İlk günün sürprizi Letonya'dan

Avrupa Şampiyonası B grubu mücadelesinde, Efes Pilsen World Cup 6 şampiyonu Hırvatistan ile aynı turnuvada boy gösteren Letonya karşı karşıya geldi. Efes World Cup 6'da oynadığı güzel basketbolla şampiyon olan ve turnuvada Letonya'yı rahat deviren Hırvatistan, bu kez Eurobasket 2007'nin ilk maçında karşılaştığı Letonya karşısında sahadan 85-77'lik skorla mağlup ayrılarak günün en büyük sürprizini gerçekleştirdi.

Karşılıklı basketlerle başlayan maçın ilk devresi 36-36'lık skorla sona erdi. Beklenenden daha iyi bir performans ortaya koyan Letonya, Helmanis, Biedrins ve Janicenoks'un sayıları ile etkili oldu ve 3.periyotu 56-51 önde kapadı. Son çeyrekte de üstünlüğünü sürdüren ve farkı 10 sayıya kadar çıkaran Letonya rakibinin son dakikalardaki çabalarına karşın sahadan 85-77'lik skorla galip ayrıldı.

Beş oyuncunun çift hanelere ulaştığı Letonya'da Skele 17 sayı, 6 ribaunt, 5 asist ile maçın yıldızı olurken Biedrins 14 sayı, 7 ribaunt, Helmanis ve Blums 13'er sayı, Janicenoks ise 10 sayı ile oynadı.

Hırvatlar'da ise Mario Kasum 18 sayı, 5 ribaunt, zoran Planinic ise 10 sayı, 4 ribaunt ile oynadı.