- her sene doldur kadroya, bunlarla yetinme Avrupa'dan "yıldız"lar transfer et... sonra da, çık bir Anadolu takımının karşısına; en büyüğüm de...
kusura bakmayın ama, bu kafayla bu yapıyla Türk futbolu ilerlemez; zaten bu kafa da değişmez...
zamanın birinde, bir teknik adam, bir Anadolu takımını zirveye oynatırken, ona "şampiyon olabilir misiniz?" diye sormuşlardı... o da; "gerçekten istesek olabiliriz... ama bu takım da, bu şehir de, bu ülke de bu şampiyonluğu kaldıramaz, altında ezilir!.." demişti....
sonuçta, bu röportajdan bir hafta sonra kovuldu...
ben de sadece aklımdakileri yazdım, biraz rahatladım... kimseye hakaret etmek, kimseyi aşağılamak istemedim...
Mesaj Yetkileri