Originally Posted by pınarmania
"pınarmania" sevgiler öncelikle
sonra
yazdıklarında katılmadığım bazı noktalar var mesela sporcu başkalarını örnek alan değil örnek olan insandır demişinde Galatasaray'a Hagi'nin alınmış olmasının Emre Belözoğlu'nun yetişmesindeki rolünü hatırlatayım. Tamam topluma örnek olacaklar düzgün insanlar olacaklar ama takımlarında oynayacak dünya çapındaki yıldızları örnek almaları gayet hoş bişeydir bence.
Ama asıl demek istediğimi tam olarak anlamamışsın sanırım. Yabancı sınırlamasının kalkması altyapıyı boşlamak, çok paralar verip yıldızlar karması kurmak anlamına gelmez. Bunun örnekleri çoğunlukla başarısız olmuştur son örnek Real Madrid. Benim esas ilgilendiğim futbolun ekonomik kısmı eğer yabancı sınırlaması kalkmış olsa Türk oyuncuların fiyatı piyasayla dengelenmiş olacak. Hiç bi klüp bi Bülent Akını 6 milyon dolara Serkan Aykutu 8 milyon dolara almak zorunda kalmıycak. Bu demek değilki Bülentle Serkan Türkiye'de oynayamıycak yeni Bülent ve Serkanlar yetişmiycek. Türk futbolcular gerçek değerleri kadar para kazanacaklar, büyük klüpler transferler yüzünden büyük paralar kaybetmeyecekler, zaten dünya standartlarının çok altında kalan transfer bütçelerinide yabancı sınırlamaları yüzünden o fiyata değmiycek oyuncular almak zorunda kalmıycaklar.
Klüpler kazanacak peki Türk futbolcular ne olacak?
Zaten kimse iyi oynayan oyuncusunun yerine para verip yenisini almaz (Aziz Yıldırım değilse tabi) Genelde aynı örnekleri veriyorum ama bugün herhangi bir transfer Tuncay'ı takımdan kesemez. Yada Ümit Karan'ı yada Fatih Tekke'yi. Bunlar örnek tabi demek istediğim hak eden oyuncular oynuycaktır. Altyapıdan yetişen çocukları oynatmaya cesaret edecek teknik direktörler getirilirse alt yapıdan çıkacak yetenekli oyuncularda oynuycaklardır.
Katıldığım bi konu başarıyı takımlar kazanır. Futbol 11e 11 oynanır hiç bir yıldız tek başına herhangi bir ligi herhangi bir kupayı kazandıramaz. Yabancı sınırlaması kalksın isteyen istediği kadar yabancı oyuncu transfer etsin ama başarı büyük yıldızlarla gelseydi Real Madrid sürekli şampiyon olurdu.
Ama başarılı olacak takımın iskeletini yabancılardan kuracaklarsa bu kadroya bir kaç Türk ekleyip Avrupa kupalarında başarılı olacaklarsa bununda önüne geçmemek gerekir.

akım oyunu=11 kişiyle oynanır....takım takım olmadıktan sonra isterseniz futbolcuların hepsini yabancı alın ne önemi var??????yani ne fenerbahçeymiş yahuuuuu yıllardır şampiyonlar liginde bi yere gelememiş yabancı sınırı kaldırılsın başarılı olamıyoruz denilecek kadar düşülmüştür...yazık yazık....diyecek başkada söz bulamıyorum..heleki bir bayan olarak bu konuda ne kadar hassasım görün yani
) Genelde aynı örnekleri veriyorum ama bugün herhangi bir transfer Tuncay'ı takımdan kesemez. Yada Ümit Karan'ı yada Fatih Tekke'yi. Bunlar örnek tabi demek istediğim hak eden oyuncular oynuycaktır. Altyapıdan yetişen çocukları oynatmaya cesaret edecek teknik direktörler getirilirse alt yapıdan çıkacak yetenekli oyuncularda oynuycaklardır.
Alıntılı Yanıtla