1 ile 30 arası toplam 41 sonuç

Konu: Closing Down-Alan Daraltma... Hata mı, Yoksa Gerçek mi?

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

Ya aLan daraLtma mevkılere göre farkLıLık gösterir.. Benım anLattığım şey defans için ..Fikom arkadaşın sorusana cvp vereyım.. Ben Kendı evimdeki maçLarda Defans çizgisini Öne Kurarım Ortadakı 2 Dc yede aLan daraLtma sık sık yaparım. Tabiki 2 Dc nız HızLı oyuncuLar oLmaLı .. DepLasmanda ise derin defans çizgisi ve 2 Dc ye fazLa alan daraLtma vermem . Uygunu Budur .. Bunların tersini denerseniz eğer neler oLduğunu görürsünüz. Hemen örnek vereLim güncel hayattan .. DiyeLim Fenerbahçe - Oftaş maçı ? Fenerbahçe savunmasını geridemi kurar yoksa Önde mi ? Tabikide Önde . Önde kurduğu içinde ortasahaya yakın oLur yanı aLan daraLtır. Hıc gördunuzmu Edu Lugano ikiLisi Kadıköyde çakıLı oynadığını ? DepLasmanda ise örnegın Chelsea-Fenerbahçe maçı ? Bu sefer işler tersine döner ve Fenerbahce defansını geride kurar Ve fazla aLan daraLtmaz defansta 2 Dc sabit durur. çünkü chelsea ztn Fenerbahcenın üstüne saLdırcak . Sen Londra da defansı Önde kurarsan ve aLan daraLtma yaptırırsan defansına mafoLursun Ne kadar hızLı oyuncun oLsa bıLe arkaya cok adam kaçar .

Ortasaha için ve forvet ıcın aLan daraLtma yapıLması Lazım eLbet. DepLasmanda forvetlerınıze aLan daraLtma verırsınızkı. Ev sahıbı takım oyunu karsı sahaya yıkamasın hemen Senın forvetın gidip bassınkı karşı takım defans oyuncuLarı eLini koLunu sallayarak pas yapamasın. asLında bu anLattıklarımın hepsi Günümüz FutboLuyla bıre bır dusunceler . Biraz düşünürseniz farkına varırsınız.

Saglik + Dayaniklilik / 2 cikan deger ne ise o derecede oyuncuya alan daraltmasini soglersek acaba nasil olur bunu denemek lazim ? Sen burda Kafa buLuyosun heraLde Kendınce ? benım ordakı yazdıkLarımı kafamdan uydurmadım O yazdıkLarım Türkçeye cevrıLmıs optımum sonuçLar .. Gerisi benm düşüncem sadece oKe ?

Quote Originally Posted by shamur1 View Post
    Ya aLan daraLtma mevkılere göre farkLıLık gösterir.. Benım anLattığım şey defans için ..Fikom arkadaşın sorusana cvp vereyım.. Ben Kendı evimdeki maçLarda Defans çizgisini Öne Kurarım Ortadakı 2 Dc yede aLan daraLtma sık sık yaparım. Tabiki 2 Dc nız HızLı oyuncuLar oLmaLı .. DepLasmanda ise derin defans çizgisi ve 2 Dc ye fazLa alan daraLtma vermem . Uygunu Budur .. Bunların tersini denerseniz eğer neler oLduğunu görürsünüz. Hemen örnek vereLim güncel hayattan .. DiyeLim Fenerbahçe - Oftaş maçı ? Fenerbahçe savunmasını geridemi kurar yoksa Önde mi ? Tabikide Önde . Önde kurduğu içinde ortasahaya yakın oLur yanı aLan daraLtır. Hıc gördunuzmu Edu Lugano ikiLisi Kadıköyde çakıLı oynadığını ? DepLasmanda ise örnegın Chelsea-Fenerbahçe maçı ? Bu sefer işler tersine döner ve Fenerbahce defansını geride kurar Ve fazla aLan daraLtmaz defansta 2 Dc sabit durur. çünkü chelsea ztn Fenerbahcenın üstüne saLdırcak . Sen Londra da defansı Önde kurarsan ve aLan daraLtma yaptırırsan defansına mafoLursun Ne kadar hızLı oyuncun oLsa bıLe arkaya cok adam kaçar .

Ortasaha için ve forvet ıcın aLan daraLtma yapıLması Lazım eLbet. DepLasmanda forvetlerınıze aLan daraLtma verırsınızkı. Ev sahıbı takım oyunu karsı sahaya yıkamasın hemen Senın forvetın gidip bassınkı karşı takım defans oyuncuLarı eLini koLunu sallayarak pas yapamasın. asLında bu anLattıklarımın hepsi Günümüz FutboLuyla bıre bır dusunceler . Biraz düşünürseniz farkına varırsınız.

Saglik + Dayaniklilik / 2 cikan deger ne ise o derecede oyuncuya alan daraltmasini soglersek acaba nasil olur bunu denemek lazim ? Sen burda Kafa buLuyosun heraLde Kendınce ? benım ordakı yazdıkLarımı kafamdan uydurmadım O yazdıkLarım Türkçeye cevrıLmıs optımum sonuçLar .. Gerisi benm düşüncem sadece oKe ?
    tamam şimdi aynı yönde düşünüyoruz.ben defans oyuncularından bahsetmiyordum.hücum oyuncularından bahsediyordum söylediklerimi savunurken.defans oyuncularına da alan daraltmayı sık sık yapmamakta fayda var bence.en azından şöyle deneyebiliriz.defansın ortasındaki iki defanstan bir tanesine sık sık diğeri normal yapabiliriz.

sıkı markaja gelirsek;tarifi de göz önüne alırsak sıkı markajı en azından defanstaki dört oyuncumuza yaptırmalıyız.ammmaaaa bu dört oyuncumuza alan daraltmayı hiç bi zaman sık sık yaptırmamalıyız.mormalin bir dilim altında olması kafii. ne diyor kitap hem rakibe yakın oynaayıp hem alanını kontrol etmektir.yani rakip yokken gidip ona basmıyor(alan daraltma) rakibi onun alanına girince gidiyo bi koyuyo şöle vücudunuböyle olunca hem alanını aybetmiyor hemde rakibini bunaltıyor.bak ben bunun üzerine kurdum taktiğimi 30. haftaya girdiğimde 9 gol yemiştim.mboro ile.ama baya sene geçmişti.bi deneyebilirsin tabi.yinede güzel sonuç bence.a bu arada defansif çizginide deep yapma mormalin bir altı veya iki altı yapabilirsin.
    bide bunlaa dene istersen.sonuçları yazarmısın ne derecede tuttu ne derecede tutmadı.sorun nerde gibi çözüm bulalım.

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

Bugun benım anLattıkLarımı ve senın de tavsiyeLerini uygulayıp premier Ligde denıyecem kusursuz bı sekılde.

Alan daraLtma konusunda hemfikir oLduk sonunda. Zaten Stoperlerın aLan daraLtmasını Her zaman düşük oLmaLıdır. Bunda hemfikiriz. Çünkü iyi bir stoper Hemen rakibin ayağına daLmaz. En uygun zamanı bekLer.

Sağ bek soL bek e ise kanımca yüksek aLan daraLtma vermemız gerekıyor .Neden mi Rakibe bassın ve rakip boş aLan bulamasın . ayrıca kanatLarda bizim ceza aLanına bolca orta yapamasın . AMR AML Oyuncularınıda uyguLanabılır bu

Son oLarak defansif çizgi de nerede kuracağımız da Takımımızın oynadığı mantaLiteye bağLıdır. Dc lerdekı oyuncuLarımızn Pozisyon aLma becerisi ve seri oLmaLarı defans hattımız ıcın cok önemLidir. Pozisyon aLamayan ve yavaş oyunculara sahipsek savunmamızı ortasahaya yakın kurarsak cok koLay goL yeriz.

Norman mantalite ıLe oynuyorsak defans çizgiside tam ortada oLmalıdır. senın dediğin gibi . (fikom) Ama atak oynuyorsak ve defansımızda iyiyse defansıf çizgimizi öne kurarak oyunu rakip sahaya yıkarız baskı kurabıLırz.

Savunma ağırLıklı yanı defansıf bır oyun tarzı benimsiyorsak ise defans cızgısını gerıde tutmak daha ıyıdır. Böylece butun oyuncuLar gerı cekıLerek bır butun haLınde savunma yaparız ve rakibede boş aLan bırakmayız fazla .

Ayrıca son olarak da dengeyı sağlamak ıcın ofansif cizgimiz diyeLim 15 ise defansıf cızgımızde 15 oLmalıdır . Örnegın Mr ML AmC Ve Fc Lerın Mantalıtesı 15 yapmışşsak defans çizgiside 15 yapmaLıyız kı o dengeyı sağLıyabıLelım

Oyuncu MantaLitesi de Oyuncunun aLan DaraLtmasından Daha aşağıda oLmaLıdır

bak bugün deneyeceksin madem bunları bek oyuncularına da alan daraltmayı normalin bir altında yaptır defansif çizgiyi de derinden bir yada iki kademe üstte yap.yani normal.vede hepsine sıkı markaj ver.bu şekilde dene bakalım nasıl olacak.inş işe yarar.hadi başarılar.bide hangi takımla oynuyosun dipnot olarak yazarsın.

Mesaj Yetkileri