1 ile 24 arası toplam 24 sonuç

Konu: Avrupa Futbolunda Irkçılık

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul/Üsk.

Post Avrupa Futbolunda Irkçılık

Avrupada izlediğimiz futbol maçlarının çoğunda ırkçı sempatizanların zenci futbolculara yaptıkları kötü davarnışları izlemekteyiz.Maymun sesleri,ıslıklamalar bunlardan bazıları.Medeniyetin beşiği dediğimiz bu ülkelerde böyle olayların olması çok üzücü ve düşündürücü.Fakat işin ilginç yanı barbarlıkla suçlanan ülkemizde bu olayların tam tersinin yaşanması.Türkiye'ye gelen zenci futbolcular(Nouma,Appiah,Uche,Song v.b.) çok büyük bir sevgiyle karşılaşmaktadırlar.Çünkü bizlerce insanları seçim yapamadıkarı şeylerle suçlamak doğru değil.Ayrıca zenci olmakta bir suç değil.İnsanın fizyoljik bir özeliği(şişman olmak,uzun boylu olmak v.s.).Şimdi ben şunu soruyorum aynı olaylar ülkemizde yaşansa dünyanın bir numaralı sorunu haline gelmezmiydi?Cahillikle suçlanmazmıydık?..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Beckho
    Avrupada izlediğimiz futbol maçlarının çoğunda ırkçı sempatizanların zenci futbolculara yaptıkları kötü davarnışları izlemekteyiz.Maymun sesleri,ıslıklamalar bunlardan bazıları.Medeniyetin beşiği dediğimiz bu ülkelerde böyle olayların olması çok üzücü ve düşündürücü.Fakat işin ilginç yanı barbarlıkla suçlanan ülkemizde bu olayların tam tersinin yaşanması.Türkiye'ye gelen zenci futbolcular(Nouma,Appiah,Uche,Song v.b.) çok büyük bir sevgiyle karşılaşmaktadırlar.Çünkü bizlerce insanları seçim yapamadıkarı şeylerle suçlamak doğru değil.Ayrıca zenci olmakta bir suç değil.İnsanın fizyoljik bir özeliği(şişman olmak,uzun boylu olmak v.s.).Şimdi ben şunu soruyorum aynı olaylar ülkemizde yaşansa dünyanın bir numaralı sorunu haline gelmezmiydi?Cahillikle suçlanmazmıydık?..
    Çok güzel açıklamışsın durumu.İmza.

Nesil
    2006
    Yer
    maltepe-ist

sonuna kadar haklısın bunu bız yapsak tum avrupa ustumuze gelırdı,,ab ye gırmemıze engel bıle olurdu bu olay,,bizim gıbı bı toplum yok bence,ırk dıl dın ayrımı yapmayan,,cok bılen avrupa bızden ınsanlık dersı alsın bu konuda!!

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

doğru diyosun aynısını biz yapsak 6 maç daha ceza alırdık

kendi yaptıklarını görmezler zaten. sadece futboılda bu böyle değil IRAK ta amerikanın yaptıkları insan haklarına son derece aykırı ama işte kendileri yaparken bir şey yok ama birde başkalarıona medeniyet öğretmeye çalışıyorlar...

Nesil
    2006
    Yer
    maltepe-ist

Quote Originally Posted by hizlioglu
    kendi yaptıklarını görmezler zaten. sadece futboılda bu böyle değil IRAK ta amerikanın yaptıkları insan haklarına son derece aykırı ama işte kendileri yaparken bir şey yok ama birde başkalarıona medeniyet öğretmeye çalışıyorlar...
    sırf ırak olsa neyse tum dunyada bu bole!!hala ıdam cezası vern ulke ınsan haklarına sahıp cıkmıyo mu sınır oluyorum yaaa

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul-Kadıköy / Adana

Kesinlikle katılıyorm..Biz zaten tarih boyunca ayrımcı olmadık hep eşit olmaya çalıştık(osmanlı zamanında da bu böyle)

Ancak o oyuncular Türkiye'de yaşamış olsalardı bu problemi, bize denileckleri düşünemiorm bile
    FENERBAHÇE

Hep Destek Tam Destek

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Neron_FB
    Kesinlikle katılıyorm..Biz zaten tarih boyunca ayrımcı olmadık hep eşit olmaya çalıştık(osmanlı zamanında da bu böyle)

Ancak o oyuncular Türkiye'de yaşamış olsalardı bu problemi, bize denileckleri düşünemiorm bile
    Barbar Türk olurduk nolucak?Sporun en büyük sorunu ırkçılık.

Nesil
    2006
    Yer
    şişli

yobaz Türkler derlerdi
    AB için yeni yasa tasarısı düzenlerlerdi
    adamlara taktik verme şimdi
    yalandan böle olaylar çıkartırlar
    zaten adamlar bahane arıyo bi on sene daha atarlar

Nesil
    2003
    Yer
    Istanbul

Koray Dusova making tactical change...

Nesil
    2005
    Yer
    BALIKESİR

hepimiz zenciyiz

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul-izmir

stan up speak up

siyah beyaz içiçe olan bilekliklerden takıyorum

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

futbolada siyeset girdiya helal olsun yani gerçi zaten girmişti gs-roma ,gs-juve:
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

kesinlikle katılıyorum ama bizde olsa ne olurdu tarzında bir yaklaşımla da bir yere varılmaz. ayrıca bu konunun açıldığı iyi oldu çünkü dün gece ntvde zaragoza-barcelona maçını izleyenler eminim şoke olmuşlardır. maçın sanırım 77. dakikasında chelsea maçını müteakip etooya yapılan çirkin benzetmeler burda da devam edince etoo olanlara dayanamadı ve sahayı terketmek istedi. arkadaşları tarafından zorla ikna edilince oyuna devam edildi ve o dakika içerisinde barcelona penaltı kazandı ve zaragoza on kişi kaldı. maç 1-0 a geldi ve neticesinde barcelona etoonun asistiyle bir gol daha bularak maçı 2-0 kazandı. bence ilginç olan zaragoza taraftarının maç devam ettikten sonra bir de utanmadan etooyu yuhalamalarıydı. cantonanın çektiği reklam filmini görmüşsünüzdür eminim. orda da belirtildiği üzere futbolun üstündeki bu lanet bir an önce kalksa iyi olur ama benim hiç umudum yok doğrusu.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

ırkçılığı yok etmek için tek çare ağır cezalar vermektir bu işede paolo di canio ile baslasalar çok iyi olur.

Quote Originally Posted by comandanteche
    stan up speak up

siyah beyaz içiçe olan bilekliklerden takıyorum
    bu bileklikleri nerden buldun ya varya ömrümü yedi bunlar hiç bi yerde bulamıyorum

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

bende bulursam takıcam onlardan ama bulamadığım için şimdilik sarıkırmızı takıyorum
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2003
    Yer
    Istanbul

ya türkiye avrupadan ne kadar değişik bir ükle.onların kötü yanlarını alıyoruz gelişmişliklerini almıyoruz allahtan ırkçılık yapmıyoruz. adamlar etoo ya maymun diolar bizde "fener zenci sever" die pankart açılıo. evet seviyoruz ama başkasının değil kendi zencimizi seviyoruz anelka,appiah,uche,okocha seviyoruz :d

ben maçı izleyememiştim ama bugün haberlerde gördüm etoo ya yapılanı ve etoo nun halini gerçekten yazık. Bana göre insanın fiziğiyle ten rengiyle dalga geçenler bir anlamda YARADAN ı da alaya almış olurlar. Çünkü onları öyle yaratan ALLAHTIR. tabii bu benim kişisel görüşüm...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by hizlioglu
    ben maçı izleyememiştim ama bugün haberlerde gördüm etoo ya yapılanı ve etoo nun halini gerçekten yazık. Bana göre insanın fiziğiyle ten rengiyle dalga geçenler bir anlamda YARADAN ı da alaya almış olurlar. Çünkü onları öyle yaratan ALLAHTIR. tabii bu benim kişisel görüşüm...
    Fikirlerine biz de katılıyoruz dostum.

Bence Özellikle Eto'o ya ve diğer futbolculara yapılanlar Ayıp!!!
    -

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

zenci futbolcuları bizim kadar seven yoktur herhalde.spora siyasetin bulaşması en son isteyeceğim şey.cm nin zamanında dediği gibi
    lets kick out of football racism...

Nesil
    2006
    Yer
    maltepe-ist

Quote Originally Posted by TüMeR_yAğıZ
    zenci futbolcuları bizim kadar seven yoktur herhalde.spora siyasetin bulaşması en son isteyeceğim şey.cm nin zamanında dediği gibi
    lets kick out of football racism...
    sonuna kadar katılıyorum sana..

ilk yazılan msj da o ülkeler için "medeniyetin beşiği" denmiş.
    Bi defa medeniyetin beşiği burasıdır. Ha burda olsa o olaylar (ki olmaz küfür edilir, rakip taraftarla kavga edilir ama kimse kimseyi ten rengi yüzünden dışlamaz) ilk büyük cezaları bize keserlerdi.

Bu olaylar çok kötü yerlere gidecek. Irkçılığın önünü çok ağır cezalarla kesmek gerekir. Hadi zenci beyaz ayrımını geçtim İtalyada geçen yıllarda hemen her yabancıya kötü tezahürat yapılıyordu.
    Acaba FIFA UEFA ağır cezalar için daha ne bekliyor. İlla bi zenci futbolcunun öldürülmesimi gerekecek. Olaylar dahada çirkinleşmeden cezaları vermeleri gerekir.

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Bir yandan ayrımın daniskasını yapan sanki UEFA değil.
    AB vatandaşlığı denilen olay nedir?
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Mesaj Yetkileri