-
yunanistan deplasmanından beri ilk defa bu kadar iyi oynadığımız bir maç oldu.yediğimiz gol ve 2. golümüz arasındaki sürede neredeyse adamlara top oynatmadık.inşallah bosna da bir aksilik olmaz ve gruptan çıkarız.
kadro seçimine gelince bence fatih terim genel olarak belirli bir kadroyu oturtmalı.milli takımın orta sahasında bunu iyi bir şekilde sağlıyor ama defans ve forvette hiç yapamıyor.bugün gökhan gönül oyuna girdikten sonra çok iyi oynadı,oyuna girmesinden öne geçmemize kadar riise ye benim hatırladığım sadece 1 tane pozisyon verdi.hatta ikinci yarının sonlarına doğru bir ara riise hiç geçemedi sonra sağdan oynamaya başladılar.
solda ise hakan balta kademe anlayışı iyi,soğukkanlı,sağlam,fizikli biri.bence fatih terim takımın iskeletini oluşturma anlamında bu adamın üzerinde durmalıdır çünkü stoperle birlikte takımın en zayıf yeri solbek.artık i.üzülmez in de oynamayacağını düşünürsek milli takımın sol beki h.balta olmalıdır diye düşünüyorum.
stoper mevkiine gelirsek takımımızın en sıkıntılı bölgesi.ama bu maç için seçilebilecek en iyi seçimi yaptı bence terim.bence 2008 için ve genel olarak gökhan zan ve yasin çakmak ı düşünüyorum.hava toplarında diğer stoperlere göre daha iyi olan gökhan zan ve onun yanına hızlı sayılabilecek,hamleleri iyi bir yasin en iyi seçim olur.
orta sahada genel olarak sorun yok ancak arda çok güçsüz.hem fizik hem kondisyon olarak bugün yine vasattı.norveç milli takımının sağ kanadının etkisizliği bugün bunu fazla göstermedi ancak arda defansif açıdan çok zayıf ve maçlarda kayboluyor.onun yerine tuncay ı tercih edilebilir ama maç durumuna göre değişiklik gösterebilir.
forvette ise bence bu maç için m.yıldız-nihat en iyi seçim olurdu.semih sonradan girse daha etkili olurdu bence,çünkü fizikli defansların arasında kayboldu ve istediği topları alamadı.genel olaraksa nihat-tekke tercih edilebilir bu bölgede.
fatih terime gelirsek bugün gerçekten top oynadık.benim en çok yakındığım konu olan sistem eksikliği bu maçta giderilmiş gibi geldi.özellikle yediğimiz golden sonra öne geçtiğimiz zamana kadar çok iyi ve akıllı oynadık.yunanistan maçında çok iyi oynamasak şansın da yardımıyla akıllı oynayarak kazanmıştık.bence artık takım iskeleti ve genel olarak belli bir sistem üzerinde durursa fatih terim,milli takım zorlanmadan iyi yerlere gelebilir.
Mesaj Yetkileri