Tek tek oyuncu analizine girmeyeceğim.11 aslan çıktı,mücadele etti,iyi oynadı ve kazandı.Yayında ve yapımda emeği geçen herkese tebrikler..
Maçın genel yorumuna gelirsek;Maça kontrollü başladık.Bu başlangıç umudumu dahada artırdı.Ama gelen talihsiz gol hayallerimizi yıkabilecek türdendi.Golü Norveç'in en etkili silahlarından biri olan taç atışından yedik.(Bu arada maç esnasında bu golden dolayı Sinyor'u eleştirenler olmuş.Tamam bende çok eleştirdim onu ama bu kadarda değil..)Ama umudumdan eksilen bir şey olmadı.Yerden oynamaya devam ettik.Bu arada hücum yönü daha iyi olan Gökhan Gönül'ün girmesi çok iyi oldu.Maçın dönüm noktlarından biriydi diyebilirim.Çünkü Norveç kapanıyordu ve açmak için hücum yönü iyi olan beklerin yardımı gerekliydi.
Burada bir şey belirtmek istiyorum.Hemen İbrahim Kaş eleştirildi maç kadrosunda görülünce.Onun maça başlaması akıllıcaydı çünkü böyle bir maçta defansif özellikleri daha iyi olan Kaş Norveç ileri uç elemanlarına karşı bir koz olarak sürülmüştü sahaya.Ama biz futbolu daha iyi biliyoruz yaa.Hemen vaay efendim Gökhan Gönül nasıl başlamaz.Genel olarak oyuncu seçimlerinde eleştirebiliriz Fatih Terim'i ama ilk 11 seçiminde tüm karar onundur.Sonuçta takım ile bir hafta beraber olan O.Oturduğumuz yerden sallamak kolay tabii..
Neyse maça dönelim.Golden sonra 2 tane önemli topu çıkardık kalemizden.Eğer bunlardan biri gol olsaydı valla işimiz çok zordu.Ama Mehmet Ve Volkan helal olsun çok iyi çıkardılar.Sonra etkili oyunumuz devam etti ve Emre'nin kilidi açan golü geldi.Ve Norveç şaşkına döndü.Zaten futbol oynadıkları yoktu.İleride etkili elemanları olmasına rağmen çağ dışı bir futbol anlayışıyla maça devam ettiler.Maçı kazanmamızda Norveç'in bu etkisiz oyunuda etkiliydi.2-2 lik maçta böyle oynamamışlardı..
2.yarıda Nihat'ın gelen golü.Gökhan'ın asisti.Her şey lehimizeydi ve Kazandık.Bir ayağımız Avrupa Şampiyonasında artık.Kaldı diğer adımı atmaya..
Bu maç için hep eleştirdiğim Terim'i tebrik ediyorum.Uzun bir süre sonra çok iyi bir kadro çağırdı.Takımı iyi motive etmiş.Sistemli oynamızdada etkisi büyüktür.Umarım böyle devam eder.
Dün gruptaki en adam akıllı oyunumuzu oynadık.Bu arada zoru sevdiğimiz bir kez daha kanıtlandı.
İçimizdeki İrlanda'lı diye buna deniyor işte..