Lige 3-1 ile iyi bir giriş yaptık.Ancak bu bir tesadüfmüydü yoksa takım gerçekten her maçta aynı performansı koruyabilecekmiydi?

İtalya Kupası 3.Tur Maçı Catania-Juventus
Sezona başlamadan önce lig için yüksek,kupa için ise normal prim ayarlamıştım.Oyuncular ilk maçı primin gazıylamı kazanmışlar bu maçta anlaşılacak.

Maça hızlı başlayan taraf Juventus oldu.Catania ancak 36 dakika dayanabildi ve ilk maçta hat-trick yapan I a q u i n t a bu maçta da golünü atarak sezona harika bir giriş yaptı.Catania yeni transferi Eddie Johnson'un hızından yararlanarak Juventus'u gafil avlamayı denedi ancak Andrade ve Chiellini ikilisine takıldı.Juventus'un bu sezonki flaş sayılabilecek tek transferi olan Rafael Van der Vaart 57.dakikada takımı adına ilk golünü atarak taraftarı selamladı.64.dakikada oyuna giren Zebina henüz 3 dakika geçmesine rağmen golünü attı ve 3-0 olan maç artık koptu.Geri kalan dakikalarda kontrollü bir oyun sergileyen Juventus tur atlamayı başardı.Primlerin gazıyla değil kadronun hırsı ile maçların kazanıldığına ve takımın iyi yolda olduğuna dair şüphem kalmadı.

Juventus-Lazio

3 gün sonra Serie A'da maça çıkarken rakip zorlu Lazio idi.Kupanın yorgunluğu ile maçın zorluk seviyesinin dahada artacağını düşündüm önceki maçtan yorgun olan Nedved ve Tiago'nun yerine bu maçta Palladino ve Zanetti oynuyordu ancak maçın sonucu beni hayli şaşırttı.

3 gün önce 90 dakika forma giyen oyunculardan Nocerino ceza sahası dışından sert vurarak 11.dakikada Juventus'u öne geçirdi.Vincenzo I a q u i n t a'nın bu maçı da boş geçmeye niyeti yoktu 26.dakikada üçüncü maçındaki beşinci golüne imza attı.

Lazio adeta sahadan silindi,orta sahasındaki Ledesma,Mutarelli gibi sağlam oyuncular adeta ayağında top tutamaz hale geldi.2-0 skora rağmen hala baskısını sürdüren Juventus'ta üçüncü gol kornerden yaptığı kafa vuruşuyla Jorge Andrade'den geldi ve ilk yarı bu skorla son buldu.

İkinci yarıda ilk yarıdaki baskı olmasada yine üstün taraf Juventus'tu ve Palladino bu maçta bulduğu şansı iyi değerlendirip farkı dörde çıkardı.Takımın frene bastığı zaman diliminde Ledesma Lazio'nun maçtaki tek golünü kaydetti.Ancak maç bitmeden hemen önce attığı serbest vuruş golüyle Camoranesi 5-1 lik skoru tayin etti.

Gollerin çoğunda Van der Vaart'ın pasları etkili olurken Jorge Andrade savunmadaki başarısını golle süsleyerek maçın adamı seçildi.