-
Bende rahatsiz oldugum birkac konuya deyinmek istiyorum
1- Toplu hucum, ingiliz liginde 2007 de en nefret ettigim konuydu 2008 de duzelir belki dedim 2007 kadar olmasada yine ayni durumla karsilastim. Eger maclarda son 20 dakikaya 2-0 onde girmemisseniz o maci kazanmaniz imkansiz gibi birsey. Her yolu denedim super paslasma yapmam gerekirken bile her top rakip takimda, havadan surdan burdan seken toplarin hepsi rakipte arka tarafi bombos olmasina ragmen gerideki 2 defans oyunculari Etodan bile hizli hosup tum toplari aliyor hemen hucuma yolluyor %90 kesin gol atiliyor.
2- Duran toplar, tam mac modunda maclari izleyen biri olarak takimimda mutlaka dunyaca duran top kullanmada un yapmis bir oyuncuyu mutlaka bulundururum vede genelde bu atak oyuncusu olur. Sezon boyunca bussuru gollerim olurdu artik duran toptan gol atmak biraz zor. Rakip icin sorun yok duran top atma ozelligi 12-13 olan bir oyuncu bile cok rahat gol atabiliyor. Bu kaleye yakin olan duran toplarla ilgili kisim birde kaleden uzaktaki durum var, rakip orta sahadayiz maclari tam ozledigimden ne yaptiklarini cok net goruyorum. Ben ozellikle defans oyuncularini yani uzunlari ileri yollayan biriyim ama 2008 de birkere ileri cikartamadim. Genelde de ya yan pas veriyor yada daglara taslara vuruyor toplari benim oyuncu. Rakip ise sag bekine kullandiriyor vede direk kaleye yolliyabiliyor topu yani tehlike yaratabiliyor. Dedim benim beklerin duran top kullanmasimi zayif hemen karsilastiriyorum ama alakasi yok rakibin oyuncusununda 11-14 arasi ama cok rahat orta sahadan kaleme orta yapabiliyor. Korner oda ayri bir dert, sezon boyu 20 civari gol attirabilirken koca sezonu 2 golle tamamladim uzunlarimda baya iyiydi. Sorunu cozdum ama yinede gol atmakta sorun var cunki mesela kaleciye dokunmayla alakali cok abartmislar dokundugun anda gol iptal. Rakip icin bogle bir sorun yok seken toplar bile onlarda.
3- Top surme vede paslasma, dedigim gibi tam mac modunda izleyen iri olarak cok sikintili geciyor artik, rahmetli dedem ile etodan daha iyi top surer. Pas verirken 1 saat dusunmeleri. Tam mac modunda okadar cok gol olmuyor onemli anlar diyince kendi pozisyon yaratiyor oyun. Buyuk takimlarada torpili var ayrintili mac modunun buda ayri bir konu.
4- Yine Paslasma ama busefer farkli mesela agir zeminde kisa pas iyi olmuyor dimi ama rakip icin bu gecerli degil bazi hile programlari ile rakip takimin taktigine ozellikle pas icin bakiyorum kisa pas oynuyor vede cok iyi oyniyailiyorlar. Benim takimimdakilerin pas ozellikleri daha iyi olmasina ragmen kisa paslar hep camura yada kara takiliyor 
5- Mac esnasinda dikkatsizlik yapip kalecinin komutlarina bakmazsaniz kaleciniz ansizin kornerlerde gol atmaya gidebilir. Cok basima geldi kaleci ozelliklerine ellemedigim halde kalecime kornerlerde forvet duran top defans yaparkende adam demisim guya bunu oyun yapiyor vede bende bazen bakmayi unutuyorum ozamanda kalecim gol atmaya gidiyor.
6- Taktigi kaydettiniz vede tim olarak kaydetide yaptiniz surekli ugrasmamak icin. Sonra taktigi degistirdiniz tekrar tim olarak kaydettiginizde kaydetmiyor enaz 2 kere o taktigi time kaydetmeniz lazim. Sayet bunu yapmazsaniz taktigi time kaydettim sanarak eski taktikle maclara devam edersiniz.
7- Hala antreman programinda secenekler az, tamam sade ama bezi mevkilerdeki oyuncular icin gereksiz ozellikleri verebiliyor antreman programi. Bunu bizim secmemiz daha iyi olurdu. Mesela defans oyuncusuna kafa ozelligini gelistir diyebilmeliyim, kafa ozelligini arttiran antreman programi top kontrol antremaninda o program icinde top surme gibi ozelliklerde var Eto giib top suren defans oyuncu olamiycagina gore *Potansiyel yetmez, mutlaka baska onemli ozelliklerinden yer* top kontrol antemaninda sadece kafa antramina yuklen digerinden az al diyebilmeliyim. Bunu yapmak okadar zor olmasa gerek.
8- Iyi bir genc bulursunuz potansiyeli olduguna inandiginiz bir genc vede bu oyuncu defans gobekte oynuyordur. Kadronuzda duran toplari cok iyi kullanan bir oyuncuda vardir. Buldugunuz bu genc oyuncunun defans oyuncu olmasina ragmen duran top kullanmasi 17 dir sizde duran top degilde konsantastonu yada pozisyon almasini gelistirmek istersiniz. Bu mumkun degildir o oyuncuya hic duran top antremani vermesenizde o ozellik dusmez, oyuncu tecrube kazandikca sezon sonu toplu sekilde tum ozellikleri +1 - +2 gelisir yasi 24 lere geldiginde elinizde hic istemesenizde top calmasi 20 markaj 20 duran top kullanmasi 20 posisyon almasi 15 olan bir oyuncu olur.Top calismasi az verdiginiz icin kafa vurmasida 15 lerde kalir *hepsini cok veremiyoruz buseferde oyuncu sakatlaniyor*
9- Ortalar, rakip oyuncu topu cizgide super surer ortalarda her nasil oluyorsa cok guzel yerlere gider, sizde ondan cok daha iyi orta yapan oyuncu vardir ya orta yapmaz yada daglara taslara orta yapar. Rakip takimin oyuncusu 1.75 tir artik neresi ile gol atiyorsa o ayrinti gorunmuyor ama atar. Sizde 1.88 uzeri oyuncu vardir top ona ulasmaz ulassada vuramaz. Kanat ataklari berbat durumda ama mecbur rakip kanattan geldigi icin orta sahayi ya 4 liycen yada 5 liycen tek forvete talim.
10- Amc mevki, sezon basina rahat 5 gol gormusumdur. Kaleci topu atar, amc oynayan rakip oyuncu ona oyuncu arasindan siyrilir, defansimdaki oyuncular hic birsey yapmaz vede adam gole gider atar yada atamaz. Ayni sey benim icinde gecerli, o sekilde attigimiz golleri golden saymiyorum. Bir baska seklide su, topu amc mevkindeki oyuncuya verirsin top surme surekli dersin, ondeki iki forvet saga vede sola gider gobek oldugu gibi bombos kalir adam orta sahadan gider golu yapar yada yapamaz buda cok sik gordugum bir goruntu oldu 2008
Sonuc herseye ragmen oyunu seviyorum, 2007 nin ilk ciktiginda netimiz yoktu oyuzden nasil yollardan gecerek son halini aldi bilmiyorum ama umutluyum 2008 de zamanla duzelecektir.
Mesaj Yetkileri