Quote Originally Posted by sardokar View Post
Ama SI games ve sega sen arabayı al ben air bag'i sonra takıcam diyor!!! saçmalık
Orjinalden kasıt bir cd, bunun otomotivle kıyaslanması yanlış. Burada kitle de hedef de piyasası da çok ayrı.

Satış stratejisinde bir hata olduğu kesin, çünkü bir oyuna gidip 80-90 YTL kimse vermeye yanaşmıyor. Yanaşmamasındaki neden de tamamiyle geçim derdi. E geçim derdi olan bir insana da boğazından kıs oyun al diyemezsin. Doğal olarak da korsana talep had safhada.

Şimdi olayı bir de şu yönden düşünmek gerekir:

Sen bir oyun yapacaksın, bu oyunu dünya çapında dağıtacaksın. Lisansıymış, çalışanlarıymış vs tonlarca para dökeceksin. Sonra önüne istatistikleri getirip koyacaklar. X ya da Y ülkesindeki satışların yıllardır hiç denecek düzeylerde. Ülke olarak bi denetim mekanizması yok, gerekli mercilere ulaşıp şikayette bulunuyorsun muhattap yok. Ya da muhattap var ama sonuçlanmıyor. Sen buraya yatırım yapmak ister misin? Kaynaklarını bu ülkeye ayırmak mı daha akıllıca olur yoksa daha çok gelişebileceğin yerlere mi?

Ama herşeye rağmen ülkenin şartlarını düzeltmek de hükümetlerin elinde ( siyasi anlamda konuşmuyorum ) Zira korsanla mücadele yasası vs çıkarmaya çalışıyorlar ama içeriğinin cezalara bağlanmasından öteye gidemiyorlar.

Burada yapılacak çok açık. Alım gücüne göre ülkede faaliyet gösteren şirketlerle anlaşmalara gidilmeli. Devlet gerekirse bir kısmını kendi karşılamalı. (Bu bile devlete artı olarak döner) Aksi halde hem korsanı azaltamazsınız hem de milletin isteklerini karşılayamazsınız.

Düşünün, yıllardır bizim karşılık beklemeden çevirdiğimiz Türkçeler bile raflarda ek CD olarak ya da With Türkçe olarak daha yüksek bir rakama satılıyor. Bu bile durumumuzun ne kdar vahim olduğunu gösteriyor.