@ xxestergonxx
Serdar Özkan konusunda haklısın. Serdar'ın bu davranışını oyunda yansıtabileceğimiz bölüm futbolcu karakterindeki sportsmanship özelliğidir. Ki bu özellik aynı zamanda futbolcunun sahada ne kadar sportmen olduğuyla da ilgilidir. Serdar saha içinde de oyunu çirkinleştirmeye yönelik hareketlerde bulunmayan bir futbolcu, yani sadece sahaya çıkıp topunu oynamayla ilgilenen birisi.
@ yusufislam
İbrahim Toraman ve Hakan Arıkan hakkındaki yanlışlarımızı da belirtirsen bu yanlışları düzeltmemize yardımcı olursun.
@ Murat Özdemir
Muratcığım, Cisse'yi tartıştığımız günden bu güne benim de fikirlerimde ufak da olsa değişimler oldu, bazı şeyleri daha iyi görebildim, o yüzden şöyle ufak bir özet çekelim;
Cisse'nin öncelikle çok istikrarlı bir oyuncu olduğunu söyleyemeyeceğim. Yani Cisse vasat bir oyuncu ve her maç bu kapasitesi dahilinde oynayan bir futbolcu değil. Cisse bence kaliteli bir futbolcu ama istikrarsız, yani iyi günündeyse iyi fakat kötü günündeyse vasat bir futbolcu.
Fiziksel açıdan ele alacak olursak, klasik güçlü, dayanıklı bir önlibero değil aksine zayıf ve kırılgan bir önlibero.
Teknik olarak ne teknik özelliği ne ilk kontrolü ne de pas yeteneği vasatın üstünde değil(12-13)
Top kapma özelliği savunmada oynayan ve defans oyuncusuyum diye geçinenlerden hiç de eksik değil yani 14-15.
Cisse'yi benim gözümde kaliteli bir futbolcu yapan özellikleri agresiflik, cesaret, ön sezi, konsantrasyon ve yaratıcılık özellikleri.
İyi olan top kapma yeteneği agresiflik, cesaret, ön sezi ve konsantrasyon özellikleri ile birleşince savunma anlamında çok iyi bir oyuncu görüyorum. Hücum yönünde ise iyi bir yaratıcılığı var fakat pas yeteneği yaratıcılığına ayak uyduramıyor yani çok iyi noktaları görüp oyunda sorumluluk alıp atamadığı pasları görebiliyoruz.
Bugünkü Ankaragücü maçını izlediysen Cisse'nin sıradan bir futbolcu olmadığını anlamışsındır. Bu Cisse çok tartışıldı fakat bugünkü maçı gözümüzün önüne getirecek olursak;
ortasaha: solda Tello sağda Serdar Özkan ortada Cisse ve Delgado
Serdar Özkan ve Delgado'nun ortasahada takımın mücadeleci yönüne yaptıkları katkılar ortada, zaten bu oyuncular kaybedilen toplarda hep ileride kalan geriye dönemeyen oyuncular, Cisse'ye yardımcı olmaya çalışan bir tek Tello var ki o da gerçek bir önlibero olmadığından onun da yaptığı katkılar pek fazla değil. Cisse çoğu zaman tek başına kalıyor ortasahada ve rakip takımın hücumlarını ilk etapta karşılıyor. İşin enterasanı bu 1 maç değil 2 maç değil, şampiyonlar ligi dışında tüm maçlarda tek önlibero oynadı. Bu şartlar altında eleştirilmesi çok normal, ilerleyen dönemde yanına gerçek anlamda bir ortasaha daha alınır ve sistem gereği ikisi beraber oynarsa çok daha etkili olacaktır, ortasahadan top geçirmez.
alemde tekiz, hepinize yeteriz..