Bosnayıda Yenip Anlımızın Akıylan Bu gruptan Çıkacağız
Bosnayıda Yenip Anlımızın Akıylan Bu gruptan Çıkacağız
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
büyük ihtimalle gruptan çıkıyoruz arkadaşlar..Bosnalılar da sanırım bizim gitmemizi istiyolarmış. Bu işimizi daha da kolaylaştırır
Herkes yüreğiyle oynadı,hepsi birer kahraman..
Tebrikler Milli Takımımıza,artık az kaldı Euro 2oo8'e.
2002 yılındaki dünya 3.lüğümüzden beri hiçbir maçta bu kadar duygulanmamıştım (milli maçlarda...). Bravo Türkiye'm! benide ağlattınız ya helal olsun size![]()
Kula bela gelmez Hak yazmadıkça,
Hak bela yazmaz kul azmadıkça.
Yunanistan son maçını kiminle yapıyor ? Belki lider çıkarız![]()
Ufak bir analiz yapayim...
Volkan Demirel: Guven verdi. Tek hatasi belki de yenilen golde yeterince erken ileriye cikip aciyi kapatmamasiydi.
Ibrahim Kas: Sakatlandigi icin pek ortalikta yoktu. Saniyorum Fatih Terim defansif ozellikleri Gokhan'dan daha fazla olan Ibrahim'i tercih etmesinin nedeni Norvec'in ozellikle Pedersen ve Riise ile bizim sag kanadimizdan gelecek olmasiydi.
Gokhan Gonul: Oyuna girdikten sonra top sag kanadimiza tasindigi her zaman agizimi yuregime getirdi. Kesinlikle pozisyon almayi ve markaj yapmayi bilmiyor ve devamli adam kaciriyor. Kacirdigi adamlar diger defans oyuncularini zor durumda birakiyor. Hizi ve cevikligi ile bazi pozisyonlarda bu eksigini kapatiyor ama bence Gokhan simdilik sadece ve sadece bizden zayif rakiplerle oynadigimiz zaman tercih edilmesi gereken bir oyuncu. Nihat'in attigi golde bostaki Nihat'i iyi gordu ve pasi aktardi.
Emre Asik: Her topa rakip forvetlerden once ayak koyan oyuncu idi. Cok konsantre idi ve gozlemledigim herhangi bir hata yapmadi. Bence macin yildiziydi.
Servet Cetin: Hava hakimiyeti, mucadeleciligi ve konsantrasyonu iyiydi. Ozellikle one gectikten sonra Carew'in temiz kafa vuramamasini saglayarak onemli katki yapti.
Hakan Balta: Bu macta, Galatasaray'da goremedigimiz kadar soguk kanli idi. Ayaginda top oldugu zaman etrafina bakip bos adami bulmayi eksik etmedi. Sol tarafimizi iyi kapatti.
Mehmet Aurelio: Geride oldugumuz dakikalarda Emre ile beraber iyi paslasti ve geriden oyun kurdu. Her ne kadar fiziksel acidan Norvec'e karsi zayif kalsa da, ozellikle one gectikten sonra iyi onsezileri sayesinde bir cok topu kapmayi ve defansi rahatlatmayi basardi. Bir bakima bildigimiz gibiydi.
Hamit Altintop: Atakta cok etkili degildi ama ozellikle son dakikalarda fizigini de kullanarak kaptigi ve ileriye tasidigi toplar defansi rahatlatti. Ne cok iyi oynadi, ne de cok kotu.
Emre Belozoglu: Geriye dustukten sonra takimin yonetimini ele aldi ve guzel de bir gol atti. Orta sahada cok gereksiz bir top kaybi az daha attigi golun etkisini tabela'dan siliyordu. Bir oyun kurucunun hem ne yapmasi gerektigini, hem de ne yapmamasi gerektigini bir macta gosterdi. Attigi gol harikulade idi.
Arda Turan: Mac boyunca top ezip durdu. Her ne kadar one gectikten ve skoru korudugumuz dakikalarda topu ezmesi zaman gecirme acisindan yararli olsa da mac boyunca etkisizdi.
Tuncay Sanli: Bence oyuna belki biraz daha erken girebilirdi. Ozellikle Norvec'in oyuna forvet alip risk aldigi dakikalarda hizi ile etkili olabilirdi. Kisa sure oynadigi icin diyecek fazla sey yok.
Nihat Kahveci: Mucadeleci idi ama attigi gol disinda pek ortalikta yoktu. Semih'e kafa ile bir kac top indirmeye calisti ama ikilinin sahada pek anlasamadigi belliydi. Ozellikle skor lehimize oldugu dakikalarda ayaginda cok daha fazla top tutmasini ve zaman gecirmesini beklerdim.
Semih Senturk: Bildigimiz Semih'di. Rakip defansi rahatsiz etti, rahatlikla top cikartmalarini onlemeye calisti. Bence Semih'in skor lehimizdeyken son 20 dakika oyuna girmesi ve o sirada caliskanligini gostermesi dogru olurdu cunku Semih'in caliskanligini kaldirabilecek kondisyona sahip oldugunu dusunmuyorum.
Yusuf Simsek: Top ayaginda oldugunda zamandan calmanin profesoru. Denizli'de yaptiklarini Milli takim icin de yapti bu aksam. Belki Milli takim'da fazla bir gelecegi yok (yas nedeniyle) ama bu mac icin cok dogru bir oyuncu idi. Hem oyun stili, hem oyuna girdigi dakika, hem de yerine girdigi kisi acisindan.
Fatih Terim: Cok iyi bir futbol sergilemesek de sahaya surdugu kadro bence Semih disinda olumlu idi. Tuncay'i 10-15 dakika daha erken oyuna sokabilirdi bence. Her ne kadar kazanacak kalitede bir futbol oynamasak da, Norvec bizden daha da etkisizdi. Norvec'in bir anlik markaj hatasi olmasa ve Nihat guzel bir vurusla golu atmasa bence cok zor gol bulurduk.
Markus Merk: Bence bir penaltimizi atladi ilk yarida. Carew'in Volkan ile karsi karsiya kaldigi pozisyonda Emre Asik'in Carew'i cektigini suzebilse kirmizi kart bile cikartabilirdi. Bence hakemin kararlari genelde oldukca lehimize idi ancak hakem sayesinde kazandik demek de dogru olmaz.
Son Soz: Rakip defans ile bogusacak, kuvvetli hizli bir forvete sahip olsak bence sahip oldugumuz orta saha ile cok guzel bir futbol ortaya koyariz. Bu nedenle ben ozellikle Mehmet Yildiz'in arkasinda Aurelio, Emre, Arda, Hamit ve Nihat orta sahasi ile oynandigini gormek isterim. Bosna macinda da umarim sansimiz yagver gider.
Maçı izlemedim.
Yenmişiz , tebrikler.
Kesinlikle yenileceğimizi düşünüyordum.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Beyler bırrakalım bu ıyı su ıyı tartışmasını... Hepsi aslan giibi oynadı... Şükürler olsun kazandık. Hepsi de yuregini ortaya koydu... Hepsi de hırs küpüydü... Mactan sonra röportajlarda Arda aglıyordu, nihat aglıyordu , Hepsi bu vatanın evlatları hepsi abimiz, kardesleriimz... Basta İmparator Fatih Terim ve sonra oynayan oynamayan tüm oyunculardan Allah razı olsun...
Bu saatten sonra kaybetmek bize yakışmaz... Hep ileri hep ileri...
TÜRKE DURMAK YARASMAZ !!!!!!!
Maçın adamı ARDA TURAN seçilmiş..UEFA tarafından
bence emre olmalıydı..
Maçın adamı Emre olmalıydı
Aurelioyu kimse apzına almıyoradam 1-0ken 2.golü oynadı belkimaç orada biterdi
bizim için çok büyük bir kazanç Aurelio
Maçın adamı Arda değildi.Nasıl seçmiş uefa Arda'yı![]()
Arda Nasıl Seçilir yaw?
Emre, Nihat? Bence yanlış seçim neyse tüm oyuncular yürekleriyle oynadı sonuçta.
Bence Emre veya Gökhan Gönül olmalıydı maçın adamı.Arda o kadar da iyi değildi.
Bu arada tebrik ediyorum milli takımımızı.Fatih Terim gene de gitmeli.
Emre ydi bence maçın adamı... Norveç de gününde değildi heralde yoksa bu kadar kötü bir oyun tarzı olamaz.. Taç doldur boşalt ile 2oo8 e gitselerdi yazık olurdu...
Maçın adamı Emre Aşık olmalıydı, önemli olan yenmiş olmamız gerisi hava civa.
Aman Aurelio canım Aurelio neler yapmış öyle...
Gago anlattığına göre galiba baya süperdi.
Brezilya Milli Takım'ı kafasını taşlara vuruyordur.Aurelio'yu nasıl kaptırdık diye.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Yazima eklemeyi unutmusum. Aurelio kornerden direk kaleye giden topu cikarmasa, bu mactan galip cikmak hayal olurdu bence.
+1
kesinlikle... Brezilya milli takımına ilac olurdu aurelio ... Brezilyada onun gibi kosan mucadele eden adama ihtiyac var o da bizde... helal olsun mehmete ...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
aynen abi :d Rıdvan dilmen de sanırım nezleydiİkide birde burnunu cekiyordu
![]()
Norveç maçıyla kötü gidişe girmiştik ve şimdi Norveç maçı ile çıkışa geçeceğiz ve Bosna'yı da yenip gideceğiz inş...
İşte bu,helal olsun çocuklar...
Servet,H.Balta,G.Gönül,E.Belözoğlu ve Nihat çok iyilerdi...
Tabi Yusuf'u top ayağına geldiğinde izlemek ayrı bir zevk...
Umarım Bosna'yı Türkiye'de bu gazla rahat yeneri...
Maçın Kritik Noktaları Oldu..
Mehmet'in Kale Çizgisinden Çıkarttıgı Top..
Savunmamıza Çarpıp Direge Nişan Alan Top.
Emre'nin Elle Carew'i Ittirmesini Hakem Görseydi Penaltı verebiLirdi..
Aslında Dürüst Olmak Gerekirse Maçı Biz Oynadık Tehlikeli Pozisyonları Onlar Yarattı..
Tabikide bu Benim görüşümdür.. Ama varsa Sizin Gözlemlediginiz Bizim Ciddi Bi Atagımız Paylaşırsanız Sevinirim.. TüRK MiLLi Takımı Oynadıgı Futbolla Umut weriyor..
yunanistan deplasmanından beri ilk defa bu kadar iyi oynadığımız bir maç oldu.yediğimiz gol ve 2. golümüz arasındaki sürede neredeyse adamlara top oynatmadık.inşallah bosna da bir aksilik olmaz ve gruptan çıkarız.
kadro seçimine gelince bence fatih terim genel olarak belirli bir kadroyu oturtmalı.milli takımın orta sahasında bunu iyi bir şekilde sağlıyor ama defans ve forvette hiç yapamıyor.bugün gökhan gönül oyuna girdikten sonra çok iyi oynadı,oyuna girmesinden öne geçmemize kadar riise ye benim hatırladığım sadece 1 tane pozisyon verdi.hatta ikinci yarının sonlarına doğru bir ara riise hiç geçemedi sonra sağdan oynamaya başladılar.
solda ise hakan balta kademe anlayışı iyi,soğukkanlı,sağlam,fizikli biri.bence fatih terim takımın iskeletini oluşturma anlamında bu adamın üzerinde durmalıdır çünkü stoperle birlikte takımın en zayıf yeri solbek.artık i.üzülmez in de oynamayacağını düşünürsek milli takımın sol beki h.balta olmalıdır diye düşünüyorum.
stoper mevkiine gelirsek takımımızın en sıkıntılı bölgesi.ama bu maç için seçilebilecek en iyi seçimi yaptı bence terim.bence 2008 için ve genel olarak gökhan zan ve yasin çakmak ı düşünüyorum.hava toplarında diğer stoperlere göre daha iyi olan gökhan zan ve onun yanına hızlı sayılabilecek,hamleleri iyi bir yasin en iyi seçim olur.
orta sahada genel olarak sorun yok ancak arda çok güçsüz.hem fizik hem kondisyon olarak bugün yine vasattı.norveç milli takımının sağ kanadının etkisizliği bugün bunu fazla göstermedi ancak arda defansif açıdan çok zayıf ve maçlarda kayboluyor.onun yerine tuncay ı tercih edilebilir ama maç durumuna göre değişiklik gösterebilir.
forvette ise bence bu maç için m.yıldız-nihat en iyi seçim olurdu.semih sonradan girse daha etkili olurdu bence,çünkü fizikli defansların arasında kayboldu ve istediği topları alamadı.genel olaraksa nihat-tekke tercih edilebilir bu bölgede.
fatih terime gelirsek bugün gerçekten top oynadık.benim en çok yakındığım konu olan sistem eksikliği bu maçta giderilmiş gibi geldi.özellikle yediğimiz golden sonra öne geçtiğimiz zamana kadar çok iyi ve akıllı oynadık.yunanistan maçında çok iyi oynamasak şansın da yardımıyla akıllı oynayarak kazanmıştık.bence artık takım iskeleti ve genel olarak belli bir sistem üzerinde durursa fatih terim,milli takım zorlanmadan iyi yerlere gelebilir.
Ay Yıldızlıları can-ı gönülden kutluyorum..büyük bi başarıya imza attık..ancak bu grupta başta teknik heyet olmak üzere herkesi bizi bu maçı kazanmaya kadar getirdikleri ve ömrümden 10 yıl aldıkları için kınıyorum..Umarım bir daha böyle bir durumla karşılaşmayız...
Adamların futbolla alakası yok Riise bu tür futboldan utanıyor gibiydi![]()
bir ara ilk yarı bitene kadar taç atıcaklar sandım
Riise de ahım vahım değil aslında o kadar Liverpool iyi takım oda ayak uyduruyor.. Norveç i tek başına kurtarıcak oyuncu değil... Carew kendini yere attı penaltı için ama hakem sağolsun süper maç yönetti.. Bosna Hersek'inde her hangi bir iddası kalmadı Çarşamba kazanıp 2oo8'e kalırız... Norveç in çimlerinde yeşerdi yeniden umutlarımız...
Zaten gitselerdi EURO2008'e iddaa ediyorum "0" çekeceklerdi Norveç gruplarda. Süper bir galibiyet aldık. 2.60'lık oranda süper oldu![]()
I'm back...