Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
31 ile 54 arası toplam 54 sonuç

Konu: [TSL] Gençlerbirliği Araştırması 2008

Sheriff Misafir

Ben cevap vereyim evet

Çünkü iki adamın gol sayısıda aynı ama gol pozisyonuna girme becerisi başka özelliklerle alakalı..Her pozisyon aynı zorluk seviyesinde olmaz pozisyona girme özellikleri yüksek olan oyuncular daha çok ama aynı zamanda çoğu zaman daha zor durumlarda gol pozisyonuna girer.. Düşük olan oyuncu daha az ve daha net pozisyonlar bulur ancak çok daha az bulur.. bunlarıda gol yapma olasılığı daha yüksektir.. Sonuç olarak aynı zorluk seviyesinde girdikleri pozisyonları ikiside golle süsleyebilir..

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Murat açıkça söyleyeyim, senin Mehmet Çakır'ı bu kadar derin araştırdığını sanmıyorum. Ha belki de bakmışsındır, ama bir evvelki sezon G.birliği maçlarından bir kaç tanesini çıplak gözle olmak üzere çoğu maçını seyrettim. Mehmet Çakır'ın finishing ile alakalı bir problemi yok, yani zor pozisyonları gole çevirebilecek gollük vuruşu rahatlıkla yapabiliyor. Mehmet'in sorunu soğukkanlılıkta. İkisini ayırt etmeyi bilelim. Yani ne kadar pozisyona girip ne kadarını gole çevirdiği ile değil de, girdiği pozisyonları inceleyerek gelelim.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Quote Originally Posted by peluk View Post
    Murat açıkça söyleyeyim, senin Mehmet Çakır'ı bu kadar derin araştırdığını sanmıyorum. Ha belki de bakmışsındır, ama bir evvelki sezon G.birliği maçlarından bir kaç tanesini çıplak gözle olmak üzere çoğu maçını seyrettim. Mehmet Çakır'ın finishing ile alakalı bir problemi yok, yani zor pozisyonları gole çevirebilecek gollük vuruşu rahatlıkla yapabiliyor. Mehmet'in sorunu soğukkanlılıkta. İkisini ayırt etmeyi bilelim. Yani ne kadar pozisyona girip ne kadarını gole çevirdiği ile değil de, girdiği pozisyonları inceleyerek gelelim.
    he iste, ilhan abi iyi anlatmis.

Adam atilmayacak yerde topu kaleye sokuyo yau..

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

İlhan emin ol ki izlemediğim takip etmediğim adamlar hakkında bu kadar konuşmam bu konuda bana güven.

Mehmet Çakır'ı 3-4 senedir takip ediyorum.Attığı gollerin zor goller olduğunu bende söylüyorum.Çok zor goller atıyor.Benim de söylediğim çok elverişli durumlarda yani M.Çakır gibi zor gollerin ustası olan bir oyuncunun kaçırmaması gereken golleri kaçırıyor.Ondan bahsediyorum.

Mesela TFF 1.Lig'de Kartal'da İskender,Giresun'da Emrah Cole,Kocaeli'nde Taner vs.. bu oyunculara biz maximum finishing 14 veriyoruz veya 15 diyelim bunların yanında M.Çakır'a da 14 vermemeliyiz diyorum.Çakır onlar kadar iyi bitirici değil bence.

Senin görüşün ve senin alanın sana saygı duyarım.Sadece M.Çakır hakkında kendi görüşlerimi belirtmek istedim.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Quote Originally Posted by peluk View Post
    . Mehmet'in sorunu soğukkanlılıkta. İkisini ayırt etmeyi bilelim. Yani ne kadar pozisyona girip ne kadarını gole çevirdiği ile değil de, girdiği pozisyonları inceleyerek gelelim.
    Öncelikle sen değil G. Birliği' nin mevcut hocası Bülent Korkmaz foruma gelip M. Çakır' ın finishingi 14 olur dese buna itiraz ederim. Ben bir sürü statta bilmem kaç tane topçu izliyorum idmanda ne yaptıklarını soruyorum. Lig A' da veya yaptığım süper lig takımlarında kıyaslayarak yapıyorum. M. Çakır 14 finishing olmaz kardeşim Ben İskender gibi adama Taner Demirbaş 3 sezon 30 gol atmış adama 14 finishing veriyorum sen Çakır gibi kendi takım arkadaşının bile bitiriciliğinden olumlu bahsetmediği adama 14 veriyorsun. Tamam fazla kaçırmışım de eyvallah diyelim ama bir de üste çıkıp hem Murat' a hem bana bilmişlk yapma. Soğukkanlılıkla bitiriciliği ayırt etmeyi en az senin kadar biliiriz sen merak etme.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2007
    Yer
    Antep

burdaki tartışmadan sonra, bugünkü maçta Mehmet Çakır'ı daha bi dikkatle izledim...
    hakikaten olmadık goller kaçırdı, kaleye vuruşları hep zayıf ve güçsüz şutlar... ama saha içinde çalışkan gördüm, ayrıca sol ayağını hiç kullanamıyor...
    tabii bunlar bir maçta izlediklerimden ibaret... G.Birliği araştırmacısı daha iyi bilir...

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Artı bir oyuncunun soğukkanlı olmadığından mı yoksa bitiriciliğini kötü olmasından mı gol kaçırdığını bulmak inanılmaz zor birşeydir. Çok fazla izlemek hatta idmanda da izlemek gerekir. Bu kadar iddialı bir şekilde onun ki soğukkanlı olmadığından demek kolay değildir.

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by elhadji View Post
    Artı bir oyuncunun soğukkanlı olmadığından mı yoksa bitiriciliğini kötü olmasından mı gol kaçırdığını bulmak inanılmaz zor birşeydir. Çok fazla izlemek hatta idmanda da izlemek gerekir. Bu kadar iddialı bir şekilde onun ki soğukkanlı olmadığından demek kolay değildir.
    İyide Burak bunu söyleyen kişi İlhan. Ve İlhan 1 yıldır bu adamı ve takımını izliyor.. Ki ben İlhan'da bir oyuncunun özelliklerini rahatlıkla analiz edebilecek kapasiteyi görüyorum.. Mehmet Çakırda 14 almayacaksa bu ligte kimin finishing yüksek olacak.. Ha birde şu var tabi, geçen sezonun gol kralının bile bitiriciliğinin 15 olduğu bir oyun oynadığımızı göz önünde bulundurursak senin dediğinde de doğruluk payı oluyor.. Ama ben yinede bitiriciliğinin yüksek(14 iyi gibi) soğuk kanlılığının düşük olması(8-10 civarı) gerektiğini düşünüyorum..

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Zaten soğukkanlılık özelliği düşük, gol atamamasının sebebi soğukkanlılık. Ufak bir örmek vereyim. Semih Şentürk golü koklayan bir forvet olduğu için beleş diye tabir ettiğimiz golleri sıkça atan bir futbolcu ve Zico ona 34 maç da şans verse 20 golü aşacağına inanıyorum, ama bunun bitiricilik ile alakası yok, biraz soğukkanlılık, biraz da off the ball ile alakası var. Yani çok gol atan bir oyuncu çok bitiricilik alacak diye birşey yok, az gol atan futbolcu da az bitiricilik alacak diye birşey de yok.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

İlhan kusura bakma ama ya sen anlamak istemiyorsun ısrarla ya da ben anlatamıyorum.

Her neyse Mehmet Çakır değil derdimiz kaç olursa olsun.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    İyide Burak bunu söyleyen kişi İlhan. Ve İlhan 1 yıldır bu adamı ve takımını izliyor.. Ki ben İlhan'da bir oyuncunun özelliklerini rahatlıkla analiz edebilecek kapasiteyi görüyorum.. Mehmet Çakırda 14 almayacaksa bu ligte kimin finishing yüksek olacak.. Ha birde şu var tabi, geçen sezonun gol kralının bile bitiriciliğinin 15 olduğu bir oyun oynadığımızı göz önünde bulundurursak senin dediğinde de doğruluk payı oluyor.. Ama ben yinede bitiriciliğinin yüksek(14 iyi gibi) soğuk kanlılığının düşük olması(8-10 civarı) gerektiğini düşünüyorum..
    Dostum Mehmet Çakır 14 almayacaksa kim 14 alacak demişsin. Ben sana lig a ve süper ligte kafadan 10 adam sayarım. Mehmet' in bitiriciliği 14 olursa Ali Cansun' un bile finishingi 15 olur. Bu arada Murat' ın gol yüzdesi muhabbetine sonuna kadar katılıyorum. Önemli olan girdiği pozisyonları gole çevirebilmesi. 14 Finishing değerinin türkiye' nin en iyi bitiricilerine verildiğini düşünürsek Mehmet Çakır ne alaka anlamış değilim.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

mehmet çakırın vuruş tekniğine bir bakın topa vuruşunda bile diğer oyunculara nazaran bir acayiplik var mehmet çakırın driblingini 17 yap tamam derim dayanıklılığını 18 yap tamam derim de bitiriciliğini 14 yaparsan orda dur derim mehmet çakır zaten bir kanat adamıdır attığı her gol dribling yeteneğiyle olur hemen hemen

ben son vuruşunun iyi olupta sogukkanlılığı kötü diye gol kaçıran adam söyleyeyim hakan şükür

mehmet çakırın hakan şükür gibi plase vurmayacağını düşünüyorum
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    ha bide semihin off the ball ve soğukkanlılığından bahsetmişsin semihin bursaspora attığı gol ne soğukkanlılıktan ne off the ball dan son derece klas bir bitiricilik golü aynı golü aynı vuruş stiliyle mehmet atsın imzama ben peluğun yanında halt etmişim yazacağım
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Konuşup klavyede parmak yormaktansa, editörden oyuncuları yapıp tartışmak çok daha faydalı bence.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Buyur İlhan...

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Bir CA ile pozisyonlarını da doğru ayarlasaydın keşke Murat

Mehmet Çakır'ın en önemli özellikleri pace ve off the ball. Hücum yaparken doğru zamanda doğru yerde durması onu bu kadar ünlü yaptı. Dribbling özelliği bu özelliklerinin geri planında kalıyor.

Composure 11 çok bile olabilir. 125 CA için composure 7-8 civarı iyidir Mehmet Çakır için. Soğukkanlı olmaması onun en büyük zaaflarından.

Versatility 11 az bence. İki yıl önce forvette görev alan Mehmet Çakır zamanla sağ kanatta, forvet arkasında oynadı ve oradaki görevini de layıkıyla yaptı. Hatta Fuat Hoca sezon başında onu free bile oynattı.

Positioning'i İbrahim Toraman ile aynı Gayet fazla olmuş, 5-6 civarında bir değer alması daha mantıklı.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Fazla uğraşmak istemedim senin verdiğin değerlere karşı kendi kafamdaki Mehmet Çakır'ın özelliklerini yansıttım.

arkadaşlar neyi tartışıyorsunuz.. FM de kezman gibi adama 18 verilmiş. ben haketmiyor demiyorum ama mehmet çakır da 14-15 i hakediyor.. trabzona attığı bir golü hatırlatmak durumunda kalacağım..

Nesil
    2003

Gokhan Tokgoz'un sevdigi takimlar arasina Boca Juniors eklenmeli.

Boca Juniors'ta oynamak isterdim
    Senin futbolda hedeflerin neler? Nerede olmak isterdin?
    A Milli Takım'da her zaman olmak isterim. Ayrıca Arjantin'de Boca Juniors'da oynamak isterdim. Oradaki seyirci atmosferini solumayı çok arzu ediyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    bodrum

Yeni transferler El Saka, Mehmet Akyüz ile Ergün Teber'in takıma katkı sağlayacağına inanıyorum. Kaleci ve stoper arayışlarımız ise sürüyor. 8 futbolcumuzla yollarımızı ayırdık. PAF takımından gelen oyuncularla sayısal anlamda boşluğu doldurduk, ancak yeni yapacağımız transferlerle bu sayıyı 5'e indireceğiz ve yolumuza bu futbolcularla devam edeceğiz'' diye konuştu. Bu arada Genel Menajerimiz Cem Onuk, Zoriç ve Nick ile resmi olarak ilişkimizin kesildiğini belirterek, yeni yapılacak transferler için kontenjanlarımızın tamamen boşalmasını beklediğimizi ifade etti.

nick carle - bristol city de...
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    mehmet akyüz için açıkçası tereddütlerim vardı.bozüyükten süper lige gelen bir adam hele de 86 doğumluysa ne yapar? ancak kaldığı kısa sürede sol açık kavramının içini dolduran bir görüntü çizdi. engin kadar üst düzey bir adam değil belki ama engin gibi topu eveleyip geveleyen bir tarzı da yok. direk hücumu düşünen bir yapısı var.
    bu yorum güvenilir bir abimize aittir... mehmet için yeni bilgiler geldikçe paylaşmaya çalışacağım... 2. yarıda dikkat çekicek gibi...
    GENÇLERBİRLİĞİ 04.01.2008 31.05.2011 Yurt İçi Transfer 04.01.2008
    BOZÜYÜKSPOR 20.07.2007 31.05.2009 Karşılıklı Fesih 04.01.2008
    BOZÜYÜKSPOR 20.07.2007 31.05.2009 Yurt İçi Transfer 14.08.2007
    SAKARYASPOR 17.02.2005 31.12.2007 Karşılıklı Fesih 02.08.2007
    SAKARYASPOR 17.02.2005 31.12.2007 Vize 10.08.2006
    FETHİYESPOR 10.08.2006 31.05.2007 Geçici Transfer 10.08.2006
    SAKARYASPOR 17.02.2005 31.12.2007 Vize 26.08.2005
    SAKARYASPOR 17.02.2005 31.12.2007 Profesyonelliğe Geçiş 18.02.2005
    SAKARYASPOR Amatör Vize 04.08.2004
    SAKARYASPOR Amatör Vize 03.09.2003
    SAKARYASPOR Amatör Vize 14.09.2002
    SAKARYASPOR Amatör Vize 30.01.2002
    SAKARYASPOR Amatör Vize 08.02.2001
    SAKARYASPOR Filiz Lisans 18.11.1999

ayrıca altyapıdan a takıma alınan muğdat var jaba tarzında bir oyuncu ve çok koşan çalışan bir yapısı varmış 1-2 yıl içinde kendini gösterebilir gibi bilgiler geldi...

Kişisel Bilgiler
    Doğum Yeri : MERSİN
    Doğum Tarihi : 3 Ocak 1990
    Uyruk : TC
    Lisans Bilgileri
    Lisans No : 1419339
    Kulüp : GENÇLERBİRLİĞİ
    Sözleşme Başlangıç T. : 16 Temmuz 2007
    Sözleşme Bitiş T. : 31 Mayıs 2010
    Last edited by midfielder1912 : 08.Ocak.2008 at 16:23 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
    puerta kalbimizde...

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Kahe düzeltilmeli, 1 yilligina tatile ciktim ve sezon sonunda farkina vardimki, Kahe birtek 3 mac oynamis ve sonrada satildi..

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Kahe ve Mehmet Akyüz üzerinde düzenlemeler mutlaka yapılacak. Bilgilendirmeler için teşekkürler.

Nesil
    2003

Nick Carle Ingiltere'nin Bristol City takimi ile anlasti.

Date Joined Club: 6/1/2008
    Date Contract Expires: 30/06/2011
    Estimated Weekly Wage: 3.000 GBP
    Transfer Fee: 500.000 GBP

Ilhan bunun transferini yaparmisin?
    Last edited by perpetua : 08.Ocak.2008 at 20:53

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Tamam Ömer abi, yaparım.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Gençlerbirliği'ne 'Çılgın' kaleci

Gençlerbirliği, Şili'nin Audax Italiano takımından kaleci Nicolas Miroslav Periç ile prensipte anlaştı.

29 yaşındaki kaleci Periç, 9 Ocak Çarşamba günü Ankara'ya gelerek sağlık kontrolünden geçecek. Şilili oyuncuyla büyük oranda anlaşıldığı, Türkiye'ye geldiğinde de bazı konuların görüşülerek sözleşme imzalanacağı bildirildi. Periç ile her konuda anlaşılması durumunda 2,5 yıllık resmi sözleşme imzalanacak.

Ülkesinde "çılgın" lakaplı kaleci olarak bilinen Nicolas Periç, takımıyla bu sezon Şili Ligi'nde şampiyonluğu elde etti.
    Hırvat asıllı Periç profesyonellik kariyerine 1998-2003 yılları arasında Rangers takımında başlarken, 2004'de Concepcion ve 2005 yılında da Union Espanola takımlarında forma giydi.

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12

Mesaj Yetkileri