Quote Originally Posted by emrah44 View Post
Sistem dediğiniz şey, klübe ve futbolcuya göre değişir. Yani 4-4-2 her takımda tutmayabilir. 5-3-2 oynuyorsunuz diye bu az gol yiyeceğiniz anlamına gelmiyor. Bence FM 2008'de hangi sistem en iyi olur diye tartışmak yerine, hangi oyuncularla hangi sistemi oynamayı tercih edersiniz diye tartışmak daha mantıklı.
Dediklerine katılmakla beraber bana kalırsa durum şudur: İyi hoca sistemini takımına götürür, takım sistemi getirmez.

442 varyasyonları yine popüler olacak o kesin. Tabi yine enteresan dizilişler çıkacaktır. Bkz ben neler yaşadım:

Ben demo'da transferi ve oyuncu gücünü denemek için liverpool'u seçtim. Şöyle kağıda 4-4-2 diamond çiziktirdim. iki stoper ve ön liberoya gözlerinizle dahi oyun alanının diğer yarısına bakmayın diye emir verdim. Böylece onlar üçgen oldular. Bu üçgenden aldığım güçle bekleri daha özgür tuttum. İyi olsun diye sag beke Rafinha'yı aldım.

Neyse çok uzatmayalım, pek randıman aldığımı söyleyemem. Gerçi 2 aydan birinde ayın menajeri seçildim ama aldığım skorlar 2-1, 1-0 ve türevleri oldu. Kanat akınları planlarım hayal kırıklığıydı. Belki de 08'in motoru sebebiyledir. Çok üretken olamadık. Üretken olduğumuz maçta da golü bulamadık. DMC oyuna hiç katılmayınca gol yemedim ama atamadım da. (Planım hızlı kanatların bu açıgı fazlasıyla kapatması üzerine kuruluydu)

biri roma'ya olmak üzere 2 mağlubiyet alınca (1-2 ve 2-1) evladiyelik 4-4-2'ye döndüm. (tabi yeni ayarlarla)

reading maçı sanırım 4-1 bitti.
tottenham kupa maçı 3-1 ya da 3-0.
roma 5-2

Pek vaktim yok çok deneyemedim ama dengeli bir 442 gibisi yok diyorum.