Quote Originally Posted by elhadji View Post
Hayrettin bir oyun çıksın dilersen orada dene belki özellikleri çok iyi olmasa da iş yapabilir. Sistemine uyar kendini gösterir. Bir de ben serdar kurtuluş' la ilgili bir kaç şey söylemek istiyorum. Bence Serdar K. şu an ligimizin en iyi 3 sağ bekinden biri. Dayanıklı, agresif,cesur, temiz top kapan bir oyunucu. Ben Serdar'ı çok beğeniyorum.

Serdar Kurtuluş'un ligin iyi sağ beklerinden olduğuna katılıyorum. Ayrıca dediğin gibi dayanıklı bir oyuncu fakat agresif ve cesur olduğuna katılmıyorum. Serdar Kurtuluş teknik özellikler açısından gerek defansif olsun gerek ofansif olsun vasat bir oyuncu. Onu Serdar Kurtuluş yapan özellikleri fazla abartmamak şartıyla fiziksel üstünlüğü. Güç, denge, dayanıklılık gibi. Onun dışında Serdar genç yaşına rağmen ve Türkiye liginde yetişen genel oyuncu profilininde çok çok aksine mental özellikleri gelişmiş bir oyuncu. Positioning kötü demişsiniz, aksine positioning çok iyi. Sağ bek oynadığı hiç bir maçta rakibin sol açıkları parlayamadı, buna süper kupa maçındaki R.Carlos da dahil. Bu başarısını çok yüksek tackling yada marking yeteneğiyle yapmadı veyahut çok hızlı bir adam olup da kaçan adamları yakalayarak da yapmadı tamamen positioning ve decision özelliğiyle yaptı. Savunma anlamında çok iyi yer tutuyor ve doğru kararlar alıp hücuma çıkılacağı zaman çıkıp, çıkılmayacağı zaman çıkmıyor. Sadece defansif anlamda da değil hücumlara katıldığı zaman da ofansif anlamda iyi yer alan, topla buluşmayı başarabilen bir futbolcu. Ama dediğim gibi topla buluştuğunda istediklerini yapabilecek çevikliğe, hıza ve teknik kapasiteye yeterli seviyede sahip değil.

Agresiflik açısından takımın belki de en sakin 5 adamından birisidir, cesaret anlamında agresiflik kadar olmasa da düşük seviyede, yani cesur bir oyuncu diyemeyeceğim.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Quote Originally Posted by FRD View Post
delgado nun pa si yuksek ca si düşük olması çünkü bu adam basel deyken süperdi bizde bir türlü forma giremedi.Gökhan Zan ın pa sı artırılmalı geçen sene sakatlanmadan önce arsenal izliyordu bu sezonda şampiyonlar ligine katılamasaydık bordeaux e satılcaktı.Burak ın fizik özellikleri çok iyi olmalı.Tello ve Cisse nin özellikleri de çok düşük bunlar artırılmalı.Bobo nun da pa sı artırılmalı.

Delgado'yu gözünüzde abartmayın, şuan için oyundaki Delgado gerçektekinden daha bile iyi, Delgado'da bir değişiklik yapılacaksa özelliklerinde düşürülme yapacağım.

Gökhan Zan'ın Arsenal'e transferi diye birşey hiçbir zaman olmadı, olsa bile demekki yeterli PA görülemediki vazgeçtiler, arttırmaya gerek yok.

Burak'ın fiziksel özellikleri çok iyi olmalı demişsin. Şöyle söyleyeyim maçlarda ayakta duramayan, hemen her ikili mücadelede kendinde yeterli gücü göremediği için kendini yere bırakan, dayanıklılık anlamında düşük çünkü maçın 2.yarısında oyundan kopan bir oyuncu. Sence böyle bir oyuncunun fiziksel özelliklerini daha ne kadar iyi yapabilirim. Aynı Delgado örneğindeki gibi oyundaki özellikleri yüksek bile kaçmış, onda da düşmeler olacak.

Tello ve Cisse'nin özelliklerine ben daha dokunmadım bile zaten. Bu oyuncuları data'daki yani bundan önce oynadıkları liglerin gözlemcilerinin verilerine göre bıraktık. Yeteri kadar bilgi sahibi olmak için izlemek gerekiyor ve biz de şuanda izliyor. Şunu söyleyeyim Cisse ve Tello CA olarak Beşiktaş'ın en yüksek 2 adamı. Diğerleri onlara ayak uydurmak için ya düşecek yada bu 2 oyuncu CA'sı yükselerek takımın en iyi 2 oyuncusu durumuna gelecekler.

Bobo'nun PA'sı şuan yeterince yüksek zaten, ama o zaman yine bakarız.