UEFA Kupası Çeyrek Final İlk Maçı

Fenerbahçe – FC Bayern

Carlos’un yokluğunda maça Vederson ile başladık. 4. dakikada Semih, Alex’in ara pasını çok güzel kontrol etti, ceza sahasına girerken şutunu çekti ve golünü attı.

Deplasmanda gelen erken golden sonra geriye çekilmeyi düşündüm. Ama iyi ki çekilmemişim, Bayern yüklenmeye başlamıştı yavaş yavaş ve tamamen geriye çekilirsem rakibe kolaylık etmiş olacaktım. Derken 14. dakikada Klose durumu 1-1’e getirdi.

Bayern golü attıktan sonra yavaşladı. Oyunu dengeledik ve biz de pozisyonlara girmeye başladık. Organize gittiğimiz bir pozisyonda da Vederson’un pasını iyi değerlendiren Semih bizi 2-1 öne geçirdi. Bu golün sevincini sürdürürken, Bayern de şaşkınlık içersindeydi. İlk yarının son dakikasında bir kontrada dengesiz yakalanan savunmanın arkasına sarkan Kezman, kaleci ile karşı karşıyaydı. Lucio Kezman şutu çekmeden rakibini indirdi ve kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.

İlk yarı biterken 2-1 öndeydik ve rakibimiz 10 kişi kalmıştı. 2. yarı Bayern yüklenmek istese de beceremedi. Geride de çok boşluklar verdiler. Farkı daha da arttırmalıydık ve ilk maç turu garantilemeliydik. Olmadı maç 2-1 sona erdi. Ama sevincimiz tabi ki büyük, maçan önce 1-1 bitsin oynamayalım deseler bile kabul ederdim, şimdi deplasmandan galibiyetle dönüyoruz.

Deplasmanda Bayern’i yen, ligde son sırada bulunan Ankaraspor’a hem de evinde puan ver. Ligde bizi fazla zorlayacak takım yok iyi ki yoksa şampiyonluk çok zor olurdu.

Ama oyuncularıma da hak veriyorum. 2 Bayern maçı arasında oynanan bu maça ne kadar konsantre olabilirler ki…