Tek tek alıntı yaparak cevap veremeyeceğim çünkü bu sayfadaki hemen hemen her yazıyı okudum. Ben de kendi fikirlerimi sıralayacağım.

1) Gökhan Gönül: Gökhan Gönül ile Kerim' i kıyaslamak çok büyük bir hata olur. Kerim alt yapıdan beri AMR ve ST oynamış bir oyuncuydu ama Zico kendisinden bir DR oluşturmak istedi. Avrupa maçlarının bazılarında iyi oynadı ama Kerim' in DR olmadığı bas bas bağırıyordu sonunda da Kerim FB' de gözden düştü ve bu senenin başında İBB' ye kiralandı. İBB' de her maç AMR tabir ettiğimiz mevkide oynadı. İBB' nin diğer kanat oyuncuları Erman ve Sertan kanat değiştirerek oynayabileceklerini gösterdiler ama Kerim her zaman AMR' de kaldı. Kerim' i bu sezon 4 defa canlı izledim potansiyelinin çok yüksek olduğunu keninlikle düşünmüyorum. Gökhan Gönül' e gelince DR/MR tam olarak mevkisi bu. Geçen sezon Oftaşspor' da daha çok MR oynadı. Ben çok fazla seyredememiştim ama ona karşı oynayan futbolcu arkadaşlarım tekniği ve hızının özellikle tekniğinin iyi olduğundan bahsetmişlerdi. Bunun yanı sıra Gökhan Gönül Türk Telekom Lig A' da geçen sezon ligin en iyi oyuncusu seçildi. Bu da ne denli iyi bir oyuncu olduğunu gösteriyor. Tabi ki hemen Gökhan' a ca: 130 PA 150 verelim demiyorum. En azından ocağa kadar beklenmeli diye düşünüyorum. Benim kişisel düşüncem Gökhan kendini daha da geliştirecek. Oftaş' ın eski başkanı onun için gelecek 2 yılda Türkiye' nin en iyi sağ kanadı olacak demişti. Oyuncuyu sattıktan sonra söyledi yani herhangi bir menfaati kalmadı. Gökhanın bindirmeleri ve adam eksiltmesi sadece çabukluğuyla değil tekniğiyle oluyor.

2) Deniz Barış: Sinan' a katılıyorum. Deniz Barış şu an Fb' nin en formda isimlerinden biri. Defans ile orta saha arasındaki çok iyi köprü oluyor. Ca' sının 121 olması bence çok az 125-128 arasında olmalı. Fizik olarak gerçekten çok iyi stamina ve strength olarak 17' yi bulur. Çok dayanıklı, güçlü ve sert faul yapılmadığı sürece devrilmeyen bir oyuncu. Balance' da 16-17 olabilir. Posizyon alma, konsantrasyon, soğukkanlılık özellikleri artmalı. Consictency de 15-17 arası olabilir.

3) C. Kazım: Sevgili adaşım Burak şerif güzel şeyler yazmış KAzım için ama ben o kadar 17 yi hakettiğini düşünmüyorum. Biraz daha ilk 11 performansını izlemeliyiz.

4) Volkan: Volkanın ca' sı 125 seviyesine gelebilir diye düşünüyorum.