-
İşte tesis diyorsun, peki İzmir'deki tesisleri biliyor musun? İstanbul'un gezilecek tarihi yerleri kadar İzmir'in de var. Meryem Ana'nın evine gelmek isteyen milyonlarca hristiyan var.
İzmir'de yapılmış örnekleri yazdım, İstanbul'da nufüs çok olabilir ama İzmir'de katılım daha çok olacaktır. Artık ezberi bozmak gerekiyor, İstanbul diye tutturmayalım, bu ülkede başka şehirler olduğunun da farkına varalım. F1 İzmir'in elinden alındı, İstanbul'da son yarışta tribünleri gördük.
Expo olayını ise çok yakından takip ediyorum, Mart'ta İzmir'in kazandığı açıklandığında seninle konuşmak isterim. Expo'nun felsefesini önce anlamak gerekiyor, İzmir şu anda Milano'dan daha şanslı konumda. AB üyesi olması birşeyi değiştirmez, AB üyesi olma zorunluluğu yok, moda sektörünün lideri olmasının da bir etkisi yok, İzmir'in teması sağlık, Milano'nun gelecek.
Ayrıca İzmir'e verilirse ilk defa bir müslüman ve orta doğu ülkesinde yapılmış olacak. Bu açıdan da daha avantajlıyız. Neyse Expo'yu böyle başka bir konuda konuşmak yersiz, onun için konu açsak orası bile yetmez.
Yerel Yönetim ile Hükümet arasında sorunlar olsa da bu konuda kol kola çalışıyorlar. Mart'ta açıklanacak kararı bekliyoruz.
Olimpiyatlar için ise görüşüm, gelirler İstanbul'u dolaşırlar, aday oluruz, sonra da seçilemeyiz. Bu sefer hiçbir şey yapmadan 2024 için aday oluruz, yine aynı son...
Mesaj Yetkileri