sezon öncesi bu güçlü kadroyu kuran genç çalıştırıcı hazırlık maçlarıyla sezon öncesi taraftarlarına merhaba diyordu

ardarda oynanan hazırlık maçları gelecek için umut veriyordu

rakipler zayıf olsada yinede güzel bir sezon başı kamp dönemi geçiren galatasay genç hocası önderliğinde lig, uefa ve fortis kupasına artık hazırdı hazırlık maçları sonrası lige hızlı giriş yapan aslanda her şey yolunda gidiyordu genç hocanın kendine olan güveni tamamen yerine gelmişti

ama uluslar arası tecrübesi sıfır olan cemil KAYA ilk çıktığı Uefa maçında taraftarını kendi sahasında boynu bükük bırakıyor ve çok buyuk tepkilere maruz kalıyordu

bu yenilgi yetmiyormuş gibi hafta sonu ezeli rekabette fenerbahçenin karşısına çıkan aslanlar bu sefer de yenilince ortalık yerinden oynadı bir gurup taraftar kulup bınasının onune gelerek cemil KAYA nın istifasını istiyor takımı boykot ediyordu

ve tribünlerde olaylar yaşanıyor galatasaray külübüne yakışmayan olaylar oluyordu

bu olaylara tepkisiz kalamayan genç çalıştırıcı bir gün sonra basın toplantısı düzenliyor ve tüm taraftarlarından özür diliyordu gelecek için zaman isteyen kaya şunları söyledi;
"biliyorum ki benım kariyerimi sorguluyorsunuz belkide daha kariyerli bir hoca istiyorsunuz son günlerde yaşanan gelişmeler sizleri üzdüğü kadar benide üzdü çünkü ben kendimi bildim bileli bu renkelere aşığım ve sizden daha fazla üzülüyorum ama bana inanmanızı ve sabırla desteklemenizi istiyorum sizlerden bu durum bir geçiş dönemidir hepinize söz veriyorum Galatasaray SK her zaman ilk leri yapacak ve büyük başarılara imza atacak" diye konuştu.

ve işte bu gelişmeler gölgesinde hazırlıklarını devam ettiren genç hoca öğrencilerinden maksimum verim almak için elinden geleni yapıyor vede müthiş bir seri yakalıyordu;

UEFA da guruplara kalmayı hedefleye aslanın genç hocası bunu başarmanın sevincini yaşıyordu her nekadar zor bir kura çeksede bu gıuruptan çıkmayı kafasına koyan kaya uzatılan GSTV mikrofonuna şu açıklamaları yaptı;
"hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz ve biz bu guruptan çıkmak için elimizden geleni yapacağız inanıyorumkı bunu başaracak güçteyiz taraftarımızı her zaman yanımızda görmek istiyoruz biliyorum zor bir gurup ama fikstür avantajı bizden yana" diye konuştu.

ligde coşmaya devam takımda taşlar yerine oturuyor buda güzel futbol ve iyi sonuçlar getiriryor manisa maçı iş kazasıydı ama allahtan bu hafta rakiplerimde puan kaybetti bundan sonra puan kaybına tahammül yok;

manisa deplasmanından 1 puanla döenen aslan ankaraspor un gözünün yaşına bakmıyordu zor bir deplasman olması beklenirken aslan 3 puanı 3 golle aldı ve seriye devam etti;

sıra şimdi uefa kupasındaydı ve samiyende bir avrupa devi daha tarih oldu 70 dakika 10 kişi oynayarak beraberlik geldi arda turan bunu yaptığına çok üzüldü UEFA ya kısmen iyi başladık;

maçtan sonra basın toplantısı düzenleyen kaya nın yanında arda turan vardı genç oyuncu "gördüğü kart yüzünden çok üzgün olduğunu arkadaşlarından özür dilediğini açıkladı" kaya ise konu hakkında "arda daha çok genç ve kendini frenleyemiyor ama bana ve takım arkadaşlarına söz verdi bundan sonraki maçlarda aynı hatayı tekrarlamayacak" diye konuştu.

lig maçlarındaki galibiyet serisi sürerken kupada hezimete uğradık galiba yedekler hazır değil onlara daha çok şans vermeliyim;

fortis türkiye kupası kötü başladı;

sonra UEFA da galibiyetle devam etti aslanlar;

cemil in aslanlarının bu seferki rakibi büyük şehir belediye yıllarca formasını giydiği belediye karşısında net bir skorla galip gelen aslanlar yoluna devam etti;

herşey yolunda giderken samiyende yenilgi yüzü görmeyen aslan 25 kasım 2007 günü çok soğuk bir istanbul gecesinde samiyen arena da kayseri ye karşı şanssız bir malubiyet alıyordu ve bu takımda soğuk bir duş etkisi yaratıyordu;

kayseri malubiyetinin üzüntüsünü üzerinden atamayan cemil in aslanları UEFA da sochaux u evinde ağırlıyordu ve son dakikalarda bu offside kokan golle bir nebzede olsa moral buluyorlardı;

UEFA kupasından yordun dönen aslan deplasmanda gençlerbirliğine takılıyordu;

bir sonraki hafta deplasmanda bu sefer rakip konya ama aslan yine 1 puanla yetinmek zorunda kalıyordu;

2 beraberlikten sonra evinde kasımpaşayı ağırlayan aslan paşa yı 2 golle uğurladı;

ve türkcell süper ligde sezonun ilk yarısı bitiyordu cemil in aslanları sezonun devre arasına 2. sırada giriyor;

devre arasına giren takımı hakkında yorumlar yapan kaya basın toplantısında şunları söyledi;
"yeni ve genç bir kadro kurduk ve üç kulvarda birden mücadele etmeye çalışıyoruz 3 gunde bir maç yapmak takımımızı yoruyor bazen iniş yaşıyoruz fakat şuan için 2. sıradayız belkide bu başarı sayılabılır ama bız daha fazlasını istiyoruz bunun için daha fazla çalışmamız gerektiğinin farkındayız ve çalışmalarımız sürüyor"
bir basın mensubunun transfer yapacakmısnız sorusuna kaya;
"transferler bitmez sadece geçerli tarihler arasında imza yapılır" diye cevap verdi.
basın mensuplarından gelen lig sonunda olmayı umduğunuz nokta neresidir sorusuna
"kesinlikle şampiyon olacağız" diye cevap verdi.

uefa da 2. tura çıkmayı daha önceden garantileyen kaya ve öğrencileri dinamo deplasmanı için romanya ya gittiler ve sonuç yine aynı beraberlik;

eufa kupası g gurupbunu 2. sıratamamlayan aslanlar 2. tura adını yazdırdılar işte 2. turdaki rakibimiz;

şampiyonlar liginden elenen bir diğer romanya temsilcisi steaua rakibimiz oldu;

işte aslanın sezonun ilk yarısında ki tüm maçları;

ligin devre arasıyla beraber kupa maçları başladı ardarda gelen galibiyetler sonucunda aslanlar kötü başladıkları kupadan çeyrek finale çıkmayı başardılar tebrikler cemil kaya ve öğrencilerine;