Bir pivot daha gündemde Fenerbahçe'de..
Öncelik 4,5dan 5 bir pivot ama Cabarkapa (2,11) konuşulan isim..
Cabarkapa bonservissiz ve Karadağ kökenli.Tanjevic ile bağlantılarının fazla olduğunu düşünüyorum..
Fenerbahçe'de takım oyunu, azim üst seviyede.Eze eze yendik..

Efesi bir iki maçtır izliyordum zaten, korktuğum oldu Kenny müthiş transfer.Diğerleri de iyi oyuncular ama çok da iyi sayılmazlar.Kenny bu sene Efes'te yıldız olur.Geçen maç da inanılmaz işler yapmıştı, müthiş şutör.
Çok eksiklikleri var, çok fazla dağınık oyuncular var.Takım oyunu oturmaz bu şekilde, David Blatt egosu yüksek bir takım kurmuş, bu takıma iyi hücum yaptırırsınız ama iyi savunma yaptıramazsınız..

Maçın yorumlarına gelelim..

Vidmar'ı bu maçta beğendim, diğer maçlarda çok cılız kalmıştı.Sırtı dönük vücut vücuda iyi oynuyor, pivot hareketlerini yaşına göre çok iyi yapıyor, en az 5-6 sene daha büyükmüş izlenimi veriyor, ki yüzüne bakınca kaç yaşında olduğunu anlarsınız zaten..
Çok dengeli, fundamental ve oyun sezgisini iyi geliştirmiş.Çok kritik reboundlar aldı, bir iki önemli sayısı vardı.İyi savunma yaptı.Bu sezon geldiğinden beri ilk defa sorumluluk aldığını gördüm ve çok rahatladım.Rakip Efes çünkü..

Predzelic iyi oyuncu, daha çok oyun bilgisine güveniyor.Orta mesafede fena şutör değil, her şeyden az çok var.Nokta transfer olmuş, umarım daha da gelişir,güçlenir büyük yıldız olur.Bu arada dengeli bir şekilde kilo almalı zamanla bence..

Semih müthiş azimli, her yere yetişiyor.Yıkacak ortalığı bıraksanız.Yüreği ile oynuyor, ve sürekli gelişiyor.Helal..
Oğuz her zamanki gibi, daha fazla sorumluluk alıyor artık.İyi yardımlaşıyor, uzun,orta mesafe şutlarında ilerleme var.Pivot hareketlerinde çalışmalı, sokabileceği birebirlerde kaçırdı arada..

James White alışamamış, yeni daha doğaldır.Takıma oturunca bomba etkisi verecek her maç, seyirci yerinden hoplatacak..
O nasıl drivedır öyle, Julius Erwing geldi zannettim bir an : )))

Mrsic daha az oynadı, daha çok pg gibi kullanıyor onu Tanjevic.Hakan daha genç, o yüzden kritik maçlarda Solomon-Mrsic 1 oynarlar değişmeli..
Mrsic her zaman müthiş, sıkışık anda al maçı kurtarsın.Bugün pek iş düşmedi gerçi ama..

Mirsad hala biraz dengesiz, hiç değişmeyecek bu adam
Fakat yine de dengeli şut stili, agresif oyunu ile her zaman Mirsad Mirsad'dır..
Kötü oynasa da savunmada bomba bu adam.. (CSKA maçında sinirimi kabartmıştı o ayrı)

Ömer geçen seneden devam, hız,savunma,şut.
Üçü bir arada, keyif kahvesi gibi..

İbrahimmmmmmmmmm
Büyük kaptan bizi diskoya götür : ))
Maçın kralı..

Ve Solomon..
Avrupa'nın en iyi 5 pgdan biri.
Ötesi yok, YORUM YOK..