Volkan'a yukarida verilen degerler hakkinda:

Verdiginiz ozelliklere gore Volkan'in CA'si 152 olmasi gerekiyor.

Yani bu CA, Paul Robinson, Abbondanzieri, Toldo, Oswaldo Sanchez, Francisco Guillerme Ochoa, Igor Akinfeev, Ricardo ile benzer seviyeye koyuyor Volkan'i.

Volkan'in ayak gucu konusunda katiliyorum. Kesinlikle yukselmesi gereken bir ozellik.

Ancak Volkan'in bu yaptiginiz profiline baktigimda, bu kalecinin nesi eksik diye sormak geciyor icimden. Ozellikler oyle seviyelere cekilmis ki, Volkan'in eksik bir yonu yok. Eksik yonu pek olmayan kaleci de normal olarak 150+ CA seviyesinde bir kaleci oluyor. Yani dunyanin sayili, ve en kaliteli kalecileri arasinda yer aliyor. Ilk olarak sorulmasi gereken, bizim gercekten bu kalitede bir kalecimiz var mi? Yani, Volkan su anda Premier lig'de, Serie A'da veya Primeira Division'da iyi bir takimda banko oynayacak bir kaleci mi?

Bu ozellikleri verirken aklinizda, Volkan'in hangi yonunun zayif oldugunu dusunun. Ilk olarak sorunu kaleci teknigi mi, fiziksel mi yoksa zihinsel mi? Bu kategorilerden birisini, veya ikisini sectikten sonra, bu kategorilerden hangi ozelliklerin zayif olduguna karar verin.

Ilk olarak bu zayif ozelliklerin, 7-9 seviyesinde olmasi gerekli. Yani lig standardinin altinda olmasi gerekli.

One cikmayan, ancak Volkan'i ligimizde etkili kaleci yapan ozellikleri de 10-13 seviyesinde yapmak gerekli.

Volkan'in en iyi ozellikleri de 14+ seviyesinde olmali. Yani en one cikan, Volkan'in performansini en cok etkileyen ozellikleri bu seviyede olmali.

Ayirca:
Konsantrasyon: Onemli maclarda iyi oynamasi ile ilgisi maalesef yok. Aksine, onemli olmayan maclarda kendisini ne kadar konsantre tutabildigi acisindan bu ozellik degerlendirilmeli. Volkan icin onemli maclar yuksek olabilir ancak bu nedenle konsantrasyon'un yuksek olmasi gerektigi mantigi gecerli degil.

Agresiflik: Olaylara kolaylikla karismasi, agresifliginin bir gostergesi degildir. Agresiflik, topa agresifce girmekle dogar. Mesela Ugur Ucar agresif bir oyuncudur ama "olaylara" karismaz.

Positioning: Yere saglam basmasi ve dengesinin yuksek olmasi ile, pozisyon almanin baglantisi nedir? Iyi pozisyon alan kaleci, genelde plonjon yaparak kurtaris yapmak zorunda kalmaz. Kalesinde olusan tehlikenin nereden geldigini iyi bilir ve ona gore kurtaris yapmak icin iyi pozisyon alir. Bu bence konsantrasyon ile beraber Volkan'in futbolunun en zayif yonlerindendir.

Reflekslerin yukselmesi ongorulmus. Peki Van der Sar'in refleksleri mi daha iyi, Volkan'in mi? Paul Robinson'un mu daha iyi yoksa Volkan'in mi?

Hava hakimiyetinin yukselmesi ongorulmus. Yine sorayim, Van der Sar'in hava hakimiyeti mi daha iyi Volkan'in mi? Yani kisacasi, Abbiati'nin mi Volkan'in mi?

Konuyu toparlamak amacli bir kac soru iletmek istiyorum, Volkan'in bu profiline gore, zayif yonu nedir? Bu zayif yon, gercekle bagdasmaktamidir? Ve bu zayif yonun seviyesi yeterince zayifmidir?

Volkan'in gecen seneden sonra toparlandigina ben de katiliyorum. Hatta ayak gucu konusunda yazdiklariniza da katiliyorum. Ancak siz de takdir edersiniz ki Volkan'i 150+ seviyesinde bir kaleci yapmak ne gercekci, ne de mantikli olur. Bu durumda, hangi ozelliklerini abarttiginizi siz soyleyin.

Son olarak da Volkan'in onunde oynayan 4'lu Edu, Lugano, Deniz ve Aurelio'nun bu sezon birbirlerine alismis olmasi ve ozellikle defansif bir taktikle oynanan maclarda Volkan'in nispeten daha rahat oynadigini gormek de mumkun. Volkan'in profilini yaparken bunlari goz onune koydunuz mu acaba? Volkan bugun Fenerbahce kalesinde degil de, Kasimpasaspor kalesinde oynasa benzer performansi gosterecegine inaniyormusunuz? Iste bu nedenle, oyuncularin zayif yonlerini once belirlemek, zayif yapmak, ondan sonra da iyi yonlerini abartmadan yansitmak onemli.