Avrupa maçı sonrası ligde yine puan kaybedebilirdik. Carlos ve Edu’nun golleriyle maçı 2-1 kazandık.

UEFA Kupası 2. Tur 2. Maçı

Maça Benfica hızlı başladı. 14. dakikada 1-0, 19. dakikada durumu 2-0 yaptılar. Her şey bitti mi diye düşünmeye başlarken yakaladığımız bir kontrada Alex’ten pası alan Appiah ceza sahasına girerken şutu çekti ve golü attı. Ve kendimize gelmemizi sağladı.

Bu golden sonra oyunu dengeledik, hatta yüklenmeye başladık rakip kaleye. 44. dakikada Alex’in başlattığı atak kısa paslarla devam etti ve son olarak yine Alex topla buluştu. Kaleciyle karşı karşıya kalınca golü atmak çok kolaydı onun için. Soyunma odasına 2-2’lik skorla gittik. Buradan turu vermemeliydik artık.

İlk yarıda etkisiz olan Gökhan ve Önder yerine Ali Bilgin ve Yasin’i aldım. Ali Bilgin 61. dakikada güzel bir golle bizi 3-2 öne geçirdi. Artık elenmek için 3 gol yememiz gerekiyordu.

Benfica artık yüklenmeye başladı, 69. dakikada durumu 3-3 yaptılar. 81. dakikada Nuno Gomes ev sahibi takımı 4-3 öne geçirdi. Son 10 dakika nasıl geçti hatırlamıyorum. Yiyeceğimiz 1 gol elenmemizi sağlayacaktı. Neyse ki korkulan olmadı ve turu geçtik.

Yarı Final’deki rakibimiz, Fenerbahçe ile ilk maçımda, bir hazırlık turnuvasında karşılaştığımız Bayern Münich. O zaman 4-0 yenilmiştik, şimdi de turu geçme şansımızı fazla görmüyorum.