1 ile 21 arası toplam 21 sonuç

Konu: Galatasaray'ın borcu 238 milyon YTL

Hybrid View

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by VoLkaN BaROs
    2006 yılı bütçesi 75.9 milyon YTL
    Kulüp böylece 21 milyon 885 bin 506 YTL'lik açığı şimdiden bütçesine koymuş oldu.
    Bu konuyi biraz daha acayim.

Bu acigin nedeni ozellikle gelecek yil sampiyonlar liginden gelecek paralarin kulube ancak bir sene sonra girmesi.

Bunun nedeni de Futbol AS'nin bir yillik geliri belli olduktan sonra, gelecek sene Galatasaray kulubu'ne temettu olarak gelir saglamasi. Bu sene avrupa kupalarinda bir gelir olmadigi icin 20 milyon YTL'lik bir acik ortaya cikiyor.

Yani Ozhan Canaydin tarafindan esas yapilan hata, sampiyonlar ligi gelirlerinin ne kadar onemli oldugunu anlamayip kulubun kuculmesine izin vermesi.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua5099
    Bu konuyi biraz daha acayim.

Bu acigin nedeni ozellikle gelecek yil sampiyonlar liginden gelecek paralarin kulube ancak bir sene sonra girmesi.

Bunun nedeni de Futbol AS'nin bir yillik geliri belli olduktan sonra, gelecek sene Galatasaray kulubu'ne temettu olarak gelir saglamasi. Bu sene avrupa kupalarinda bir gelir olmadigi icin 20 milyon YTL'lik bir acik ortaya cikiyor.

Yani Ozhan Canaydin tarafindan esas yapilan hata, sampiyonlar ligi gelirlerinin ne kadar onemli oldugunu anlamayip kulubun kuculmesine izin vermesi.
    Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ne katılması garanti değil ki.İlk tur gelirlerinin o kadar edeceğini zannetmiyorum..
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2004
    Yer
    İzmir / İstanbul

Quote Originally Posted by ABOOO
    Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ne katılması garanti değil ki.İlk tur gelirlerinin o kadar edeceğini zannetmiyorum..
    Tamamiyle aynısını yazacaktım. GS'nin CLL'ye katılacağı kesin değil, katılsa bile $21M alabilecek mi?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Kerim Kerimov
    Tamamiyle aynısını yazacaktım. GS'nin CLL'ye katılacağı kesin değil, katılsa bile $21M alabilecek mi?
    Ilk olarak 21M YTL.. Dolar olunca farkli yerlere variyoruz.

Ayrica, Sampiyonlar Ligine katilimdan gelen paralar bir kac kaleme ayirilabilir.

Ilk olarak katilim parasi, Ikinci olarak performans paralari. Ucuncu olarak TV paralari. Gecen sezon Fenerbahce buradan 8.285.714 Euro almis. Performans icin alinan 974.026 euro cikartilirsa puan almadan bile katilmanin getirisi 7.311.688 euro. Yani yaklasik 11M YTL.Bu demektir ki Sampiyonlar ligine katilsa acik 10M YTL olacak.

Ayrica bu lige katilim sonucunda sponsorluk, merchandising anlasmalarindan gelecek paralar ve iceride oynanan maclarin stadyum getirisi ile bu rakam daha da asagiya inecektir ve hatta yok olacaktir. Galatasaray'in su anda finansal darbogazda olmasinin nedeni de yukarida yazdigim gibi bu paralara guvenip yapilan harcalamar ve sonrasinda bu paralari getirecek sportif basarinin son iki senedir saglanamamasidir.

Hatta biraz daha kurcalandiginda, Galatasaray'in ozellikle yurt disindan kazanilan medya ve sampiyonlar ligi gelirlerinin toplandigi Sportif AS'nin geliri son iki yilda $15M asagiya inmistir. Bunun nedeni de Sampiyonlar ligine katilim katilim sayesinde kazanilan paralarin azalmasidir.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ABOOO
    Anlatamadim sanirim. Sampiyonlar Ligi gelirlerine guvenerek yapilan harcalamar, bu paralar gelmezse butce acigina neden olur.

Galatasaray'da butce acigi yok demiyorum, ama butce aciginin daha yuksek olmasina neden olan, iki senedir Galatasaray'in oradan para alamamasi. Hatta oradan gelecek paralari kazanmak icin harcanan paralarin (oyuncu alimi gibi) karsiliginin gorulememesi, yani sampiyonlar ligine katilinamamasi.

Mesaj Yetkileri