1 ile 30 arası toplam 379 sonuç

Konu: [TSL]Galatasaray Araştırması 2007

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

yaw bir kere recoba son iki sene kaç maç oynamışki ikincisi bir vucut geliştirme antrenörüne kas yapılarını anlatma üçüncüsü yaw adamın 3 senedir golü yok nasıl gol atabilir diyorsun 4. sü bilal kısayı tanıyormusun şaşırdim gerçekten boyu 1-80 nin üzerindedir zayıf olabilir ama ben uzun şut atmayı zayıflığa falan bağlamadım eğer isterse müthiş uzun şut atsın idmanda her vurduğu girsin yaw ben üç senedir bir kere bile göremediysem sen nasıl verebilirisin bu adama uzun şut

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by extensor View Post
    eğer isterse müthiş uzun şut atsın idmanda her vurduğu girsin yaw ben üç senedir bir kere bile göremediysem sen nasıl verebilirisin bu adama uzun şut
    Iste mantigin burada iflas ediyor.
    Yazdiklarimin da hicbirini anlamadigini da acikca ortaya koyuyorsun. Antrenmanda uzaktan isabetli sut atabilmesi tam tersine herseyi gosterir. Cunku oyunda ozellikler ayirilmistir. Golun olmasini sadece uzun sutlar degil, soguk kanlilik, teknik, fiziksel ozellikler, topla bos alan yaratabilme ozellikleri de belirler. Su anda Alex'in uzun sutlari oldukca iyi bir seviyede ve dusurulmesi icin ortaya koydugun sebeplerden hicbiri isin ozune inmiyor. Sonuca bakip, dusuk olmali diyorsun.

Mesela Nobre cok hava topu kazaniyor ama nunu ne boyu uzun oldugu icin ne de cok iyi ziplayabildigi icin yaziyor. Hava topu kazanmasinin nedeni dengeli ve kuvvetli olmasi ve defansin topu uzaklastirmasi icin iyi pozisyon almasini engellemesi. Koy Nobre'nin karsisina en az onun kadar kuvvetli bir defans oyuncusu, hava topu almakta zorlanacaktir. Teknik direktorler hep Nobre'yi takimdaki en kuvvetli defans oyunculari ile eslestirirse, Nobre hava topu almada hep sorun yasayacaktir. Ama bu demek degildir ki Nobre zayif veya Nobre dengesiz veya Nobre iyi ziplayabilen bir oyuncu degil.

Kezman cok iyi sutlar cikartabilen bir oyuncu ama gol atmakta zorlaniyor. Bitiriciligi kotu oldugu icin mi, yoksa soguk kanli olmadigi icin mi, yoksa teknigi kotu oldugu icin mi, yoksa dengesini kolay kaybettigi icin mi Kezman cok gol kaciriyor? Kezman'in bitiriciligini dusurmek mi lazim yani? Ayni sey Sinan Kaloglu icin de soylenebilir. Zaman zaman cok kaliteli bitirici vuruslar yapabilen bir oyuncu ama attiginin cok daha fazlasini kaciriyor? Kotu bir bitirici oldugu icin mi yoksa hic soguk kanli olmadigi icin mi kaciriyor acaba?

Duygusal yaklasmayin olaya. Sebep sonuc iliskisi ararken, futbol gibi cok degiskenli modellerde gol atamiyorsa dusuktur mantigi yeterli degildir. Yeterli oldugunu dusunuyorsaniz da siz bu konuda yetersiz kalirsiniz. Futbol basit bir oyun olabilir ama analizi basit olmayan bir oyundur ayni zamanda cunku bir oyuncunun yapabildikleri, hem takim arkadaslari hem de rakiplerinin yaptiklarina/yapabildiklerine baglidir. Belki az taninan veya pek fazla izlenmeyen bir oyuncu icin sizin kurdugunuz sebep sonuc iliskisi yeterli olabilir ancak Alex gibi goz onunde olan bir oyuncu icin bu yeterli olmaz.

Mesaj Yetkileri