Quote Originally Posted by perpetua View Post
Koray bu arada Delgado'nun consistency'yi 14 olarak birakmisiz. Ona bir el atmak gerekebilir.
Katılıyorum Ömer Abi, 14 çok yüksek bir değer. 10 maçın 7'sinde gerçek performansını gösteriyor demek ki bu da gördüğümüz kadarıyla doğru bir tespit değil. Belki tam tersi yapılabilir consistency olarak 6 verilebilir ve 10 maçın 3'ünde gerçek performansını yansıtıyor konumuna getirilebilir. Bu sene bildiğin gibi Beşiktaş'a el atamadım oysa sıkı bir çalışmam vardı ve köklü değişiklikler yapmayı düşünüyordum. Örneğin Delgado'ya 140'a yakın bir CA verip de consistency'sini düşürmektense CA'sını düşürecektim. Çünkü biz bu adamı şişirdik, bu adam Lincoln kapasitesinde olup da bunu her maç sahaya yansıtmayan bir futbolcu değil ki; Delgado bu kadar işte! Her maç sahadaki Delgado aslında consistency'si pek de düşük olmayan vasat bir oyuncu. Evet bazı özellikleri yüksek ve bu özellikleri topu onun ayağına yakıştırıyor fakat sadece bu kadar, büyük topçu olmak için gerekli mental ve fiziksel özelliklere sahip değil. Belki de bizler Delgado'yu böyle görmek istediğimiz için şişirdik ve sonra da kabul edemedik, bu adam iyi futbolcu bari consistency'sini düşürelim dedik. Delgado'yu çok sevmeme rağmen artık onun bu kadar yüksek CA'ya sahip olmaması gerektiğini düşünüyorum, alacağı CA'ya göre de uygun bir consistency değeri ayarlarız zaten.

Quote Originally Posted by elhadji View Post
Bence bu değerler 1-2 parça kırmılmalı diye düşünüyorum. İbrahim Toraman' ın acc agilitiy ve pace' i 14 değerinde. Kafa ve zıplaması 16 ve 15 bence yüksek diye düşünüyorum. Nobre' nin de jumpingi 17 ve heading'i 16' ydı geçen datada. Bence bu özellikler de kısılmalı diye düşünüyorum. Hele Toraman' ın kafa toplarında bu kadar etkili olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Diğer arkadaşlarımız da fikir belirtilirse tartışmaya derinlik katarız. Teşekkürler.

Mesela Rio Ferdinandla bazı özelliklerini karşılaştırdım. Tackling olarak Rio 16, İbo 15, Marking 17, 15 , Güç 13, 14 , Balance 14, 15. İbo' nun önemli özelliklerde Rio' dan aşağı kalır yanı yok.
Aslında aynı düşüncedeyiz, hatırlarsan ben bu konu hakkında başlık bile açmıştım, Türkiye araştırmamız ne derece gerçekçi diye. Orada da aynı böyle senin gibi örnekler vererek hatta ben de İbrahim Toraman örneğini vermiştim fakat ben Rio Ferdinand değil de R.Carvalho ile kıyaslamıştım, işte orada senin gibi bizim oyunculara değerleri olduğundan daha fazla verdiğimizi söylemiştim. Yani bizim ligimiz bir Premier Lig değil fakat her oyuncumuz oyuna iyi birer atlet gibi yansıtılmış. Senin Nobre ve İbrahim Toraman hakkında düşündüğün değerlere de hiç düşünmeden katılabilirim fakat bu tamamen Türkiye Ligi standartlarıyla alakalı. Yani Oturup bir karar alınacak ve Lig genelinde 1-2 puan kırılmalar uygulanacak ise tamam ama onun dışında herkes aynı devam edecekken ben çıkıp Beşiktaşlı oyuncuların puanlarını kısmam. Niye? Çünkü şunu biliyorum ki Nobre bu ligin havadan en etkili santraforu. Bu etkisini heading 16 jumping 17 ile belirtmektense heading 15 jumping 15 ile belirtmek benim de işime gelir fakat bu sefer de çıkıp başka bir adam vasat bir adam Nobre'den daha yüksek heading-jumping değerleri alacaksa işte o zaman olmaz.

Toraman konusu da aynı mesele aslında, ben Toraman çok kez özellikle izledim, bazı ikilemde olduğum özelliklerini çözebilmek için. Toraman'ın jumping olarak boyu çok uzun olmamasına rağmen iyi zıplama yeteneği ile kötü olmadığını düşünüyorum. Heading olarak da başarılı olduğunu çıkıp kornerlerde attığı isabetli kafa golleriyle görebiliyoruz. Ama neticede onun değerlerinde de kısıtlamaya gidebilirim yalnız dediğim gibi herkes bunu yaparsa yaparım, tek başıma yapmam.