yaklaşık 50 milyon avroya transfer olan bir kaleci daha varsa o kaleci en iyidir.
buffon bence 1 numara.
şöyle benim zamanımdan beri 7-8 yıldan beri gördüğüm en iyi kaleci.belki öncekilerdende iyidir ama kıyaslama yapamam.
bana göre en iyi kaleci yaşardır
madem buffuonun anısı anlatılmıs burda yaşarın ingiltere maçı anılarınıda anlatmadan olmas
ASLINDA Ingiltere ile 1984 yilinda oynayacagimiz o maça kadar inanin 1 ay sürekli yan top çalistik. Ancak o gün yedigimiz 8
golden 3'ü yan toptandi.Adamlarin nasil gol atacagini biliyor ama çaresini bulamiyorduk.Hayatimda oynadigim en tuhaf maçti.Düsünün sahada 22 kisi var ve 20 tanesi bana bakiyordu.ÇÜNKÜ maç hep benim kalemin önünde oynandi. Top sanki duvara çarpiyordu bana geri geliyordu. Maçtaki tek sutumuzu Erdal Keser atmisti.
Belki bin maç yapsak 8 olmazdi. Ama oldu.40'inci dakikada beni çikarin diye bagirdim. Hoca baska alana degisiklik yapti ben sahada kaldim 8 golü de ben yedim.Maç sonu TRT spikeri geldi 'Ne hissediyorsun'dedi. Adamin suratina baktim 'Ne hissedeyim ki' dedim..
Wembley'deki 5-0'lik maç BIR DE 5 gol yedigim bir Ingiltere maçi daha var.Abdülkerim,Lineker'i, Rasit Çetiner de Hoddle'i tutuyor.Bir korner sirasinda, Abdülkerim ceza sahasinda resmen 'Lineker'i gördünüz mü beyler?' diye sordu. Rasit de, 'Az önce buralardaydi' yanitini verdi.Maç mi, makara mi belli degildi. Tabii 8 gollük maçtan sonra bu 5'lik karsilasma ciddiye alinmadi. Ama bizim bu maça bir gidisimiz var, inanilmaz.Abdülkerim Wembley'deki ilk idmana giderken bir kaç futbolcu ile birlikte yaris yaptilar. Wembley'e ayak basan ilk biz olalim dediler..Abdülkerim sanki
Neil Armstrong gibiydi.. 'Aya ilk ben ayak basacagim'diyordu.
Bu da ikinci 8-0'in öyküsü KALECI Fatih ile Milli Takim'da oda arkadasiydik. Ingilizler'den 3 maçta 21 gol yiyince (Bir 8 de Fatih yemisti) gazeteler 'Fatih ile Yasar öyle iyi arkadaslar ki,yedikleri (!)içtikleri ayri gitmez' diye yazdi. Ikinci 8-0'lik maçta kalede o vardi.Çünkü ilk 2 maçta 13 gol yedigim için oynamayacagimi biliyordum.Fatih sürekli beni sikistiriyor ve 'Abi ne olur, 8 olur mu?' diye soruyordu. Ben de, '1-2 olur fazla olmaz' diyordum.
O kadar çok sordu ki, bir gün darlandim,'Yeter be. 7 olur, 9 olur ama 8 olmaz. O bana has!' deyip siyrildim. Maç 8 olunca, Fatih, 'Abi be! Senin yapacagin tahmin bu kadar olur' dedi, gülüstük.
8-0'lik bir ingiltere macinda 5. yada 6. golüyedikten sonra TRT spikerinin dedikleri: "Evet sayin izleyiciler,ingilizlerin bir atagini daha gol yiyerek savusturduk" macin 90.dakikasi ve ingilizler bir gol daha atiyorlar ve spiker yine patlatiyor "Evet sayin izleyiciler, mac bitti daha gol yiyoruz...![]()
Buffon en iyi kaleci değildir.Buffon sadece İtalya'da iyi kaleci olarak gözükür.Buffon'un oynadığı takımlara bakıyoruz.Defans blokları dünyanın sayılı futbolcularından,ayrıca hep defans yapan takımlar.Klasik İtalya futbolu.Buffon başka bir ülkede sıradan bir kaleci olur ancak.
Topu tokatlama özelliği bence iyi değil.İyi kaleci Casillas gibi topa uçtuğunda tutmalıdır rahatlıkla.
Başka bir ülkede orta kalecilerin biraz üst seviyesi olur.Oynadığı ülke bakımından iyi kaleciymiş gibi duruyor.Bi Petr Cech değildir.PetrCech'in sakatlanmadan önceki hali Buffon'u 10a katlar
Kesinlikle sherryy ye katılıyorum. Cech sakatlanmasa 100 e katlar![]()
geLmiş geçmiş değiL ama Son 10 yıLın Cech iLe beraber en iyisidir.Ondan öncekiLerden Peter`ı Zubizerettayı,Yashin,Zoff u geçmesi biraz zor.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Evet Cech ' de yabana atılmayacak kadar iyi bir kalecidir.
Cech
Belletti-Terry-Carvalho-Ashley Cole
Makalele-Essien-Lampard
harbiden Juventus'un defans bloğu Buffon'un forvetler ile muhatap olmasına engel oluyor.Buffon'un en iyi olduğunu bilmek için göze kulağa ihtiyaç yok.Dünyanın en iyi futbolcusu tartışılır ama en iyi kaleci tartışılmaz.Dünya karması yapılırken önce Buffon yazılır ardından 10 kişi eklenir.Juventus defansının daha güçlü olduğu yıllarda Buffon ''Şampiyonlar Liginin En iyi Oyuncusu ödülünü'' kazandı.Asıl Cech eğer Chelsea'den başka bir takıma gitseydi o kaskı baya kafasından fırlardı maçlarda.
Cech sizin o ilah gibi gördüğünüz Nedved'e rağmen Çek Cumhuriyetinde yılın futbolcusu seçildi.
Juventus defansı küme düştükten sonra güçsüzleşti.Öncesinde en iyi defans bloklarından biri ayrıca İtalyan takımı yaslanacak anca.İtalya Milli Takımı'nın kalecisi.önlerinde kini saymama bile gerek yok.
Juventus Seria B'ye düştü.bilmiyorum kaç maçda kale Buffonda idi.42 maçta 30 gol yemiş.Eğer her maçta Buffon varsa veya genel olarak Buffon oynamıştır gollerin çoğunu Buffon yemiştir.Nasılki o kadar iyi kaleci Seria B gibi bir ligde 30 gol yer.
Buffon İngiltere'de İspanya'da oynasaydı Buffon'u torbaya çevirirlerdi.
Buffon dünya kupasında biri finalde penaltıdan biri Zaccardo'nun kendi kalesine attığı olmak üzere 2 gol yedi.Rakiplerin hiçbiri onu geçemedi.Ukrayna maçında maçı önde götürmelerine rağmen kafasını direğe vurarak top çıkardı.Finalde Zidane'ın kafasını kurtararak dünya kupasını kazandı.
Zamanında İtalya'da torba kaleci sayabileceğimiz Taibi ingiltere'nin sayılı takımlarından man ure'ta ilk tercih olmuştu.İngiliz takımları geçmişten bugüne torbalar ile içli dışlıdır ancak İtalya tarih boyunca ne iyileri kalecileri çıkardı.Kalecilerin 30-35 yaş arası en iyi dönemlerini yaşadığını bildiğimize göre Buffon'un gelmiş geçmiş en büyük kaleci olacağı kaçınılmaz gerçek.
Dünya Kupasıİtalya.Tek düşünülen defans.Sahaya çıkan kadroya bakılıyor.1 kaleci 4 defans minimum 2 defansif orta saha etti sana minimum 7 tane defans düşünen adam.
İtalya milli takımının kalesini koruyosan bi iki tane kurtarış yap demi.
Buffon'u koy İspanya,İngiltere gibi sadece defansı düşünmeyen liglerin takımlarına gelen giden atar buffon'a.
Dünyanın kabullendiği italyan kalecilerinin yetenekleri, diğer liglerde kaybolmaz.
Buffon'un başarılarını anlatmakla bitmez . Dünya kupaları , avrupa şampiyonaları , şampiyonlar ligi maçları . Hep buffon var , hiç değişmedi.
Ama cech , yapay parayla kurulmuş chelsea'nin ingilitere takımlarından bariz üstünlüğü olduğu son 2-3 sezonda iyi performans göstermiştir.
Chelsea'yi geçen seneyi saymıyorum. Önceki 2 sezonda zorlayacak bir takım çıkmadı bunun sebebide cech değildir. Tüm takımdır. Özellliklede defansı.
Biz burda 2-3 sezonluk cech'i değil 10 senelik Buffon'u konuşuyoruz.
Dünyanın her takımı 4 defans ve 2 önliberoyla oynuyor.3-2-6 gibi bir diziliş bekliyorsanız birşey diyemem.İtalya'nın dünya kupasının hiçbir maçında kapanmadığını herkes gördü.En iyi örnek yarı finalde Almanya'yı perişan ettikleri maç.Ukrayna,Çek Cumhuriyeti gibi avrupanın iyi sayılabilecek takımlarını ezerek geçtiler,kapanma falan olmadı.Asıl kapanan dünya kupasının en uyutan futbolunu oynarak insanlara eziyet çektiren İngilitere idi.Onların kalesinde de önündeki defansa rağmen (medyalarının tabiriyle) Miss Robinson vardı.
Tartışmanın manası yok.Dünya karması yap desem ikinci sınıf Del Piero'yu koyarsın.Fanatikliğin tavan yaptığı için Buffon sana en iyi kaleci gelir.Benimde önümde öyle futbolcular olsun bende arasa bi iki kurtarış yapayım demi
Dünya karması yapsak Del Piero'yu koymam ama ikinci sınıf olduğu için değil yaşından ötürü.
Del Piero ikinici sınıf,Buffon torba olur diyen biriylede tartışmanın manası yok.
Çünkü aynı insan siyaha beyaz der.
onun juveye bağlılığı kadar juvenin de ona bir bağlılığı söz konusu hem de. del pieronun ağır sakatlığını hatırlayanınız varsa.
Cech şişirildigi kadar iyi bir kaleci degildir, iyi kaleci olmak sadece fiziksel olarak iyi olmak anlamında anlaşılmamalı, kaleci dedigin saha içinde görev alan diger oyunculardan çok farklı olmalı gerek tecrubesi gerekse de psikolojik açıdan, bana kalırsa buffon şimdiki kalecilerin arasında en iyisidir, dört dörtlük müdür derseniz ilk başta kahn derim daha sonra buffon daha sonra da belki van der sar derim, fakat cech demem, ee kahn da birakıcagına göre benim anlayışımda dört dörtlük bi kalecidir buffon, adı üstünde kalecidir ama kaleciler her zaman gol yer her zaman hata yapar, bi önceki sayfada defans blogları karşılaştırılmıs, chelsea'nin de defansif oyuncularının juve veya italya milli takımı defansından eksik bir yani yok ki konuştugumuz takım chelsea, dehşet bi şekilde para saçıp mevkisinin en iyilerini oynatan takımlardan biri, iki takımın kalecisini yakıştıramıyorum şu anda o takımlara bir valdes, iki cech, ikisi de neredeyse hiç bir zorluk görmemişlerdir, ne kuluplerinde ne de milli takımlarında.. benim düşüncem bu.
Not: Eger buyuk bir kulubun baskanı olsaydım, cech mi , buffon mu deseler buffon derdim, ki bence mevcut buyuk kulup baskanları da aynı şeyi söylerdi.. tamam cech iyi kalecidir, ama buffon ile kıyaslanması yanlıştır, eger burda buffon'u savunan insanlar juventus ya da italyan futboluna olan hayranlıgının fanatiklik derecesine erişmesi ile gözü kapalı olarak bunu söylüyorlarsa, cech'i savunanlar da, hiç bir kulubun o kadar bonservis ücreti vermeyecegi acayip adamları toplayıp futbol adı altında vasat bir görüntü sergileyen chelsea hayranlıgından , fanatikliginden kalır yanı yoktur.
Sözleşmesinin bitimiyle futbola Juve'de veda eder.Güzel bir karar almış![]()
Milan’ın Villarreal forması giyen Juan-Roman Riquelme’nin peşinde olduğu iddia edildi
Villarreal´de hocası Manuel Pellegrini’yle arası bozuk olduğu için kadroya giremeyen Arjantinli yıldız oyuncu biçilen değer yaklaşık 5 milyon avro.
Dünyanın en iyi orta alan oyuncularını elinde bulunduran Milan, Riquelme’nin tekniğiyle Andrea Pirlo, Clarence Seedorf ve Kaka’nın birbirlerini tamamlayacağını düşünüyor.
Sezon başında adı Atletico Madrid’le de anılan Riquelme’nin transferi son anda iptal olmuştu.
Kendi takımında forma bulamasa da Riquelme milli takım formasını sırtından hiç çıkarmıyor. Hafta sonu Şili’yle oynanan Dünya Kupası elemeleri maçında frikikten 2 gol kaydeden Arjantinli adeta frikik dersi vermişti.
Bir dönem Barcelona forması da giyen yıldız oyuncu 2000 yılında Boca Juniors’la kazandığı Kıtalararası Kupa’yla parlamıştı.
Bizim Türk oyuncuların da örnek alması gereken birisidir Del Piero, bu hareketi inşallah örnek olur bazılarına...
Özgür, bu konuyu senin açmamış olman üzüntü verici![]()
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
Aa Özgür abi açmamış..Juve'ye yakın bize uzak olsun.
Beklenen şeyi yapmış zaten Juve'ye hala yarar sağlar bence...