-
şimdi okuduğum mesajlarıda kafamdakilerle harmanlayıp bir özet çıkarıyorum ve temelden başlıyorum.
yapımcı firma hangi ülkedeki satıştan memnunsa onun dilini koyuyor haklı olarak.yda onun ligine özen gösteriyor.
ülkemize gelen her üründe olduğu gibi oyunlardada yüksek vergiler yüzünden uçuk fiyatlardan bahsediliyor.
ve vatandaş cebne giren paraya göre bir hesap yaptığı zaman bir oyuna (genel anlamda) 80-100 ytl gibi bir meblağ ayıramıyor.ve orsana başvuruyor (kendince haklı olarak
)
ve biz korsan aldığımız için sigames ülkemizdeki cirosundan memnun olmuyor haliyle ve başa dönüyoruz
çözüm 1-) fedakarlık yapıp 80 ytl verip oyunun orjinalini alırız,yapımcı firmayı memnun ederiz ve güvenerek bekleriz.sözü varsa yerine getrir elbet.
çözüm 2-)sigames oyuna türkçe dil seçeneği koyar ve tsl ye de en az diğer liglere gösterdiği özene gösterir ve bizim oyunun orjinalini almamızı bekler
bizim ekonmimizde bir gelişme olmazsa yine büyük çoğunluk korsan alır.elbette emeğe saygı gösterip orjinali alacaklar olacaktır ancak ekonomik faktörler daha etkili olacaktır bence.
çözüm 3-)bir şekilde vergiler düşürülür(ki 80 ytl olan bir oyundan vergileri falan düştükten sonra çıplak halinin zaten korsan fiyatına geleceğini düşünüm bi an
)vergileri bilmiyorum açıkcası.ayrıca yapımcı ce yayımcı firma farklı bir fiyat politikası uygular ve oyunu makul bir fiyata indirirlerse korsana büyük ölçüde balta vururlar ki şöyle bir mantık da güdüyorum;
korsan bir oyun 5 ytl(yerine göre değişir,başka bir ilde cd başına 3 ytl alıyordu
dvd ler 15 ytl den başlıyordu oyununa göre
),bu korsan cd-dvd nin bozuk çıkma,eksik çıkma risklerinin yanında anonim şifre kullanılmakta.yani hem risk hem de online hizmetlerden yararlanamamak söz konusu.
peki yapımcı firma bu oyunu 25 ytl den piyasa sürebilse,ve korsana gidecek olan para şirketin cebine girse fena mı olur?
sürümden kazanmış olmazmı? tabiki bunu söylerken,firmanın da bunu düşünmüş olabileceğini varsayıyorum ve neden böyle yapmadıklarını düşünüyorum.ya kazandığı para adama yetiyor,yada türiyeden gelecek parayla harcadığı emeği karşılaştırdığında değmeyceğine kanaat getiriyor.ülkemizdeki oyuncu sayısının da göz öüne alınması gerekli.ne kadar ucuz olursa olsun oyunun fanatiği olmak gerekli.daha çok vurdulu kırdılı yada fifa-pes serisindeki gibi kendisi top oynamak isteyen gençliğin yanısıra futbol manyağı büyükler hedef lımalı bence,bugün 7-8 yaşındaki bir çocuk bile internet cafede counter strike oynuyor,bu çocuğun futbol hastası abisi yada babası otursa pc başına kendi takımını kursa,kendi taktiğini geliştirse egosunu tatmin etse fenamı olur?olmaz tabiki ama bunun için oyunun türkçe olması şart. 8 yaşındaki bir çocuk oyunu açıp kapamayı öğreniyor ama bu oyundan birşey anlamak için ingilizce gerekiyor o da bizde kıt
çok yazdım evet burda bitiriyorum
sürçü lisan ettikse affola
saygılar.
Mesaj Yetkileri