Originally Posted by
fikom
ben başarılı olduğumuz bir taktiği uzun süre kulanamayacağımızı düşünüyorum.Ben mboro ile oynuyorum kendimce bir taktik geliştirdim ligde şampiyon oldum 15 puan farkla.sonraki sezona bi başlaıdm kadroda hiçbi eksik yok.çok kötü bir başlangıç yaptım ligde.cl de de kötü gidiodu.hemen yeni nbi taktik geliştirdim işte busene hem clyi aldım hem ligi.şu an yine aynı şey gelio başıma bu sefer bi taktik geliştiremedim acil çare bulmam lazım.bu arada kafama takılan bişe var.takım mentalitesiyle oyuncuların mentalitesini ansıl ayarlamalıyız.takım mentalitesini atak yapınca defanstaki oyuncuları defansif yaparsak sakınca olur mu acaba merakediyorum.bunların arasındaki bağıntı nasıl.şimdiye kadar defansif mentaliteler benimsiyordum küçük takım olduğum için.ama artık tutmuyor bu.sanırım artık büyük takımım.o yüzden atak versiyonlarına ağırlık vermem lazım.bunun puf noktaları hakkında yardımcı olabilirmisiniz arkadaşlar bildiğiniz kadarıyla.
Şimdi bunu güncel bir örnek ile açıklayayım sana. Örnek olarak Fenerbahçe'yi vereyim. Fenerbahçe Avrupa'da tam gaz gittiği halde ligde tökezliyor. Neden çok basit. Fenerbahçe'nin uyguladığı sistem kendisinden daha büyük kulüplere veya kendisi ile yakın güçteki kulüplere karşı tutuyor. Ama Süper Lig'de takımlar Fenerbahçe'ye karşı çok iyi kapanıyor, savunmayı güçlü kuruyor ve kontralarla etkili oluyor. FM'de de aynı şey geçerli. Sen bir önceki sene Boro ligde favori değilken uygulattığın taktik şampiyon yapar seni, ama şampiyon olunca ligin favorisi olursun ve rakipler senden korkar ve daha iyi kapanır. İyi kapana rakibin üstüne daha çok hücum oyuncusu ile gitmen gerekir. Uzaktan şutlarla veya havadan etkili santraforlarla sonuca gitmen gerekir.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi