Quote Originally Posted by Kerim Kerimov
Arkadaşım "Co-ownership" olayı sadece İTALYA liginde geçerli, ilk önce bunu söyleyeyim.

"Co-ownership" olayında bir oyuncunun 2 tane sahibi oluyor yani iki ayrı kulüp bir oyuncu üzerinde söz sahibi oluyor.

Mesela sen bir başka takımdaki oyuncuya co-ownership olarak transfer teklifi yaparsan başlangıçta daha az transfer ücreti ödüyorsun ve transfer konuşmalarında oyuncunun hangi takımda oynayacağı kararlaştırılıyor. Bu tip sözleşmenin süresini de belirliyorsun transfer konuşmalarında, mesela 3 yıl yapmışsan oyuncu 3 yıl belirlenen takımda top oynuyor.

Yalnız her sezon sonunda "Co-ownership" sözleşmesi hakkında karar verilmesi isteniyor. Yukarıdaki süre bu yüzden önemli(Örneğimizde 3 yıl). Her kulübün bu kararı erteleme hakkı var. Eğer 1 kulüp ertelemeyi seçerse bu karar öbür sezona kalıyor ta ki bu 3 yıl doluncaya kadar.

Eğer iki kulüp de bu kararı ertelemek istemezse, 2 kulüp de birbirlerinden habersiz FEDERASYON'A kapalı mektup usulü teklif veriyor. Hangi kulübün teklifi daha büyükse, oyuncu o kulüpte kalır.(Örneğin Fiorentina'daki Montolivio için Fiorentina £5M, Atalanta £3,5M verirse, oyuncu Fiorentina'nın oyuncusu olur). Eğer teklifler eşitse oyuncu O AN OYNADIĞI KULÜBÜN futbolcusu olur.

Son olarak eğer "co-ownership" sözleşmeli bir oyuncuyu herhangi 3. bir kulüp almak isterse, oyuncu üzerinde söz sahibi olan 2 kulübü de transfer için ikna etmek zorunda.

Umarım anlatabilmişimdir.

saolasın kerimov bayağı açıklamışın demekki bu işe girmek pek mantıklı değil ben pelizzoliyi almak istiyodum co owned tı oda alamadım para yetiştirip