Quote Originally Posted by Emurafu View Post
Tek ön libero degil busistem barış,linderoth,ayhan sürekli rakibe basıyor....

tek önliberomu hayır diziliş öyle gösteriyor...barış,ayhan,linderoth bunlar kosan adamlar ve heryere yardım ediyorlar linderothda tek kalmıyor..
Barış ve ayhan sahada her yere ayak basıyor... Tek önlibero falan cıkmıyoruz...Bu kadro ile cıkarsa sizin işiniz zorlasır bu kadro savasan ilkonbir defansif yükü cok fazla yani..
siz alışmışsınız ofans ofans, orta saha boş mudur nasıl farkedemiyorsunuz artık..
oyunu okumazsan hiçbirşekilde anlayamazsın boş olduğunu, maç bir orda bir burda olur zannedersin ki oyun zevkli, göze hoş geliyor.

göze hoş falan gelmez aslında, bomboş bir oyun oynarsın ki Gs uzun zamandır bomboş oynuyor.
rakip sürekli hep katığı ile sahana gelir, pres yapan basan kimse olmaz.
beklerin ofansif oyuncular, Hakan Balta dışında gerçek bek yok Gs'de..
beklerin en son pres yaptığı takım baklava oynayan eski M.United kadrosu idi.
ondan beri kimse öyle oynayamadı, Sion karşısında bu kadar zorlanan Gs gruplarda daha da zorlanacaktır ki derbileri saymıyorum zaten.

ister kabul et ister etme, artık dönem çift önliberolu biraz daha savunmaya dayalı, önemli olanın alanı koruma üzerine olduğu bir dönemde intihar eden bir Gs izliyorsunuz ve bunan sesinizin çıkmaması çok tuhaf geliyor bana.
bu taktik en az 20 yıl öncesinin taktiği.
yıllardır 4-1-2-1-2 oynayan United bile geçen sene 4-2-3-1 oynadı çoğu maçta..

çift önlibero aşırı savunma değildir!
esasen alanı korumak ve rakibe orta alanda baskı kurarak daha fazla pozisyon şansı yakalaybilmek üzerinedir.bu yüzden önlibero kavramı da artık değişti.
bir tane az çok pas yapabilen tam defansif önlibero yanında, çok ofansf oynayabilen, az çok pres yapabilen yeni nesil önliberolar ile kapatılıyor artık.
çünkü çoğu playmaker artık savunma yapmıyor, tıpkı lincoln,alex,delgado,rico gibi..
şu andaki istisnalar, juninho,scholes..

bekler pres yapamaz görevleri değil, arkayı çok boşlarlar zaten açıklar pres yapamıyorken..

Gs hala öğrenemedi bunu, halbuki Fatih Terim hep 4-4-1-1 veya 4-3-1-2 oynatırdı..

dünyanın hiçbir yerinde artık aşırı ofansif taktikler kullanılmıyor, amaç önce oyunu domine etmek orta sahada, erken gol yememek; önce atarak gol farkı ile kazanmak değil!

hiç kusura bakmayın benim için maçın favorisi bu şeilde Bjk'dir..