F.Bahçe Ülker 8'li finalde
Opel Türkiye Kupası A Grubu mücadelesinin ikinci gününde Fenerbahçe Ülker ile Alpella günün son maçında karşı karşıya geldi. Maçı 86-67’lik skorla Fenerbahçe Ülker kazandı. Gruptaki ikinci galibiyetini alan sarı lacivertliler 8’li final vizesini de almış oldu.
Karşılaşmaya Fenerbahçe Ülker Mirsad, Alpella ise Burak ve Ömer’in basketleri ile başladı. İbrahim-Mirsad ikilisi ile skor üreten sarı lacivertliler 4. dakikayı 11-6 önde geçti. Dış atışlarda isabet sağlayamayan ancak savunmada gayretli olan Alpella Ömer ile pota altından sayılar buldu. Kinloch’un basketi ile maçın 8. dakikasına girilirken skor üstünlüğünü 11-12 eline geçiren mor beyazlılar, Solomon’un basketlerine engel olamadı. Dengede giden mücadelenin ilk periyodunu Oğuz’un pota altından bulduğu basketle Fenerbahçe Ülker 21-19 önde tamamladı. İkinci periyoda Oğuz’un sayıları ile başlayan Fenerbahçe Ülker, yakaladığı 9-2’lik seri ile maçın 13. dakikasında 9 sayılık farka ulaştı(30-21). Oğuz hem hücumda hem savunmada takımına maçın bu bölümlerinde büyük katkı sağlarken Alpella 5 dakika boyunca sadece 2 sayı üretebildi. Kinloch ile sayılar bulan, potasında da yaptığı savunma ile fazla sayı görmeyen mor beyazlılar farkın daha fazla açılmasına izin vermedi. Can’ın 3 sayılık basketine Demir ile karşılık veren sarı lacivertliler aynı oyuncunun elinden 4 sayı daha kazandı. Ömer ile bir basket daha kazanan Alpella ilk yarıyı 40-32 geride tamamladı.
Maçın ikinci yarısına Semih ve Demir’in basketleri ile başlayan Fenerbahçe Ülker, Preldzic-Semih ikilisinin basketleri ile farkı 16 sayıya çıkartarak 24. dakikada skoru 52-36’ya taşıdı. Sadece Kinloch ile skor üreten Alpella, pota altında Semih’in etkili oyununa karşı koyamadı. Oğuz ve Semih ile çembere yakın oynayarak kolay sayılar bulan sarı lacivertliler, Demir ve Ömer’in bulduğu basketlerle farkı korurken, Can ve Burak ile arka arkaya basketler üreten Alpella 29. dakikada farkı 12 sayıya indirdi(62-50). İbrahim’in kazandırdığı 3 sayılık basket ile son periyoda Fenerbahçe Ülker 65-50 önde girdi. Final periyodunun ilk dakikalarında Hasan, Halit ve Ogün’ün sayıları ile etkili olan Alpella farkı 10 sayıya düşürürken, Solomon’un 3 sayılık basketine engel olamadı. Ömer’in hücumdaki ve savunmadaki gayreti ile Birkan’ın serbest atışlardan bulduğu sayılarla maça ortak olmaya çalışan Alpella son 5 dakikaya girilirken farkı tek haneli rakamlara düşürdü(73-64) Mücadelesini sonuna kadar sürdüren ancak maçın son dakikalarında basit hatalar yapan Alpella, Oğuz ve Semih’in basketlerine engel olmadı. Maçtan 86-67 galip ayrıldı.
Opel Türkiye Kupası A Grubu’nda oynanan ikinci maçın ardından basın mensuplarının yaptığı değerlendirme sonucunda maçın yıldızı Fenerbahçe Ülker takımından Mirsad Türkcan oldu. Mirsad ödülünü MHK Üyesi Kadir Özçelik’in elinden aldı.
SALON: Bozok Spor Salonu
HAKEMLER: Aytuğ Ekti-Tunçtan Durmuşcan-Berk Torun
FENERBAHÇE ÜLKER(86):Willie Solomon 10, Mirsad Türkcan 7, Ömer Onan 6, , Semih Erden 10, İbrahim Kutluay 8, Demir Kaan 17, Gasper Vidmar 1, Oğuz Savaş 18, Emir Preldzic 9
ALPELLA(67):Marshall Stricland , Enis Bayrak , Deniz Tunca, Birkan Batuk 2, Ogün Sevinç 11 Burak Yönder 6, Ömer Aşık 16, Hasan Özkan 2, Volkan İncekara 2, Damien Kinloch 16, Can Özcan 8, Halit Gülveren 4,
1.PERİYOT:21-19
2.PERİYOT:19-13
3.PERİYOT:25-18
4.PERİYOT:21-17
kaynak: tbf.org.tr
05.10.2007![]()



