1 ile 30 arası toplam 274 sonuç

Konu: FM 2008'de Oyun İçinde Karşılaştığınız Hatalar

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Resim bırakıp üstüne söylersem daha anlaşılır olur.

Örnek oyuncumuz Tom Huddlestone.

Oyuncu üzerine tıkladığınızda Defansif Orta Saha yazıyor. Bu oyuncunun en iyi oynadığı yerdir.

Hemen soldaki menüde yer alan mevkileri tıklıyorsunuz.

Bu oyuncunun oynayabildiği başka mevkilerdeki durumunu görebiliyorsunuz.

Huddlestone adlı oyuncunun profilinden mevkiler kısmına girerseniz.

Defansif Orta Saha - Normal
    Defans (Orta) - Kabiliyetli

olduğunu göreceksiniz. Yani madem bu adam defansta daha iyiyse oyuncu defans oyuncusu olarak oyunda yerini alması gerekir. Eğer bu olmuyorsa oyunda veya sadece bende olan bir problem var demektir. Anelka santrafor olarak geçiyor. Kabiliyetli oynadığı kısım ise ofansif orta sahadır. Örnekleri çoğaltabilirizde benim bunu dile getirme sebebim başka. Şuan oyuncu adını hatırlamadığım için kim olduğunu bilmiyorum. Adamın ismine tıklıyorum. Bakıyorum ki defans (orta) yazıyordu. Girdim mevkilere bu adam defansif ortasaha kabiliyetli,defans sağ ve sol orta, defans (orta)'ta ise faydasız yazıyordu. Nasıl iş anlamadım.

1 - Mac motoru yuzunden karnıma agrılar girdi sinirden, top sürmesini isteğim oyuncular çok kötü top sürüyor sürmemesini istediğim oyuncularda topu ayağında tutup kaptırıyor. Full mac izlediğimide düşünürsek uykum geliyor, önemli anlara geçincede büyük takımlara torpil geçiyor tek önemli pozisyonumuz olmuyor.
    2 - Yine maç motoru, orta şeker bir sistemim var birçok oyunu oynayabiliyorum ama büyük ekranda maç izlerken çok sık takılmalar olıyor bende.
    3 - Korner kurguma güvenirim, 20 maçta %100 1 gol atar takımım ama ne hikmetse bu sürümde attıgımız 10 larca gol hep nizami gol olmadıgı için verilmedi. Ligi bitirmek üzereyim tek golum yok kornerden.
    4 - Bu sorun hele en önemlisi sizlerde dikkat edin, lig başladı 5 maç sonunda orta şeker bir taktiğe karar verdim vede sace yapıp yoluma devam ettim. Daha sonra çok kötü sonuçlar almaya başladım belli bir süre sonra. Taktiği elden geçiriyim dedim karşılaştığım manzara beni deli etti. Save yaptığım taktikle maçlara çıktığım taktik alakasız. Kendi kafasına göre daha önceki taktiğe geri dönmüş.
    5 - Kanat atak oyuncularının aktivetesi kötüleşiyor haliyle top sürme berbat olunca. O mevki yerine libero mevkisi mükemmel olmuş 4 lü savunma bide geride kalecinin önünde bir libero çok iyi işler yaptı savunma olarak. Ofans olarakta amc mevkisi mükemmel olmus, sizinde dikkatinizi çekicektir bu 2 mevki baya iyi.

Şimdilik bukadar, yama gelinceye kadar yada türkçe oluncaya kadar 2007 ye devam...

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Oyuncuların komutlarını karışık yaparsan duruma göre oynarlar. İstemediğin oyuncunun top sürmesini nadiren yaparsın birdaha sürmez. Sürmesini istediğin oyuncuyada sık sık komutunu verirsin alabildiğince top sürer. Oyuncularının top sürmesi kötüyse zaten komut felan da hava. Bu kısımda bir oyun hatası yoktur.

Maç motoru konusunda da takım pozisyona giremiyorsa Fm ne yapsın. Tek şikayetçi olunabilecek birşey olabilir oda şudur fakat belirteyim bir hata değildir. Önemli bir pozisyon oluyor. Top kornere gidiyor. Birde yarım saat korner atmasını bekliyorsun. Eğer o kornerde de tehlikeli birşey olacaksa göstermeleri lazım.

Kornerlerde faul konusu abartılmış onun yanında ofsaytlar da var. Ard arda kaç maçta hem benim hem rakibin nasıl bu kadar ofsaytlı golü oluyor anlamıyorum. Bunun yanında korneri bir kenara bırakalım. Maç içinde atılan gollerde bu kadar faul çalınması saçmalık.

Mevkilere gelince mevkisine göre adam oynatırsan bir problemin kalmaz. AM bölgesine kötü oyuncu koyarsan orası en berbat kısım olur. Mesela benim kanatlarım çok aktifler. Hem atıyor hem attırıyorlar.

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Oyuncuların komutlarını karışık yaparsan duruma göre oynarlar. İstemediğin oyuncunun top sürmesini nadiren yaparsın birdaha sürmez. Sürmesini istediğin oyuncuyada sık sık komutunu verirsin alabildiğince top sürer. Oyuncularının top sürmesi kötüyse zaten komut felan da hava. Bu kısımda bir oyun hatası yoktur.

Maç motoru konusunda da takım pozisyona giremiyorsa Fm ne yapsın. Tek şikayetçi olunabilecek birşey olabilir oda şudur fakat belirteyim bir hata değildir. Önemli bir pozisyon oluyor. Top kornere gidiyor. Birde yarım saat korner atmasını bekliyorsun. Eğer o kornerde de tehlikeli birşey olacaksa göstermeleri lazım.

Kornerlerde faul konusu abartılmış onun yanında ofsaytlar da var. Ard arda kaç maçta hem benim hem rakibin nasıl bu kadar ofsaytlı golü oluyor anlamıyorum. Bunun yanında korneri bir kenara bırakalım. Maç içinde atılan gollerde bu kadar faul çalınması saçmalık.

Mevkilere gelince mevkisine göre adam oynatırsan bir problemin kalmaz. AM bölgesine kötü oyuncu koyarsan orası en berbat kısım olur. Mesela benim kanatlarım çok aktifler. Hem atıyor hem attırıyorlar.
    Yahu senin soglediklerinin cogunu zaten biliyorum mesele o degil ben kiyaslama yaptim vede bu kiyaslamayi 2007 e gore yaptim dogal olarak. Al yan yana 2 bilgisayari baslat maci vede aradaki farki gor. Topmu suruyo duvarami tosluyo 2008 de belli degil. Neticede bu bir oyun vede oyunun en iyi tarafiydi bence top surmesi ama olmamis. Zamanla yapacaklardir ama bak gorursun bu sekilde sadece karin agrisi olur. Sadece top surmede degil en tempolu maclarda bile pas alis verisleri cok agir. Unutmadan suda dikkatimi cekti ingiliz ligi kolaylasmis gibi, 2007 e gore tabi soglediklerim. Zamanla 2007 ide gececektir bundan eminim ama su haliyle oyunculari tanimak menulere alismaktan oteye gidemez bence.
    Gelelim amc olayina rakip 4 savunma yapsin mesela sistemi 4-4-2 olsun ok, sende 4-3-1-2 gibi cik saha klasik. Saglam bir amc sik sik top sur, bol bol sut cekte bol bol da ara pasi verde 2007 e gore farki gorursun zaten tek basina maci cevirecek duruma getirmisler. Dedigim gibi bunlar benim gozlemlerim okadar cokta oynamadim fakat hemen hissediliyor.2007 e cok alismisiz bunada alisiriz zamanla
    Bir hata daha geldi aklima, cok sik kaleci pasiyla gol oluyor su sorun taa 2005-2006 larda vardi 2007 de hic rahatsiz etmiyordu. Bir oyun geriye gitmez hep ileri gider yamalarla bunada bir cozum bulacaklardir.

Mesaj Yetkileri