Yahu Lütfenden anLamazmısınız siz ? NEDEN HALA ISRARLA DEVAM EDİYORSUNUZ ARKADAŞLAR.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
"Arzuman ve Keçeci bırakmalı"
Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, "Affan Keçeci istifa etmeli, İsmet Arzuman hakemliği bırakmalı" dedi.
Siyah beyazlı kulübün yönetim kurulu, genel menajer Sinan Engin ve teknik direktör Ertuğrul Sağlam, Başkan Yıldırım Demirören'in evinde yaklaşık 1 saat süren bir toplantı gerçekleştirdiler. Toplantının ardından basına açıklama yapan Başkan Demirören, Futbol Federasyonu Başkan Vekili Affan Keçeci'nin istifa etmesi gerektiğini, İsmet Arzuman'ın da hakemliği bırakması gerektiğini söyledi. Demirören şöyle konuştu:
"Beşiktaş başkanı olarak futbolcularımla, taraftarımla, teknik heyetimle gurur duyuyorum. Ama Beşiktaş'ın haklarını savunamayan Futbol Federasyonu Başkan Vekili Affan Keçeci istifa etmeli. Siyah beyazlı takımın delegesi olan Keçeci'nin hemen görevi bırakması lazım. Hakem İsmet Arzuman'ın da düdüğünü bırakması lazım. Beşiktaş takımı olarak Sivasspor maçına PAF takımı ile çıkacağız. Taraftarlarımız da o maça gelmesin. Gerekirse sponsorlarımız da bizden desteğini çeksin. Eğer Affan Keçeci ve İsmet Arzuman görevlerini bırakmazlarsa, milli maç arasından sonra tekrar bir değerlendirme yapacağız. Gerekirse sezon sonuna kadar PAF takım ile çıkarız."
2004'te göreve geldiğinde, Türkiye'de iki büyük takımla lig yaratılmaya çalışıldığını dile getirdiğini hatırlatan Demirören, "Ama biz buna izin vermeyeceğiz. Biz ne kadar büyüğüz ki, bizi sahada değil sahadışı oyunlarıyla yeniyorlar. Fenerbahçe'nin maç öncesi yaptığı açıklamalar bu kulübün her zaman yaptığı bir taktik. Hakemi etki altına aldılar" dedi.
Kaynak: DHA
Aferin.Beşiktaşlılık duruşu bu işte.İnşallah vazgeçmezler bu kararlarından.
So what?
Saike
Düşüncelerimin Zico ile aynı olmasına sevindim.
"Önceden faul çalınmıştı"
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Beşiktaş karşısında ilk dakikalarda 1-0 geriye düşmelerine rağmen mağlubiyeti kabul etmediklerini, ortaya koydukları mücadeleyle derbiden galibiyetle ayrıldıklarını söyledi. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendiren Brezilyalı teknik adam, iki ekip adına da gol için bol şansın olduğu bir maç oynadıklarını ifade ederek, şunları söyledi:
''Çok tempolu bir maç izledik. Bulduğumuz pozisyonların daha fazlasını değerlendiren ekip olarak galip ayrıldık. Maçın hemen başında yediğimiz golden sonra, süren dakikalarda oyuncularım galibiyet hedefini ortaya koydular. Oyun içinde iki taraf adına da yapılan hatalar vardı. En başında bizim adımıza, geri pas hataları vardı. Özellikle Beşiktaş gibi kaliteli bir ekibe karşı bu tip geri pas ve zamanlama hataları yapmamamız gerekiyor. Maçta bunları tekrarladık ama inancımızı hiç kaybetmedik. Mağlup duruma düşünce oyuncularım bunu kesinlikle kabul etmediler. Rakibimizin ligde önüne geçip yolumuza devam ediyoruz.''
Zico maç içinde yaptıkları pas ve zamanlama hatalarıyla ilgili olarak, ''CSKA Moskova'ya, Kasımpaşa'ya hediye verdik. Bugün Beşiktaş'a da bir sürü hediyeler verdik. Ancak öyle bir rakip çıkar ki karşınıza, maçı kurtaramazsınız. Bunlara dikkat etmemiz gerekiyor'' dedi.
''BUNA GOL POZİSYONU DİYEMEYİZ''
Son dakikada sayılmayan Beşiktaş'ın gol pozisyonuyla ilgili soruya sinirlendiği görülen Zico, ''Buna gol pozisyonu diyemeyiz. Çünkü öncesinde çalınan bir faul vardı'' dedi. Brezilyalı teknik adam pozisyonla ilgili olarak, ''Buna gol pozisyonu diyemeyiz. Çünkü çok önce faul çalınmıştı. Hakem düdüğü çalmıştı ve bir faul vardı. Böyle çok taraftarın olduğu statlarda düdük çalındığında duyulmayabiliyor. Pozisyonun gelişimini hakem görmedi. Düdük çalındığı zaman Roberto Carlos duymadığı için atağa devam etti. Bu bir gol pozisyonu değildi. Çok önceden durdurulmuş bir pozisyon vardı'' şeklinde konuştu.
''ALEX'İ PSV "MAÇINI DÜŞÜNEREK OYUNDAN ALDIM''
Zico, Alex'i ikinci yarıda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde PSV Eindhoven ile yapacakları maçı düşünerek oyundan aldığını söyledi. Fenerbahçe yenik durumda olsaydı bile Brezilyalı futbolcuyu kenara alacağını ifade eden Zico, ''Alex'in bizim için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu herkes biliyor. Hem O'nu düşünerek, hem de PSV maçını düşünerek oyundan aldım. Daha sonra Alex'e, 'Bana kızabilirsin ama bu sorumluluk benim. PSV Eindhoven maçında seni sağlam görmek istiyorum' dedim. O da bunu en iyi şekilde karşıladı'' şeklinde konuştu.
''HAKEMLER HAKKINDA YAPILAN YORUMLARIN DESTEKÇİSİ OLDUĞUMU SÖYLEYEMEM''
Maçın hakemi İsmet Arzuman ile ilgili Fenerbahçe Kulübü'nün açıklamasıyla ilgili düşünceleri sorulan Zico, şöyle konuştu:
''Bu tip yorumların destekçisi olduğumu söyleyemem. Fakat bunun örneklerini gördüm. Brezilya'da da İtalya'da da şahit oldum. Fakat hakem dörtlüsü önceden açıklanınca, insanlar daha önceki verdiği kararlara ilgili yorumlar yapabiliyorlar. Bu sadece burada olmuyor. Hakem eğer iki tarafın da tepkili olduğu bir isim olunca dikkatler onun üzerine çekiliyor. Ama ben bunun destekçisi değilim. Bu noktada federasyona görev düşüyor. Mutlaka hakem konusunda hassas olunması gerekiyor. Herhangi bir yönettiği maçtan dolayı iki taraf adına da zan altında kalmaması gerekiyor. Maça çıkınca kafasının rahat olması gerekiyor. İki tarafın da hoş karşılayacağı hakem verilmeli diye düşünüyorum.''
Bu arada Fenerbahçe, PSV Eindhoven ile yapacağı maçın hazırlıklarına yarın saat 11.00'da yapacağı antrenmanla başlayacak.
Kaynak : AA
Erman Toroğlu bu tartışılan pozisyon için ''bunu İngiltere'de çalarsan sana şüpheyle bakarlar,ya bilmiyorsun ya da sakatsın derler'' demiş..
Toroğlu çok ağır konuştu
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin ardından Toroğlu da hakem Arzuman'a yüklendi.
Lig TV'de Şansal Büyüka ile birlikte Maraton programında maç yorumları yapan Erman Toroğlu, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi ile ilgili çarpıcı sözler söyledi. Faul verilen pozisyonun "faulle uzaktan yakından ilgisi olmadığını" belirtti.
Fenerbahçe'nin 2-1 kazandığı mücadelenin 95. dakikasında Beşiktaş, Higuain ile gol bulmasına karşın hakem İsmet Arzuman, daha önce düdük çalarak oyunu durdurduğunu belirtmiş ve golü geçerli saymamıştı.
Hakemin faul dediği Gökhan ile Bobo arasındaki pozisyonun faulle uzaktan yakından ilgisi bulunmadığını söyleyen eski hakem Erman Toroğlu, hakem İsmet Arzuman'ı eleştirdi.
"Kafada kurt var, şeytanlık var. Ben onun ne düşündüğünü biliyorum" diyen Toroğlu sözlerini şöyle sürdürdü. "Gelirsin gelirsin gelirsin bir gün kamyonu vurursun. Pozisyonun faulle uzaktan yakından ilgisi yok. Ama hakem öyle bir haldeki, hakem maç bitsin de gideyim diyor. Hakem maçın içinde en az böyle 20 tane pozisyonda, çok alakasız yerlerde -bana futbolcu, hakem olarak baktığımda çok alakalı yerlerde- öyle güzel üflüyor ki... Sana göre orta sahada ama biraz büyüdü mü kar topu gibi gider... Seyirci oradan bir bastırıyor... İki taraflı yapıyor, ama hangi tarafın tereyağı fazla ise o tarafa gider. Hangi takımın seyircisi fazlaysa ona gider...
Pozisyonda hakem İsmet Arzuman'ın düdüğünü çalmasına karşın yan hakeminin, hem Fenerbahçeli hem de Beşiktaşlı futbolcuların oyuna devam ettiğini, seyircilerin bile faullü bir pozisyon olmaması nedeniyle pozisyona kilitlendiğini söyleyen Erman Toroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sadece hakem farklı davrandı. Hakem yıllardır kurt olmuş, onu çeviriyor. Bu kulaklıklar nerede. Ben biliyorum nerede olduğunu... Mustafa Çulcu komitesi bu kulaklıktan alalım dedi. Haluk Ulusoy gerek yok demiş. Hilmi Ok kulaklık demiş, kulaklıklar gümrüğe gelmiş. İsteyen hakeme ben Avrupa'dan 10 tane alayım. Tanesi 5000 Euro... Ama bu maçın bedeli kaç bin Euro?"
Bu arada Erman Toroğlu, İsmet Arzuman'ın kendisini sık sık mahkemeye verdiğini ve para da kazandığını anlattı. Toroğlu, yorumlarının bu kadar sert olmasında mahkemelik olmalarının etkisinin bulunmadığını sözlerine ekledi.
Güzel konuşmuş Toroğlu.
http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=28816
Başkanın konuşmaları burada video olarak.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Bu maçın neyi hakkında basın açıklaması yapılıyor ki maçı bir daha izleseler onlarda anlayacak ne yaptıklarını !
Toroglu gibi adamda böyle konustuysa uzatmaya gerek yok..
Bu sene birileri bizi sebek etmeye calisiyor ama insallah baskan artik su yumrugunu masaya vurur. Besiktas'in lehine normalde tek kelime laf etmeyen Toroglu bile bu mac hakkinda bu kadar agir konustuysa eger birseyler garip demektir.
Valla ben Toroğlu'nu bilmemde ben izledim.gündüz oynanan maçta özellikle son dakikalarda ayakta duramayan futbolcu ikili mücadelelerde yerlerde sürünürken hakemin oralı bile olmadığını gördüm,bravo dedim.
Maçı izlediğim mekan gayet karombol bir ortam olduğunda orda golü neden vermediğini anlayamadık ilk başta,yardımcı hakem bayrak kaldırmış,ben seviniyorum,hakemin eli kolu havada.Ulan dedim Arzuman'ı görünce vermedi işte hakem arkadaşımız boşaltmaya devam edelim mekanı..Başka şeylerde dedim de burda söylemem doğru olmaz
Eve geldim baktım bir düdük sesi duyuluyor kesik kesik.Hakem faulü vermeye niyetlenmiş Bobo'nun müdahale edeceğini düşünürek ama Gökhan Gönül güçsüzse Bobo n'apıcak?Topu rakibe mi bıraksın?Güçsüz futbolcunun öyle bir avantajı mı var?Bu bizim mahalle maçlarına benzedi,siz güçlüsünüz bize 4 avans falan derdik güçlü rakibimiz karşısında avantaj sağlamak için.Böyle bir şey mi var yoksa?
Benim gündüz izlediğim maçta ki hakem bu tip pozisyonlarda hep devam dedi,sadece rakibin hareketini doğrudan engellemeye yönelik hareketlere düdük çaldı..Bu pozisyonu izliyorum izliyorum,anlamıyorum..Neyse ne söylesek boş ta..Bari elin süper geçen maçını karıştırıp dandik ligimizi onurlandırmayalım yanlışlıkla falan..
Geçen sene bizim penaltılarımız verilmeyip hakkımızı savunduğumuzda dalga geçiyordunuz! Kupa maçında da dalga geçtiniz.. Ne oldu şimdi 90 + 5 te golünüz verilmeyince ? Bu nasıl bir kuyruk acısıdır beyler ? Neden Fenere yükleniyorsunuz onu algılıyamadım ? Ismet Arzuman'ı istemeyen taraf Fenerbahçeydi ve siz dalga geçiyordunuz.. Şimdi ne oldu ? dalgalandınız.. durulun biraz![]()
demirören iyi hoş demişte çok net pozisyonları harcayan oyuncularını da görüversin bi zahmet..
sen at onları skorda hakemde rakipte alayı da senin etkinde olsun.
Yok her kötü bir olaya Fenerbahçe'yi karıştırıyor diğer takım taraftarları doğal olarak.. anlıyorum onarlıda ama sınırı aşıyorlar yani
Şimdi şöyle bir durum var bana göre... Tabii buna katılan ya da katılmayan arkadaşlarımız olacak. Biz her zaman böyle derbilerde hır gür patırtı çıkarıyoruz. Hatta yorumcular bile nasıl yorumlar yapıyor görüyorsunuz. (Erman Toroğlu, Ahmet Çakar vs. vs.) Öyle güzel sıcak bir koltukta oturup yorum yapmak çok kolay geliyor bana. Bende evimde babamla maçı izlerken biz de yorumlar yaptık. Burada bir sorun yok. Ama Erman Toroğlu gibi bir adamın böyle yorumlar yapmaya hakkı yok bence.
"Ben onun ne düşündüğünü biliyorum" demiş. Yahu Erman... İlahi Erman =)) Sen faal hakemliğin devam ederken Tranzonspor - Galatasaray maçında Okan Buruk'un ayapı kırıldığında faul vermezken ne düşünüyodun o zaman??? =)) Yani onun için insan bence öncelikle kendi öz eleştirisini yapabilmeli. Sonradan insanları eleştirmeli...
Erman'ın açıklamaları geçiyorum...
Farkındamısınız maç bittiğinden konuyu takip ediyorum hep bir Arsenal - Man Utd maçı geçiyor. Yapmayın arkadaşlar. O takımlarla bizim takımlarımız arasında kıyaslanamayacak kadar mesafe var arada. Türkiye Ligi ile İngiltere Ligi hiçbir zaman kıyaslanamayacak kadar ayrıdır. Bizim Ligimiz İngiltere Ligi'nin tırnağı olamaz. Oradaki heyecan oradaki atmosfer oradaki futbol oynama tutkusu başka hangi ülkede varki zaten? En basit örnek verecek olursak :
Arsenal - Man Utd maçında top bir o kalede bir bu kalede olmasına rağmen maç üst düzeyde tempolu geçerken hakem öyle kararlar veriyoduki oyuncuların hepsi itiraz etmeyi bırakın kalkıp mücadeleye devam ediyorlardı. Çünkü oyuncu biliyor itiraz edince ne olacağını.. Hakem kararını mı dğeiştirecek?? Tabii ki hayır. O zaman niye itiraz ediyosun ki... =) İşte bizim oyuncularımızda henüz bu mantık kafaya oturabilmiş değil. Biz o yüzden futbolu bilmiyoruz. O yüzden İngiltere ve Türkiye ligleri arasında bu kadar var. Oyuncularımız bu yüzden bu kadar güçsüz...
Gelelim pozisyona :
Maç içinde böyle çok pozisyon oldu ve İsmet Arzuman gözlemlediğim kadarıyla yakın olduğu her böyle pozisyonda faulü verdi. Bu pozisyonda hemen önündeydi ve faulü daha pozisyon olduğu anda çaldı farkındaysanız. Fenerbahçe'nin attığı golde ön direkte de aynı pozisyon yaşanmış.. Maçtan sonra özette gördüm. Ama dedim ya yakın olduğu pozisyonlarda vermiş İsmet Arzuman. Çünkü korner atılırken arka direk tarafların 18'in dışında duruyor ve içerisine curcuna gibi o yüzden birşey görememiş olabilir. Ama çok haksız kararları ve haksız sarı kartları da oldu tabii.. Gerçi artık alışmak gerekiyor. Biliniyor ki Türkiye Ligi böyle bir lig yani... Bu kadar alt düzeyde bir lig işte...
Ayrıca Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Hocam'a da bir soruda bulunmak istiyorum:
Ertuğrul Hocam sen hiç mi takımına sağ kanattan atak yaptırtmazsın ya da çalıştırmazsın hep sol kanattan mı oynarsın yahu????
Alooo!
Biz bu maçtan,bu seneden bahsediyoruz..
Sen hala geçen sene bize penaltı verilmedi diyorsun,bana kahve ağzıyla yorum yaptırtmayın..Senin geçen sene penaltın verilmedi(belirsiz bence hala bu konu ama geçmişe dönmek istemiyorum,artı o sezon şampiyon oldunuz daha ne arıyorsunuz anlamadım) diye biz hakkımızı aramayalım mı?
Erciyes ile Beşiktaş arasında oynanan son Türkiye Kupası finalindeki kararları nedeniyle Fenerbahçe tarafından ‘istenmeyen hakem’ ilan edilen İsmet Arzuman, sezon sonunda hakemliği bırakacağını açıklamıştı. Ancak Saracoğlu’nda yaptığı hata, erken emekliliğine neden oldu. Futbol Federasyonu’nun talimatıyla Arzuman’ın sezon sonunu beklemeden hakemlik kariyerine son verdiği öğrenildi.
Bir beladan daha kurtulduk
1-Önce Bobo gibi bencile bir ceza verilmesi lazım...Spor yazarları bilediyor bu kac oldu..bobo.Batuhanı genç oldugu için anlıyorum..
2-Besıktas çok güzel bir karar aldı..Uygularlarsa Helal olsun !!!!Gerci ben pafla cıkacaklarına inanmıyorum son anda birsey olup aslarla cıkılıcak bana göre cıkmayacaklar veya cıkartmayacaklar...
PafLarLa çıkmayacağız rahat oLun![]()
Hayrettin abi bence Cıkmayacaklar....Yada bir kac yedek oynatılacak..
Yada federasyon izin vermeyeecek...
Biz lafımızın eriyizdir Emrah abi.Ne dediysek o.Gelecek hafta Sivas maçının saatinde sende görürsün ve o zaman inanırsın..
So what?
Saike
İşte bunu diyorum, ben maçı izleyemediğim için yorum yapamıyorum ama izleyen arkadaşlardan ricam maç genelinde bu tür pozisyonlara faul çaldı mı?
Pozisyon faul değildir, hakemliği yetersizdir süzememiştir pozisyonu, faulü vermiştir. Maçın genelinde bu tür pozisyonlara çaldıysa zaten hakemin yeteriz olduğunu anlayabiliriz.
Maçı dikkatli izleyen, tarafsız olabilecek arkadaşlardan hakemin maç genelinde bu tür ikili mücadelelerde ne karar verdiğini öğrenebilir miyim?
KapataLım ya bu fauL oLayını artık.20 yorumcu hakemden 18 tanesi fauL diyorsa daha fazLa tereyağ oLmanın anLamı yok.Konuşmayayım konuşmayayım diyorum ama bizde insanız değiLmi
Hem PAF LarLa çıkmayacağız.Bunu biLir bunu söyLerim.AsırLık çınarLık bir kLüp böyLe oyunLara geLemez.Şu ana kadar istedikLeri aLdıLar bundan sonrada emeLLerine uLaşmaLarına izin veriLemez,veriLmemeLidir.