Quote Originally Posted by Murat Özdemir View Post
BUGÜNKÜ TAKTİĞİMİZ

Ben farklı bir sistem anlatmak istiyorum.

Sistemin defansif yanı şöyle oluşuyor.

---------DC-DC---------

WBR-----DM-----WBL

Bu defansif kurgu benim çok hoşuma gitmiştir her zaman.Arka Kanatlar için kullanacağımız adamlar da çok önemli tabi.Mesela ASHLEY COLE,PHİLİP LAHM tarzı oyuncular ile bu taktik çok işe yarar.2 tane defansımız da sağlam olur.Bir tanede süpürücü DM koyduk mu rakipler posizyona dahi giremez.

6 Oyuncumuzu kullandık ve geriye 5 kişi kaldı bunu nasıl doğru kullanırsak ofansımızda defansımız kadar etkili olur.

1.Tavsiyem ;

--------MC-MC--------
AMR--------------AML
-----------FC-----------

Bu taktikte orta sahamız bilindiği gibi çok kalabalık oluyor.Ancak MC mevkisinde oynattığımız isimlerin Hücum yönlerinin oldukça yüksek olması gerekli.Hatta 1 tanesi AMC oyuncusu bile olabilir.Bu taktiğin çok güzel işlemesi için AMR ve AML 'deki oyuncuların sürekli AMC ve FC mevkilerine koşular yapması gerekli.Eğer ÖN KANATLARINIZ buna uygun ise bu taktiği kesinlikle öneririm.Forvet'inde sıradan olması beklenemez tabii ki.Sonuçata tek forvet.

2. Tavsiyem ;

---------MC-----------
AMR---AMC---AML
---------FC------------

Bu taktikle aslında bir öncekinin pek farkı yok gibi duruyor ancak, AMC bölümündeki oyuncumuzun görevi değişiyor.2.bir forvet gibi oynaması gerekli.Bu tip oyunculara örnek, Cruz,Rooney...

AMC oynayacak adam gördüğümüz gibi ofansif açıdan forvetten farksız olacak.Burada ÖN KANATLARIN AMC mevkiine fazla koşu yapmasına gerek yok.Çünkü orada artık 1 değil 2 kişi mevcut.O yüzden ÖN KANAT oyuncularımız daha çok çizgiye inerek orta yapmalıdırlar.Bu taktikte FC mevkiine PİVOT, AMC mevkiine ise daha kısa FAST STRİKER tipi oyuncular çok iyi gider.

3. Tavsiyem ;

---------MC-------
AMR---------AML
-----FC----FC-----

Bu taktikte ise ÖN KANATLARIN görevi çok farklı.Tüm AMC ve MC bölgelerini kontrol etmeliler.Hızlı dribbling eden isimler tercihtir.Bu taktikte sık sık orta yapmayı denemelisiniz.2 tane forvet burada daha rahat gol arayacaklardır.

Yarın daha farklı bir sistemle karşınızda olacağım

Murat Özdemir.
walla ben de senelerdir bunu kullanıyorum ve çok da başarılı oluyorum. ister büyük takım olsun ister küçük takım kesinlikle işe yarıyor. şiddetle tawsiye ederim. özellikle ortasaha dizilişi
olarak 1. tavsiye daha etkili