takım yensinde kim oynarsa oynasın
takım yensinde kim oynarsa oynasın
Sol bekimiz disinda biz Norvec´ten her posisyonda üstünüz. Iddaa ediyorum stoperlerimiz bile onlarinkinden daha iyi. Ancak bu bizim oyuncularin bildigimiz iyi oyunlarini oynayabilirlerse yansir maca. Hava sartlariymis, kazanma baskisiymis falan hic önem tasimaz ozaman, maci da aliriz. Ama dedigim gibi ancak iyi oynayarak olur bu is.
senin yaptığın kadro ne ki wederson la volkan kadroda varmı ki bide böyle stres dolu maçta defans a yasini koyarsan eli ayağına tutuşur carew karşısında; wedersonun yerine tuncay çünkü bize bu maçta teknik deil savaşıcak oyuncular lazım volkan y. da aynen hem yavaş hemde maçın sonunu getirmiyo çabuk bi oyuncu deil semihte sadece çalışkan bir oyuncu ekstra bişey katamaz mehmet yıldız bence daha çalışkan atısı hava hakimiyeti,gücüdür ve yüreğiyle oynuo ama forvette gol atma tekniği ve tecrübesiyle nihat a partner f.TEKKE de olabilir
Ben yine Beklediğim ilk 11'in arkasındayım.Beklediğim Muhtemel Kadro ;
----------------------------------------- Volkan ----------------------------------------------------------------------------
---- Hamit -------------------- Emre ----------------------- Servet ---------------------------- Hakan Balta--------
-------------------------------------- Mehmet Aurelio --------------------------------------------------------------------
---------------- Gökdeniz --------------- Yıldıray Başturk ----------------------- Arda Turan --------------------
----------------------- Nihat ----------------------- Mehmet Yıldız (tekke sakat) ---------------------------------------------------
Sadece sakatlanan Fatih Tekke'nin yerine Mehmet Yıldız' görebiliriz.
Bu oyuncular ( Stoperler harici emre-servet ) bence hepsi son haftaların formda oyuncuları.
Bu 4-1-3-2 şeklindeki anlayışla hem istediğimiz katı savunmayı hemde istediğimiz çok adamla atak organizasyonunu kolaylıkla gerçekleştirebiliriz.
Defansın sağında ve solunda bulunan Hamit ve Balta 2 side ileriye çabuk çıkan ve geriye çabuk dönen oyuncular sorun çıkmayacağını düşünüyorum.
Aurelio zaman zaman atakta genellikle servet ve emrenin ortasına geçerek hem libero hemde ön libero görevini yapabilir.
Gökdeniz ve Arda hem hızlı hem teknik oyncular zaten ileriye çabuk çıkıp defans yaptığımız zamanda alan kapatabilecek yeteneğe sahip oyuncular. Hemde kontra-atağa çabuk çıkartabilecek oyuncular.
Yıldıray ise defans yapabilme yeteneği az olmasını göz önünde bulundurarak , Burda devreye Mehmet Yıldız girer. Geriye dönerken Mehmet Yıldız dönebilir Yıldıray Nihat ilerde kalırlar. Mehmet yeterince süratli bir oyuncu çok iyi top sürüyor.Yorulmak nedir bilmiyor tabiri caizse
Ben bu maçı kaybediceğimizi adım gibi biliyorum. Çünkü Fatih TERİM böyle bir kadroyla asla çıkmaz. Diğer arkadaşların yaptığı gibi de çıkmaz. Ben yine klasik bi kadro bekliyorum Fatih hocadan. 4-5-1 şeklinde bir sistem ile çıkıcak yine.
Volkan
Hamit
Emre
Servet
Hakan Balta
Tuncay Şanlı
Emre Belözoğlu
Mehmet Aurelio
Yıldıray Baştürk
Arda Turan
Nihat Kahveci
!...
Eger milli takim milli takim bilincinde oynarsa yenecegiz bu maci.
KA-ZA-NA-CA-ĞIZ Aksini düşünmüyorum. Terim'i hep eleştirdim ama bu sefer doğru olanı yaptı. Takımı buradan uzaklaştırdı. Türiye'de çalışmalara devam etseler gereksiz gerlimler olacaktı.
Bu maça oyuncular ve teknik ekip kensini çok iyi hazırlayacaktır. Herkes sorumluluğunu bilip ona göre davranacaktır. Teknik, taktik, 11, ne olursa, kim olursa olsun, bu maçın önemini kavradıktan sonra galibiyetle döneriz oradan. Ve döneceğimize de inanıyorum...
Burda kadro yapıpdakendimizi yormayalım..Çünkü Sonucta Terim rakibi analiz yapacak..Ona görebir kadro olusturacak...Burdan bu kadro cıksın dersek biraz ezbere olur...
Kimse kafasını yormasın. Kesinlikle kazanacağız.Haydi hep beraber!!!!
Doyamadan suyuna havasına yalın ayak çıktım yola. Kalamadım avrupa amerika sonunda bak döndüm sanaaa. Az gittim uz gittim dere tepe düz gittim. çok gezdim çok gördüm bulamadım bak tüm yolların sonunda damarımda kanımda yüreğimde canımda TÜRKİYE tüm yolların sonunda damarımda kanımda kalbimin ortasında TÜRKİYEEE
![]()
Norveç'in hızına ayak uydur maçı al taktik bundan ibarettir.
Benim korkum bu maçı kazanıp sonraki maçta yenilerek şampiyonaya gidememek tam Türk usulü
İbrahim Kaş
Hayrettin
Sedat
BunLar Nerden Cıktı AnLamadım
Bari Uğur Uçar,Can,Mustafa Doğanda Alınsaydı
Gökhan ÜnaL OlmaLıydı
KaLeci Frktmez
Gokhan__Servet__Emre__Hakan
Hamit__Gökdeniz(Yusuf)__AureLıo__Emre
Nihat___Mehmet
Servet Formunda Olup BoL Hata Yapmazsa Defans Çok İii
Atakan Sedat ve Hayrettin hiç izlemedin sanırım..Onlarda hakeden biriler Sivasspor takımı suanda Lider sayılır...Onlardan bir oyuncu alındınmı nedne tepki veriliyor..Gökhan Ünal alınmaması haklı..Onun yerinede Mehmet yıldız alındı..Semih,Nihatta var ayrıca...
Bu yıldıray milli takıma gelince hep sakatlanıyor..Kesin bunda bir iş var..Yıldırayın olmamadı Çok kötü onun Gibi nbir adam yok suan takımda...Büyük ihtimal emre Oynuyacak yerine
Bütün spor yazarlarının kadrosu söyle hep birer kadro yapmıs....
----------Volkan------------------
--Gökhan---Emre--Servet---Hakan-
---Hamit---Aurellio--Emre---Tuncay-
-------Nihat----Semih(M.yıldız)-
Hiçkimse Sola Ardayı Koymamıs..Herkez Tuncayı koymus....
Yıldıray yok! Norveç nefes aldı
Norveç Milli Takımı, Yıldıray Baştürk'ün oynamayacağı haberi üzerine rahat bir nefes aldı. Norveçli futbolcular yaptıkları açıklamada "Baştürk'ün sakatlığı nedeniyle koşamadığını ve takımda yer almayacağını öğrendik. Bu haber bizi rahatlattı. Baştürk, orta sahada çok sağlam bir oyuncu" dediler.
Öte yandan kapalı kapılar ardında çalışan Norveç Milli Takımının teknik direktörü Hareide'nin oyuncularına "Bu maç bizim için hayati önem taşıyor. Türk casusların gelip idmanımızı ve taktiklerimizi izlemesini istemedim" dediği öğrenildi. Bislett stadyumundaki idmanda, Kaptan Andresen havanın soğukluğu nedeniyle montunu bile çıkarmadı. Andresen'in oynamayacğı kesinlik kazanırken, Hareide orta sahada bir kaç oyuncu denedi. Hareide'nin orta sahada Andresen yerine Amexander Tettey'e görev vermesi bekleniyor. Tettey, Türkiye karşısında mutlaka galibiyet alacaklarını söylerken, takımda Christian Grimstad, Jan Gunnar Solli, Alexander Tettey, Vidar Riseth, Per Ciljan, John Carew Kristofer Haestad gibi oyuncuların ilk 11'de yer alması bekleniyor.
"CAREW, SON 20 YILIN EN İYİ OYUNCUSU"
Hareide, Türkiye maçında John Carew'e büyük iş düşeceğini ve kaptanın da golcü oyuncu olacağını belirterek "Carew son 20 yılın en iyi oyuncusu "dedi. Carew, Hareide'nin iltifatına layık olmaya çalıştığını belirterek, Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Türkiye karşışında da en iyi mücadelemi sergileyeceğim. Türkiye maçı bana çok heyecan veriyor şimdiden kalbim atmaya başladı. Karşılaşmanın kırıcı geçmemesini diliyorum " dedi.
Kaynak : DHA
Bu kadro en ideali.Tabı Emre ve Servet mecburiyetten
------------Volkan
--Gökhan---Emre--Servet---Hakan-
---Hamit---Aurellio--Emre---ARDA-
-------Nihat----Semih
Bu maçı kazanacağımız yönünde bir his var içimde.Ortam gayet sakin.Fatih hocanın yüzü gülüyor.İnşallah maçtan sonrada güler..
So what?
Saike
Norveç zorlansada kazanacak gibime geliyor..
Bu durumu bilerek yapıyorlar gibime geldi. Çünkü Terim gerginlik oluşturarak motive ediyor ve bu şekilde motivasyonun ters teptiği konusunda eleştiriler vardı. Eleştirilerin oluşturduğu baskılar yüzünden çok rahatız pozisyonlarına giriyorlar. Allah korusun yenilirsek en azından yine gergin ortam oluşturdu ve yenildik denmeyecek.
Maçtan 2-3 hafta öncesinde daha dogrusu Yunanistan maçından sonra kesinlikle Norveç'i yenmenin mucize olduguna inanıyordum hatta galibiyete gram inanmıyordum..fakat son 2 gündür maça acayip motive oldugumdan dolayı ve Türkiyemin maçı oldugundan acayip olumlu bir hava içindeyim..bu hislerimi umarım milli takımımızda galibiyetle süsler..
4-4-2 kazanmamız çok zor..
Bence 4-3-3 oynamalıyız..
-------------------- Semih -----------------
-------- M. Yıldız ------------ Nihat/Hamit---
---------- Emre --- Deniz --- Aurelio ---------
Hakan B. -- Emre Aşık --- Sedat ---- Gökhan
-------------------- Volkan -------------------
Pozisyona göre;
Emre hafif sola kaçabilir,
Deniz - Aurelio göbekte ikili sabit kalırlar,
Nihat sağa kaçabilir, o oyunu da biliyor,
Mehmet Yıldız da içeri girebilir, çok güçlü zaten Rooney gibi biraz serbest kullanılabilir..
Uzun takımlara böyle yerden harika bir oyun oynayabiliriz, oynayabilirdik!..
4-4-2 ile oyun sıkışacak, topu ileri taşıyacak Yıdıray gibi bir oyuncumuz da yok.Tamamen kanatlara adam kaçırmaya dönmek zorunda kalacağız!
Hakan yerine de Volkan Yaman olsaydı keşke, bindirebilecek sol bek lazım..
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Servet el bombası, Tuncay 3lünün sağında oynayamaz.Serbest oynayabilecek oyuncunun top saklaması, teknik biri olması lazım,içeri katedecek çünkü..
Daha önce Fatih hoca denedi bir maçta, ileri üçlünün soluna Tuncay, sağına Nihat çok zorlandılar..
4-4-2de oyun sıkışınca oyun kurucu da olmadığında ileriye dolduracağız, uzun forvetimiz de yok bakalım neler olacak..
--
Bir ek yapayım, daha önce demiştim ofansif ve defansif önliberolara var diye..
Deniz savaşan defansif stoperden devşirme önlibero.
Oysa ki Aurelio fiziği ile oynamıyor, mental yetenekleri ve tekniği üst seviyede.Omuzomuza kalamaz Aurelio.
Emre ve Hamit zaten ofansif oyuncular, öylebir 3lü bayağı zorlanır orta sahada..
Emerson, Gattuso, Diarra gibi oyuncuların görevi de biraz pislik yapmak, sertleştirmek, geriye top attırmamak zaten..
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
3lünün solu ve sağı hep forvetten bozma kanat yetenekleri olan oyunculardan kurulur.
Tuncay ne kanat ne forvet, son derece yeteneksiz, top tutmaktan aciz, sıfır teknik bir oyuncu.Hız herşey demek değil.Fırsatçılık diye bir şey yok artık, takım oyunu kazandırır, oyuncular değil..
Tuncay batırır, top kaçırır, top saklayamaz, içeri katedemez.Ara pası atacaksın koşacak oooooo boş işler bunlar..
Arda'yı orta solda yıpratırlar, içeri katedemeden topu bırakır, omuzomuza oynayacak biri değil, kanada kitler yine kendisini..
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Yanlis hatirlamiyorsam bir gazetede Norvec teknik direktörün yorumlarini okumustum. Bizim takimda cok yeni ve tanimadik oyuncular oldugundan yakiniyordu. Terim´in Hakan, Ümit, Ibrahim Üzülmez, vs. gibi bilinen oyuncularin yerine baskalarin kadroda yer almasini Norvec icin bir dezavantaj olarak görüyormus. Bu oyunculara ne türlü önlem falan alacagini bilmiyormus.
Bence Norvec teknik direktörü dogru bir tespit yapmis. Is bizim bu avantaji kullanabilmemiz. Onlarin pek bilmedigi Semih, Gökhan Gönül, Mehmet Yildiz, Yusuf gibi oyuncularimizi oynatirsak Norvec icin süpriz olur ve onlarin oyun kurgusunu bozabiliriz.